NYHETER


Brink Motorsport kontrakterar talangen Hugo Nerman till STCC 2022

Brink Motorsport satsar stort inför STCC TCR Scandinavia 2022 och han kontrakterat talangen Hugo Nerman till att köra en av sina helt nya Audi RS 3 LMS-tävlingsbilar.

– Det känns motiverande och kul att välkomna Hugo till teamet, säger Ted Brink, teamchef för Brink Motorsport.

– Han är ung, lovande och visade verkligen framfötterna i STCC förra året. Med rätt förutsättningar tror vi att Hugo kan vara med längst fram och vi ser fram emot att arbeta tillsammans. Vår gemensamma målsättning är högt satt.


Nerman gjorde sin hittills bästa STCC-säsong förra året och säkrade silvermedaljen i juniormästerskapet samt sjätte plats totalt.

– Jag ser väldigt mycket fram mot denna säsong, säger Nerman.

– Som förare vill man alltid sitta i en position där man har förutsättningar att kunna vinna och det känner jag finns hos Brink Motorsport.


22-åringen säkrade en överlägsen Formula Nordic-titel 2017 och gjorde STCC-debut året därefter.

Efter två säsonger i Porsche gjorde han STCC-comeback förra året där han tog ett klart steg framåt med fyra pallplatser.

Till årets säsong siktar Nerman ännu högre.

– Det är aldrig en enkel uppgift såklart, men tillsammans med den stora erfarenhet som finns i Brink Motorsport, en helt ny tävlingsbil från Audi och för min del en andra sammanhängande säsong i STCC så tror jag vi kommer att kunna utmana om segrar, säger Nerman.

– Jag tror också på STCCs framtid och känner att jag som förare är rätt positionerad för framtiden och de förändringar som kommer.


Brink Motorsport kommer att debutera nya generationen Audi RS 3 LMS i STCC 2022 med en satsning som innefattar minst två bilar. Förra året slutade teamet på bronsmedalj i såväl förarmästerskapet som teammästerskapet, läs mer här.

STCC 2022 startar den 13-14 maj på Ring Knutstorp i Skåne, se komplett kalender här.


Brink Motorsport debuterar nya Audi RS 3 LMS i STCC 2022

Brink Motorsport kommer att debutera nya modellen Audi RS 3 LMS i STCC TCR Scandinavia 2022.

– Vi är oerhört motiverade att ta nästa steg framåt med Audis nya modell nästa år, speciellt då 2022 blir sjätte året vi tävlar med Audi, säger Ted Brink, teamchef för Brink Motorsport.


Det skånebaserade teamet kommer att driva minst två bilar i mästerskapet nästa säsong och har redan gjort klart med en ny förare.

– Vi har kontraktet klart med en förare som inte tävlat med oss tidigare och vi kommer att avslöja vem det är strax efter nyår, säger Ted Brink.

– Sedan för vi dialog med fler förare och möjligheten att expandera till tre bilar inför säsongen 2022 är ett alternativ.


Nya Audi RS 3 LMS-modellen lanserades exklusivt för världsmästerskapet WTCR i år där Belgiska teamet Comtyou Racing slutade på en stark andraplats i såväl förarmästerskapet som teammästerskapet.

– Det ska bli mycket spännande att ta oss an den nya modellen, säger Ted Brink.

– Vi har tagit starka resultat med den äldre modellen, men den börjar bli till åldern jämfört med konkurrenternas bilar. För oss blir det helrätt att byta inför 2022 som ser ut att bli en oerhört tuff säsong med 20 bilar på startlinjen.


Brink Motorsport slutade på bronsplats i förarmästerskapet och teammästerskapet i STCC 2021. Målet för 2022 är glasklart.

– Vi har en medalj kvar att plocka och det är förarguldet, säger Ted Brink.

– Vi säkrade teamguldet 2019 och nu jobbar vi stenhårt för att skapa förutsättningarna att slåss om såväl teamguldet som förarguldet 2022.


STCC TCR Scandinavia 2022 startar den 13-14 maj på Ring Knutstorp.

Dubbla brons för Brink Motorsport i STCC 2021

Finalen för STCC 2021 på Ring Knutstorp är avklarad och det blev dubbla brons för Brink Motorsport där Tobias med två tredjeplatser och en andraplats på Knutstorp säkrade tredjeplatsen i förarmästerskapet samtidigt som teamet säkrade bronset i teammästerskapet.

Tobias Brink – förare #71
 - Dubbla brons i STCC 2021 är en bedrift men vi har redan alla medaljer utom ett guld i förarmästerskapet. Vi ville mer detta året, men vi har tyvärr fått kämpa hårt med tekniska problem. Vi tar med oss en väldigt bra avslutning in i vintervilan där jag radar upp tre av tre pallplatser, skönt att kunna visa vår riktiga fart i de avslutande tävlingarna, säger Tobias Brink.

Teamet hade för helgen värvat norrmannen Magnus Gustavsen som förare till sin andra ProMeister-sponsrade Audi R3 LMS.  

Magnus Gutavsen – förare #91
 - Riktigt kul att göra STCC-comeback! Min sjätteplats i kvalet är personbästa för mig och det är givetvis något jag tar med mig från denna helg. En fjärdeplats i sista racet var en stark avslutning, även om ett podium hade smakat riktigt gott! 

Teamet tar nu sikte mot STCC 2022 efter en final med en härlig stämning i depån med mycket fans och publik på plats så längtar vi redan till nästa säsong!


Norrmannen Magnus Gustavsen kör STCC-finalen för Brink Motorsport

Magnus Gustavsen är tillbaka i STCC TCR Scandinavia inför helgens säsongsfinal på Ring Knutstorp där han kommer att tävla för Brink Motorsport i en Audi RS 3 LMS.

– Det känns väldigt spännande att vara tillbaka i STCC efter en bra säsong i GT4 och jag ser verkligen fram emot att tävla med ett så erfaret team som Brink Motorsport, säger Gustavsen.

– Det kommer att bli en riktigt tuff utmaning att hoppa in i ett så hårt startfält, men jag ska göra mitt absolut bästa för att leverera ett starkt resultat med teamet.


Norrmannen tävlade för J-Tech i GT4 Scandinavia i år där han slutade på tredje plats i mästerskapet och tävlade för Brovallen Design i STCC förra året med en sjätteplats som bästa resultat.

– Vi fick upp ögonen för Magnus under fjolåret när han debuterade i STCC och vi ser en stor potential i honom, säger Ted Brink, teamchef för Brink Motorsport.

– Magnus blir den sista föraren som vi testar inför STCC 2022, ett mycket givande utvärderingsprogram som vi ser fram emot att sätta i verket till kommande säsong.


Årets STCC-final körs på Ring Knutstorp i Skåne den 8-9 oktober, mer information här.


Bra fart för Brink Motorsport på Mantorp Park

Två pallplatser för Tobias och varvrekord för Andreas Bäckman är helgens utropstecken för Brink Motorsport. Mantorp Park bjöd på en varierande bana under helgen med upptorkande kval och blött race 1 som gav krydda till den näst sista tävlingshelgen i STCC 2021.

- Vi har hittat tillbaka fartmässigt nu efter lite stötdämparproblem några tävlingar och var andra bästa poängplockare i helgen trots en del små misstag. Grattis till Robert Dahlgren som säkrade förarmästerskapet, kommenterar Tobias.

Andreas Bäckman som normalt tävlar i VM gjorde sin första tävling för Brink Motorsport och började helgen på ett otroligt imponerande sätt då han satte nytt varvrekord på kvalet och tog därmed hand om pole position.

Andreas beskriver helgen:
-  Det var en stor utmaning med växlande förhållanden varje pass. Riktigt kul på kvalet. På racedagen kände jag att vi hade bra fart i alla race att kunna utmana i toppen men jag fick inte riktigt till starterna i den nya bilen som gjorde det kämpigt för mig. I Race 3 från sista startposition hade jag lite bättre flyt och körde upp mig till 5:a, vilket var en bra avslutning på en tuff dag.

Nu har teamet några hektiska dagar framför sig då trailrarna ska lastas igen redan på onsdag för avfärd mot finalen på Ring Knutstorp. Det kommer bli en tuff avslutning då avståndet upp till SM-silvret för Tobias nu endast är 11 poäng. En spännande avslutning väntas.

Köp biljetter här: https://www.stcc.se/2021/10/01/storpublik-vantas-till-stcc-finalen-pa-knutstorp-med-dr-alban-och-lamborghini-karavan/

…eller följs oss på STCC+


Andreas Bäckman tar över STCC-stafettpinnen från systern Jessica Bäckman

Andreas Bäckman tar över stafettpinnen från systern Jessica Bäckman och kommer att köra STCC TCR Scandinavia på Mantorp Park för Brink Motorsport.

– Det ska bli jättekul att komma tillbaka till Sverige igen efter enbart internationellt tävlande de senaste tre åren, säger Andreas Bäckman.

26-åringen tävlar i år, precis som sin syster, i världsmästerskapet för standardvagnsracing WTCR. Senast han tävlade i STCC var 2018 för WestCoast Racing.

– Riktigt kul att välkomna ytterligare en VM-förare till teamet och årets STCC, han har verkligen visat framfötterna i Europa vilket gjort att han hamnat på vår radar, säger Ted Brink, teamchef för Brink Motorsport.

– Vi ska givetvis vara ödmjuka inför uppgiften då det blir första tävlingen för honom i en Audi och första tävlingen tillsammans med teamet. Men vi siktar högt, vi tror det finns potential för att fightas längst upp i toppen.


Andreas Bäckman säkrade bronsmedaljen i TCR UK 2018 och slutade på en fjärdeplats i TCR Europe 2019 med en seger och två pallplatser.

Det blir en intensiv STCC-helg på Mantorp Park för Brink Motorsport-föraren som aldrig tidigare tävlat med en Audi RS 3 LMS.

– Mantorp Park är en bana jag trivts bra på tidigare, så det kommer att bli kul att få köra där igen, säger Andreas Bäckman.

– Med tanke på att det blir första tävlingen för mig i både team och bil, så kommer det att bli en tuff utmaning och jag kommer att ha mycket att lära. Men jag ser fram emot utmaningen och ska göra mitt bästa att leverera ett så bra resultat som möjligt till teamet.


STCC-helgen på Mantorp Park sänds LIVE på: plus.stcc.se


Jessica Bäckman på pallen i Brink Motorsport debut

VM-föraren Jessica Bäckman säkrade en andraplats i sin STCC-comeback på Scandinavian Raceway i Anderstorp efter en mycket stabil insats i helgens sista race. Jessica gjorde ett inhopp i STCC tillsammans med Brink Motorsport och gjorde Tobias Brink sällskap i teamet. Tobias gjorde en stabil insats med en fjärde-, en femte- och en sjätte men saknade tyvärr den sista farten för att kunna utmana om segrarna.  

Jessica Bäckman, förare #26
-       Det var riktigt kul att komma upp på pallen igen, speciellt då jag haft en ganska jobbig säsong hittills i WTCR. Jag var trea här på Anderstorp 2019, nu var jag tvåa i år, så det är seger som gäller här nästa år, säger Jessica Bäckman. 

Tobias Brink, förare #71
-       Vi är inte där vi vill vara. Vi ligger trea i mästerskapet vilket absolut inte är dåligt på något vis, men vi har redan ett brons och ett silver i förarmästerskapet och det som motiverar oss är guldet och en titel. Teamet jobbar superhårt för att hitta tillbaka, men det känns som vi gör det i konstant motvind. En helg med stabilt resultat, men det är segrarna vi vill åt. 

Fyra av sex tävlingshelger är nu körda och avslutningen av STCC blir en riktigt slutspurt där nästa deltävling är på Mantorp Park den 3:e oktober som följs upp av finalen på Ring Knutstorp den 9 oktober, endast sex dagar senare!


VM-föraren Jessica Bäckman kör STCC med Brink Motorsport på Anderstorp

VM-föraren Jessica Bäckman kommer att tävla för Brink Motorsport under helgens STCC TCR Scandinavia-tävlingar på Anderstorp Motorbana.

– Det ska bli riktigt roligt att tävla i Sverige igen, det är två år sedan jag gjorde ett inhopp i STCC och det slutade bra med en pallplats, säger Jessica Bäckman.

– Nu är jag tillbaka igen och denna gång ska jag få prova på en Audi RS 3 LMS för första gången tillsammans med Brink Motorsport som jag ser fram emot att arbeta med. Det blir en ordentlig utmaning med tanke på begränsade förberedelser, men en utmaning som jag ser fram emot.


24-åringen tävlar för det italienska Hyundai-teamet Target Competition i år som den första kvinnliga föraren någonsin i VM-serien FIA WTCR.

2019 körde hon full STCC-säsong med WestCoast Racing och gjorde ett inhopp i det svenska mästerskapet på Anderstorp 2019 där hon säkrade en pallplats.

– Det är riktigt kul att kunna välkomna en VM-förare till teamet och vi har följt Jessicas framfart i Europa de senaste åren där hon visat god potential, säger Ted Brink, teamchef för Brink Motorsport.

– Det ska bli riktigt kul att se vad vi kan skapa tillsammans, även om vi har respekt inför uppgiften då det blir raka vägen in i hetluften med ytterst begränsade testmöjligheter.


Brink Motorsport ligger på tredje plats i teammästerskapet inför Anderstorp, 123 poäng från ledande team PWR Racing.

STCC TCR Scandinavia-tävlingshelgen på Anderstorp Motorbana körs den 4-5 september och sänds LIVE på: plus.stcc.se 


Dubbelpodium för Brink Motorsport i Karlskoga

Brink Motorsport avslutade tävlingshelgen på Gelleråsen Arena i Karlskoga med att vara etta och två över mållinjen i helgens tredje race. Efter en tävlingshelg där teamet fick jobba stenhårt med att hitta farten så förvaltade de startpositionerna i första startled på bästa vis. Kevin Engman, ny förare i teamet för helgen, tog sin första STCC-seger någonsin efter ett perfekt race där han ledde från start till mål. Tobias Brink var tät efter och säkrade en andraplats och en perfekt avslutning på helgen som för första gången på nästan två år kördes med publik, detta med en begränsning på 600 personer. 

Kevin Engman
- Vilken känsla, magiskt, mitt livs första STCC-seger! Vi fick kämpa hela helgen för att hitta farten och det finns inget bättre sätt att få betalt för hårt arbete än så här. Tar nog ett tag innan det har sjunkit in! 

Tobias Brink
- Skönt med en bra avslutning på helgen som startade med en uppförsbacke. Vi vet att detta är en bana som inte passar oss men det var mer utmanade än vad vi förväntade oss. 

Kevin slutade åtta respektive sjua och Tobias slutade sjua respektive åtta i de två inledande racen. 

Nästa deltävling är redan om två veckor då STCC gästar Anderstorp den 5 september.

 

RACE 1
1. Robert Dahlgren, Cupra Dealer Team - PWR Racing, Cupra, 1:06.801
2. Mikaela Åhlin-Kottulinsky, Cupra Dealer Team - PWR Racing, +0.480
3. Hugo Nerman, Kågered Racing, Volkswagen, +20.207
4. Mikael Karlsson, LESTRUP RACING TEAM, Volkswagen, +20.217
5. Robin Knutsson, LESTRUP RACING TEAM, Volkswagen, +20.604
6. Andreas Ahlberg, Kågered Racing, Volkswagen, +21.365
7. Tobias Brink, Brink Motorsport, Audi, +21.693
8. Kevin Engman, Brink Motorsport, Audi, +22.023
9. Oliver Söderström, LESTRUP RACING TEAM, +22.530
10. Albin Wärnelöv, Experion Racing, Hyundai, +30.545
11. Rasmus Hedberg, FH Racing, Cupra, +52.171
12. Mattias Andersson, MA:GP, Lynk Co, -- 14 laps --
13. Isac Aronsson, Brovallen Design, Audi, -- 13 laps --

 

RACE 2
1. Robert Dahlgren, Cupra Dealer Team - PWR Racing, Cupra, 1:06.865
2. Mikaela Åhlin-Kottulinsky, Cupra Dealer Team - PWR Racing, +3.986
3. Oliver Söderström, LESTRUP RACING TEAM, +4.641
4. Mattias Andersson, MA:GP, Lynk Co, +12.423
5. Mikael Karlsson, LESTRUP RACING TEAM, Volkswagen, +12.689
6. Hugo Nerman, Kågered Racing, Volkswagen, +12.963
7. Kevin Engman, Brink Motorsport, Audi, +19.278
8. Tobias Brink, Brink Motorsport, Audi, +22.019
9. Andreas Ahlberg, Kågered Racing, Volkswagen, +22.665
10. Robin Knutsson, LESTRUP RACING TEAM, Volkswagen, +25.354
11. Albin Wärnelöv, Experion Racing, Hyundai, +27.791
12. Rasmus Hedberg, FH Racing, Cupra, +33.044
13. Isac Aronsson, Brovallen Design, Audi, -- 16 laps --          

 

RACE 3
1. Kevin Engman, Brink Motorsport, Audi, 1:07.680
2. Tobias Brink, Brink Motorsport, Audi, +1.202
3. Mikaela Åhlin-Kottulinsky, Cupra Dealer Team - PWR Racing, +2.367
4. Hugo Nerman, Kågered Racing, Volkswagen, +2.684
5. Robert Dahlgren, Cupra Dealer Team - PWR Racing, Cupra, +3.253
6. Robin Knutsson, LESTRUP RACING TEAM, Volkswagen, +3.698
7. Mattias Andersson, MA:GP, Lynk Co, +9.020
8. Oliver Söderström, LESTRUP RACING TEAM, +10.117
9. Andreas Ahlberg, Kågered Racing, Volkswagen, +10.413
10. Albin Wärnelöv, Experion Racing, Hyundai, +17.596
11. Mikael Karlsson, LESTRUP RACING TEAM, Volkswagen, +17.972
12. Isac Aronsson, Brovallen Design, Audi, +21.397
13. Rasmus Hedberg, FH Racing, Cupra, +58.461          

 

FÖRARMÄSTERSKAPET
POSITION       POÄNG           FÖRARE
1                     178                 Robert Dahlgren
2                     129                 Mikaela Åhlin-Kottulinsky
3                     117                 Tobias Brink
4                     108                 Mattias Andersson
5                     100                 Oliver Söderström
6                     89                   Andreas Ahlberg
7                     89                   Mikael Karlsson
8                     84                   Hugo Nerman
9                     60                   Robin Knutsson
10                   52                   Isac Aronsson
11                   42                   Albin Wärnelöv
12                   41                   Hannes Morin
13                   37                   Rasmus Hedberg
14                   37                   Kevin Engman

 

TEAMMÄSTERSKAPET
POSISTION     POÄNG           TEAM
1                     281                 CUPRA Dealer Team - PWR Racing
2                     187                 Lestrup Racing Team by VW STHLM
3                     158                 Brink Motorsport
4                     155                 Kågered Racing
5                     99                   MA:GP
6                     48                   Brovallen Design
7                     36                   Experion Racing
8                     34                   FH Racing


Kevin Engman tävlar för Brink Motorsport på Gelleråsen Arena

Kevin Engman kommer att tävla för Brink Motorsport under Kanonloppet på Gelleråsen Arena den 21-22 augusti i en av teamets två Audi RS 3 LMS-tävlingsbilar.

– Det känns sjukt kul att få chansen att köra Kanonloppet med Brink Motorsport som under många år visat att de är ett toppteam i STCC, säger Engman.

31-åringen gjorde STCC-debut för Brovallen Design under fjolårets final och tog poäng i samtliga tre tävlingar med en sjundeplats som bästa resultat.

– Vi hälsar Kevin varmt välkommen till teamet och det ska bli kul att ge honom chansen för att se hur långt vi kan nå tillsammans, säger Ted Brink, teamchef för Brink Motorsport.

– Kevin har visat stor potential under sin karriär och imponerade under sitt inhopp under finalen förra året.


Engman har tidigare tävlat i gokart och JTCC, där han säkrat bronsmedaljen tre gånger, och kommer att tävla tillsammans med Tobias Brink på Gelleråsen Arena som ligger på andra plats i förarmästerskapet.

– Det ska bli riktigt kul att dra på sig hjälmen och tävla igen, säger Engman.

– Mitt mål för framtiden är helt klart att köra full STCC-säsong 2022.


Hannes Morin, som körde de två första STCC-tävlingarna för Brink Motorsport i år, kommer inte tävla för teamet på Gelleråsen Arena.


Dubbelt Brink Motorsport på pallen i Skellefteå

Andra tävlingshelgen i STCC 2021 avslutades med vinst för Tobias Brink och en tredjeplats för Hannes Morin på Drivcenter Arena utanför Skellefteå.

Hannes hade förutom pallplatsen i sista racet en stabil helg med bra poängskörd och var bästa junior i både race 1 och race 3 och tog in viktiga poäng i juniormästerskapet efter en poängsnål premiär. Hannes ligger nu fyra i juniormästerskapet men med endast 6 poäng upp till andraplatsen.

- Väldigt nöjd och glad att avsluta med en tredjeplats på hemmaplan nu inför sommaruppehållet, kommenterar Hannes.

För Tobias började helgen i moll med för lite motoreffekt i kvalet vilket placerade honom på niondeplats och missade Q2. Efter det jobbade teamet intensivt och hade möte med ingenjörer från Audi i Tyskland och från Cupra i Spanien för att klura ut vad problemet var. Tyvärr var detta ett helt nytt fel och någon erfarenhet fanns inte att gå på. Under natten beslutades det att byta motor vilket tyvärr inte hjälpte utan till slut försvann felet vid byte av en styrenhet i bilen. Tyvärr visade det sig då att den helt nya motorn som installerats läckte vatten vilket ledde till ytterligare ett motorbyte och bilen var precis klar innan race 1.

Vi kramade verkligen ut allt som gick den här helgen efter alla problem vi haft. En stor eloge till mekanikerna som la sig klockan nio i morse. Vi är sjukt nöjda med att kunna studsa tillbaka, ta en seger och stå på pallen ihop med Hannes Morin, säger Tobias Brink.

Nu väntar lite semester för teamet innan nästa tävling utanför Karlskoga på Gelleråsen Arena den 22 augusti där titeljakterna fortsätter.


Brink tvåa i STCC efter premiären

Brink Motorsport åkte berg-och-dalbana under STCC-premiär på Ljungbyhed Park. Tobias Brink är delad tvåa i mästerskapet efter premiärhelgen, motigare var det för hans teamkollega Hannes Morin som fick bryta två av de tre racen.
 
Tobias Brink, förare #71:

  • Många har gratulerat till en bra premiär men jag kan inte sticka under stolen med att vi ville få ut mer av helgen. Framförallt under sista racet där vi blev avtryckta från banan i startsekvensen. Tråkigt. Det är tyvärr inte alla man kan ligga sida vid sida med i fältet.
 
Tobias kvalade in till andra startruta. Hannes Morin gjorde en riktigt bra insats under kvalet och tog sig in på en åttondeplats med en motor som inte gick för fullt. Starterna var inte Hannes höjdpunkt under helgen. Kopplingen gick för varm under första racet, tjuvstart i andra och i tredje så stod bilen framför honom still och med en kanonstart från Hannes så var kollisionen ett faktum.
 
Hannes Morin, förare #51:
  • En väldigt tung tävlingshelg för min del där vi inte alls fick utdelning för vår fart. Vi hade fart till topp-5 hela helgen men lördagen blev en mardröm. Vi glömmer denna helg och laddar om inför mitt hemmarace som körs i Fällfors, Skellefteå om två veckor.

Resultat
Race 1
1    Robert Dahlgren                 Cupra Dealer Team - PWR Racing
2    Mikaela Åhlin-Kottulinsky    Cupra Dealer Team - PWR Racing
3    Tobias Brink                       Brink Motorsport
4    Andreas Ahlberg                 Kågered Racing
5    Mattias Andersson (P)       MA:GP
6    Mikael Karlsson                 LESTRUP RACING TEAM
7    Oliver Söderström (J)         LESTRUP RACING TEAM
8    Isac Aronsson (JP)             Brovallen Design
9    Robin Knutsson (J)             LESTRUP RACING TEAM
10    Rasmus Hedberg (JP)     FH Racing
11    Albin Wärnelöv (P)           Experion Racing
12    Hugo Nerman (J)             Kågered Racing
13    Hannes Morin (J)             Brink Motorsport

Race 2
1    Robert Dahlgren                 Cupra Dealer Team - PWR Racing
2    Tobias Brink                       Brink Motorsport
3    Mikaela Åhlin-Kottulinsky    Cupra Dealer Team - PWR Racing
4    Oliver Söderström (J)         LESTRUP RACING TEAM
5    Mikael Karlsson                   LESTRUP RACING TEAM
6    Mattias Andersson (P)       MA:GP
7    Andreas Ahlberg                 Kågered Racing
8    Hugo Nerman (J)               Kågered Racing
9    Robin Knutsson (J)             LESTRUP RACING TEAM
10    Isac Aronsson (JP)           Brovallen Design
11    Hannes Morin (J)             Brink Motorsport
12    Rasmus Hedberg (JP)     FH Racing
13    Albin Wärnelöv (P)           Experion Racing

Race 3
1    Mattias Andersson (P)    MA:GP
2    Hugo Nerman (J)           Kågered Racing
3    Robert Dahlgren             Cupra Dealer Team - PWR Racing
4    Oliver Söderström (J)     LESTRUP RACING TEAM
5    Rasmus Hedberg (JP)    FH Racing
6    Isac Aronsson (JP)         Brovallen Design
7    Tobias Brink                   Brink Motorsport
8    Mikael Karlsson             LESTRUP RACING TEAM
9    Andreas Ahlberg             Kågered Racing
10    Mikaela Åhlin-Kottulinsky    Cupra Dealer Team - PWR Racing
11    Robin Knutsson (J)       LESTRUP RACING TEAM
12    Hannes Morin (J)         Brink Motorsport
13    Albin Wärnelöv (P)       Experion Racing

Mästerskapstabell
1 Robert Dahlgren               60 poäng
2 Oliver Söderström             43 poäng
3 Tobias Brink                       43 poäng
4 Mattias Andersson             40 poäng
5 Mikaela Åhlin-Kottulinsky   35 poäng
6 Hugo Nerman                     29 poäng
7 Mikael Karlsson                 29 poäng
8 Andreas Ahlberg                 27 poäng
9 Isac Aronsson                     24 poäng
10 Rasmus Hedberg               21 poäng
11 Robin Knutsson                 14 poäng
12 Hannes Morin                   5 poäng
13 Albin Wärnelöv                 5 poäng


Regerande junior-mästaren Hannes Morin kommer att kombinera sin militärtjänstgöring och jakt på nya segrar i STCC TCR Scandinavia 2021 med Brink Motorsport.

– Jag vet inte hur många aktiva militärer STCC haft som förare tidigare, men jag ser i alla fall verkligen fram emot att göra både och i år, säger Hannes Morin.

18-åringen gjorde STCC-debut 2019 och slutade på åttonde plats, något han förbättrade till en imponerande fjärdeplats totalt med en seger och titeln i Junior-SM.

– Fjolåret med Brink Motorsport var definitivt ett av de bästa i min karriär och jag vet att vi har potentialen att klättra ytterligare i år, säger Morin.

– Tyvärr vet jag ännu inte om jag kan köra samtliga tävlingar i år då jag måste rycka in under sommaren och det kan exempelvis krocka med tävlingarna på Gelleråsen Arena. Men jag kommer oavsett att köra för topp tre i alla de tävlingarna jag kan vara med i.

Audi-föraren var snabbast i det avslutande försäsongstestet på Ljungbyheds Motorbana tidigare i maj.

– Vi ser tveklöst en stor potential i Hannes, han tog ett stort steg framåt med oss under förra året, säger Ted Brink, teamchef för Brink Motorsport.

– Det återstår att se om han kan köra samtliga tävlingar, men vi kommer att göra allt vi kan för att ge honom rätt förutsättningar tillsammans med Tobias Brink för att slåss om guldmedaljerna i såväl totalmästerskapet som juniormästerskapet.

STCC TCR Scandinavia-säsongen börjar den 4-5 juni på Ljungbyheds Motorbana och sänds LIVE på: plus.stcc.seRegerande trefaldiga Porsche Carrera Cup Scandinavia-mästaren Lukas Sundahl kommer att dela Brink Motorsports andra Audi RS 3 LMS jämsides Hannes Morin under veckans officiella STCC TCR Scandinavia-tester på Knutstorp och Ljungbyhed Park.

– Det ska bli riktigt intressant att köra STCC-testet med Brink Motorsport och jag åker dit med öppna sinnen för att skaffa mig en uppfattning om bilen samt teamet, säger Sundahl.

– Vi har en bra dialog med Brink Motorsport och vi ska utvärdera förutsättningarna för ett vidare samarbete vad gäller säsongen 2021.

Sundahl kommer att köra testdagen på Knutstorp den fjärde maj medan Morin, som tävlade för Brink Motorsport i STCC förra året och säkrade juniortiteln, kör testdagarna på Ljungbyhed Park den femte och sjätte maj.

– Jag ser fram emot att sätta mig bakom ratten igen och det ska bli intressant att dela input med Lukas med tanke på de framgångarna han har i Porsche, säger Morin.

– Vad gäller den kommande säsongen så jobbar vi på en lösning med teamet, jag hoppas kunna fortsätta med dem i STCC 2021.

Under testdagarna kommer de båda talangerna jobba nära med Tobias Brink, som kommer att köra teamets ena Audi RS 3 LMS i STCC 2021 med siktet satt på guld efter fjolårets bronsmedalj.

STCC TCR Scandinavia-säsongen 2021 börjar den 4-5 juni på Ljungbyhed Park.

Revanschsugen Tobias Brink klar för STCC 2021 - Jagar SM-guld

Tobias Brink slogs om STCC TCR Scandinavia-titeln 2020 hela vägen till sista finalen på Knutstorp men snubblade på mållinjen och slutade på tredje plats. I år är han och Brink Motorsport tillbaka med siktet fast satt på SM-guld.

– Med tanke på hur vi presterat de senaste åren så finns det bara ett sikte för 2021 och det är STCC-guldet, säger Tobias Brink.

Brink Motorsport-föraren ledde mästerskapet inför finalen efter en stabil 2020-säsong där han bara var utanför topp fem tre gånger med två segrar och sju av 12 möjliga pallplatser.

– Farten finns där utan tvekan, men vi måste sy ihop säcken. Vi sätter medvetet den högsta målsättningen för att sätta press på oss att leverera i år, säger Tobias Brink.

– Samtidigt har vi inga illusioner om att det ska bli lätt, snarare tvärt om. Mästerskapet ser ut att bli hårdare, men det ska vi använda som bränsle i vår satsning i år.


Tobias Brink kommer att köra en av teamets Audi RS 3 LMS-tävlingsbilar där mer information kring slutgiltig teamuppställning kommer att avslöjas inom de kommande veckorna.

Närmast väntar de officiella försäsongstesterna som körs den 3-4 maj på Knutstorp och 5-6 maj på Ljungbyhed Park som uppvärmning inför premiärhelgen i Ljungbyhed den 4-5 juni.


Hannes Morin vinner STCCs juniormästerskap 2020

Hannes Morin vinner STCCs juniormästerskap och Tobias Brink får nöja sig med brons i förarmästerskapet. Detta efter en titelfight full av dramatik som varade hela vägen tills målflaggan föll under sista STCC-racet för året på Ring Knutstorp.  

Hannes Morin, förare #51
 - Var ska jag börja, känns extremt skönt att avsluta på topp. Hela teamet har slitet och att ta hem denna titeln känns som en dröm. Vill tacka alla inblandade, jag är väldigt glad. 

Tobias som ledde mästerskapet inför STCC-finalen lyckades inte hålla undan för sina konkurrenter med sina 60 extra kilo som han bar med sig efter framgångarna på Mantorp. 

Tobias Brink, förare #71
 - Vi kom hit i ledning med siktet inställt på titeln. Vi har varit starka hela året, men idag ville det sig inte. Man kan skylla på mycket och prata om olika situationer, om vikter etc. men för att summera var det en riktigt tuff fight om titeln in i det sista där vi idag tyvärr inte nådde hela vägen fram. Jag är stolt över vad vi presterat, samtidigt som jag känner en stor besvikelse. En mix av känslor som resulterar i en märklig tomhet. 

Brink Motorsport slutade på en andraplats i teammästerskapet, även där efter en titeljakt ända in i det sista. 

Ted Brink, teamchef
 - Teamet har gjort en stark insats hela året och att se Hannes Morin säkra juniormästerskapet var fantastiskt. Att ha raderat ut Mattias Ekströms rekord om att vara yngsta segraren i STCC historia är också en fjäder i hatten. Vi hade högre ambitioner i både team- och förarmästerskapet och vi är givetvis besvikna. Samtidigt har motståndet varit väldigt tufft i år, STCC 2020 har verkligen levererat och att landa tvåa i teammästerskapet och trea i förarmästerskapet är inte att försumma. Tack till alla i teamet, alla partners och alla som följer oss för ert stöd! 

Säsongen avslutas på måndag, 12 oktober, med ett test på Ljungbyhed Motorbana för kommande STCC-stjärnor!


Slutställning förarmästerskap
1 Rob Huff 209 poäng
2 Robert Dahlgren 202 (-7)
3 Tobias Brink 190 (-19)
4 Hannes Morin 111 (-98)
5 Oliver Söderström 108 (-101)
6 Mattias Andersson 97 (-112)
7 Emil Persson 96 (-113)
8 Andreas Ahlberg 87 (-122)
9 Mikaela Åhlin-Kottulinsky 79 (-130)
10 Mikael Karlsson 53 (-156)
11 Magnus Gustavsen 15 (-194)
12 Albin Wärnelöv 10 (-199)
13 Kevin Engman 9 (-200)
14 Isac Aronsson 5 (-204)
15 Daniel Haglöf 4 (-205)
16 Poker Wallenberg 0 (-209)

Slutställning teammästerskap
1 Lestrup Racing Team 317 poäng
2 Brink Motorsport 295 (-22)
3 PWR Racing 281 (-36)
4 Kågered Racing 1 183 (-134)
5 Honda Racing Sweden 97 (-220)
6 Kågered Racing 2 53 (-264)
7 Brovallen Design 23 (-294)
8 Experion Racing 10 (-307)
9 Isacs Racing 5 (-312)
10 Poker Racing For Charity 4 (-313)

Slutställning juniormästerskap
1 Hannes Morin 266 poäng
2 Oliver Söderström 186 (-80)
3 Magnus Gustavsen 120 (-146)
4 Isac Aronsson 109 (-157)

 


Trippel mästerskapsledning! Brink Motorsport dominerade i STCC på Mantorp Park 

Brink Motorsport tog över ledningen i samtliga tre mästerskap; förar, team och junior efter en urstark helg på Mantorp Park. Tobias Brink dominerade i kvalet med 0,6 sekunders marginal till näst snabbaste förare och teamets två förare levererade sedan full pott genom att säkra tre segrar av tre möjliga. Detta toppas med att teamet var ledning i samtliga varv som kördes under helgen.


Ted Brink, teamchef:
  - Vår bästa helg i STCC någonsin! Helt fantastisk! Vi har tidigare haft riktigt bra helger poängmässigt, men att på ren fart konkurrera ut våra motståndare på detta viset ligger på en helt ny nivå. Makalöst!  

Det var Tobias Brink som från första startruta säkrade segrarna i helgens två första race och tog sig därmed upp i mästerskapsledning.

Tobias Brink, förare #71:
  - Vilken makalös helg! Det var ingen vanlig start på helgen då jag för första gången blev pappa sju timmar innan första testet startade. Det var snabba ryck mellan förlossning i Malmö till att sitta i racingbil i Mantorp. Mitt absolut bästa kval någonsin. Sex tiondels marginal på denna nivå med detta motståndet på denna banan – galet bra. Två segrar, en femteplats och mästerskapsledning smakar gott!

 

Hannes Morin som efter ett missöde i kvalet startade sist i andra racet tog sig enligt plan upp till den viktiga åttondeplatsen i andra racet. Detta generar pole position och första startruta i helgens tredje och sista race. Väl där var han inte vara sämre än sin teamkamrat och vann sitt första STCC-race någonsin, 18 år gammal!
 

Hannes Morin, förare #51:
  - Helgen kunde inte sluta bättre än så här, jag är så nöjd med mig själv och bilen. Jag kunde dra upp en lucka i början av racet. Sedan såg jag att Dahlgren gjorde allt för att komma ifatt, men jag kunde kontrollera avståndet. En helt otroligt skön känsla!

Det är hektiska dagar för teamet som nu laddar om inför finalen på Ring Knutstorp som körs redan om en vecka, den 10 oktober!  

Poängställning: www.stcc.se/poang/


Brink mesta poängplockare x 3 i Skelleftå!

Brink Motorsport plockade mest poäng gånger tre i årets andra STCC-deltävling i Fällfors med toppnotering i förar-, team- och juniormästerskapet. Tobias Brink radade upp tre pallplatser under dagens tre race och junioren Hannes Morin säkrade sin första pallplats i STCC-karriären  

Ted Brink
- Tre tuffa race där Tobias och Hannes bjöd på bra underhållning och riktigt bra resultat. Tobias vänder hem som bästa poängplockare i förarmästerskapet och tog revansch sedan Karlskoga. Hannes fick äntligen utdelning för hans fart med sin första pallplats i STCC och var bäste poängplockare i juniormästerskapet. Härligt! 

Det var en intensiv lördag på Skellefteå Drive Center Arena då hela tävlingen avgjordes på en och samma dag. Det ställde höga kvar på hela teamet och Brink Motorsport lyckades bäst av alla på Sveriges längsta och nyaste racingbana som ligger en timme nordväst om Skellefteå. 

Tobias Brink:
 - Trea, tvåa, tvåa i dagens race är ett riktigt bra resultat. Vi hade en riktigt snabb racerbil under dagens race och jag njöt av varje varv där ute. Vi var nära vinsten i både andra och tredje racet. Givetvis vill jag vinna varje race jag kör men med detta facit så kan jag inte vara allt annat än nöjd när vi rullar våra 140 mil hem till Skåne. 

Hannes som varit ytterst nära en pallplats vid flertalet tillfällen fick äntligen stiga längst upp på STCC-prispodium.  

Hannes Morin:
 - Jag är så nöjd! Det kunde inte sluta bättre. Jag är dock lite missnöjd med första racet, men tycker att vi vägde upp det i de andra racen. Hela teamet har levererat och jag känner mig 100 gånger med redo inför Mantorp än vad jag gjorde inför helgen. 

Näst ut är officiellt STCC-test på Mantorp Park den 11 september som uppladdning inför tredje STCC-deltävling som avgörs den 3 oktober på just Mantorp Park. 

Om ni missat racet kan ni se det på STCC+ - plus.stcc.se


Banrekord men poängmiss i STCC-premiären

STCC-säsongen är äntligen igång! Gelleråsen Arena stod under helgen värd för de tre första racen i årets upplaga av STCC, en helg som började starkt för Brink Motorsport. Hannes Morin såg till att sätta inofficiellt banrekord under de inledande testerna med sin dundertid: 1:05,89. Tobias Brink tog över stafettpinnen i kvalet och var snabbast av alla och noterade officiellt banrekord med sina 1:05,92.
 

Ted Brink, teamchef:
-       Vi har ett starkt paket still årets säsong. Med Tobias som kvaletta och Hannes som sexa visar vi att vi på allvar utmanar om titeln i år.
 

Med strålande sol och 26 grader i luften blev söndagens tre race en utmaning för förarna. Tobias ledde länge det första racet men framdäcken tog slut och han fick nöja sig med en andraplats i mål. Hannes hade en härlig fight med regerande mästaren Robert Dahlgren och var sexa över mållinjen.
 

Under andra racet hände det som inte fick hända, Tobias tjuvstartar och får 20 sekunders tidstillägg. Tillägget delades ut i efterhand och Tobias korsade komfortabelt mållinjen som första förare med dryga två sekunders marginal.
 

Tobias Brink, förare #71:
 - Har extremt svår att acceptera att det hände. Otroligt besviken på mig själv. Tror det är karriärens första, svider när det tar mig från mästerskapsledning till en medioker poängskörd. 

Hannes hade ytterligare ett starkt race och slutade sjua. En viktig position då startuppställningen i tredje racet baseras på resultat från dagens andra race, fast med omvänd startordning för de åtta första. Detta innebar andra startruta för Hannes, medan Tobias snöpligt fick nöja sig med nionde startruta. Efter att domarna lagt till tidstillägget på 20 sekunder visade det sig att Tobias missade den åtråvärda åttondeplatsen med en sekunds marginal. 

Tredje racet blev stökigt där Hannes föll tillbaka efter mycket närkontakt med konkurrenterna och slutade på en åttondeplats medan Tobias kämpade sig upp till en sjätte.

Ted Brink, teamchef:
 - Med den fart vi visat under helgen så bådar det gott för fortsatta säsongen, men vi har haft en tung söndag och missat värdefulla poäng. Mästerskapsledning hade smakat gott, men vi väljer att lyfta blicken mot tävlingen i Skellefteå om två veckor. Vi kommer tillbaka!
 

Nästa tävling avgörs på Drive Center Arean i Fällfors, en timme nordväst om Skellefteå. För att se racen så gå in på plus.stcc.se och skapa ett konto!


Fredrik Blomstedt tvingas lämna sin styrning hos Brink Motorsport

Fredrik Blomstedt skulle ha gjort STCC-comeback för Brink Motorsport under årets säsong men tvingas på grund av ekonomiska svårigheter i coronapandemins spår lämna sin styrning.

– Vi såg verkligen fram emot att välkomna Fredrik till teamet, det är en förare vi tror stark på och vi tror att han har potential till att vara med och slåss om titeln i STCC 2020, säger Ted Brink, teamchef.

– Tyvärr blir inte detta möjligt vilket vi givetvis är ledsna över. Arbetet har pågått en kortare tid för att hitta en ersättare. Vi har redan nu tagit beslutet att vi kommer sätta större fokus på vår junior, Hannes Morin, som gjorde lovande resultat i fjol och vi ska göra vårt bästa för att han ska slå igenom i STCC 2020.

Brink Motorsport kommer att vara på plats med full styrka och tre Audi RS3 LMS-tävlingsbilar under det officiella STCC-försäsongstestet på Gelleråsen Arena på torsdag den här veckan.

Hannes Morin och Tobias Brink, som båda kör full STCC-säsong för teamet i år, kommer att köra varsin bil på Gelleråsen Arena och eventuellt en ny förare i den tredje bilen.

STCC-testet sänds delvis live på: plus.stcc.se. Stöd oss genom att markera någon av våra förare när du tecknar ditt abonnemang.


Tobias Brink fullbordar Brink Motorsports guldsatsning i STCC 2020

Tobias Brink fullbordar Brink Motorsports guldsatsning i STCC TCR Scandinavia 2020 och är revanschsugen efter fjolårets silvermedalj.

– Jag tänker inte sticka under stolen med att jag gärna ser mig själv överst på pallen när målflaggan faller i finalen och förutsättningarna finns definitivt där i år, säger Brink.

– Samtidigt så är jag delägare till teamet och min huvudsakliga uppgift är att säkra så att alla tre titlar hamnar hos Brink Motorsport. Hamnar Fredrik (Blomstedt) eller Hannes (Morin) i en bättre position än mig under säsongen är jag inte sen med att supporta dem till en titel. Som sagt, det viktigaste är att titlarna hamnar hos oss.


Brink startar sin fjärde säsong i kungaklassen STCC och var involverad i en tuff kamp om förartiteln förra året med huvudrivalen Robert Dahlgren.

Brink Motorsport är de regerande teammästarna och Tobias Brink menar att teamet har bättre förutsättningar än någonsin att ännu en gång utmana om guldet i såväl förarmästerskapet som teammästerskapet och juniormästerskapet.

Teamet kommer att tävla med tre Audi RS 3 LMS där Tobias Brink kör tillsammans med Fredrik Blomstedt och Hannes Morin.

– Vi har ett oerhört starkt team i år och det ska bli riktigt kul att tävla tillsammans med Fredrik och Hannes. Vi har siktet fast inställt på tre titlar, säger Brink.

– Vi har redan inlett tävlandet, vi har utmanat varandra i ett träningsprogram där vi främst fokuserar på löpning över en mil. Sista dagen varje månad är det upp till bevis då vi jämför våra tider och det har startat bra, för mig, avslutar Brink med ett leende.


STCC TCR Scandinavia startar i Skåne på Ring Knutstorp den 15-16 maj.

Fredrik Blomstedt gör STCC-comeback med Brink Motorsport

Fredrik Blomstedt är tillbaka i STCC 2020 och ansluter Brink Motorsport med siktet satt på totalseger.

– Jag ser verkligen fram emot att köra STCC igen och vi siktar högt, målet är att ta hem teammästerskapet och förarmästerskapet tillsammans, säger
Blomstedt.

28-åringen gjorde debut i STCC 2017 och imponerade direkt med tredje plats totalt, trots att han aldrig tidigare tävlat med framhjulsdrift eller på svenska banor.

– Vi har haft kontakt med Fredrik sedan hans starka debut i STCC 2017, en säsong där han fick många att höja på ögonbrynen, säger teamchef Ted Brink.

– Det ska bli riktigt kul att låta Fredrik fortsätta sin karriär i STCC och göra det tillsammans med oss. Vi delar samma passion och framförallt samma mål, det är guldpokalen vi siktat in oss på!

Blomstedt segrade i sista STCC-tävlingen han körde under finalen på Mantorp Park 2017 och han hoppas på att kunna starta i samma stil.

– Jag hoppas kunna starta säsongen starkt. Teamet har definitivt kapaciteten till att utmana om den absoluta toppen, något de speciellt bevisade förra året med teamtiteln. Jag har själv börjat med hårdträning och vi ska fortsätta förbereda oss så bra som möjligt inför säsongen, säger Blomstedt.

Blomstedt kommer att köra en av Brink Motorsports tre bilar i STCC 2020 tillsammans med Hannes Morin och en ännu ej avslöjad förare. Teamet kommer inom kort att avslöja vilket bilmärke ska tävla med i år.

STCC-säsongen 2020 startar på klassiska Ring Knutstorp i Skåne den 15-16 maj.


 Hannes Morin klar för STCC 2020 med Brink Motorsport

17-åriga racingtalangen Hannes Morin förlänger med Brink Motorsport och kommer fortsätta tävla med de regerande teammästarna som del i deras trebilssatsning i STCC 2020.

– Jag är bara 17 år och har många år framför mig, men med den fart vi visade under 2019 vill jag redan nu ta ett steg framåt och nå pallplatser i STCC 2020, säger Morin.

– Vi kommer att komma väl förberedda inför säsongen och börjar förberedelserna redan i helgen med att köra 24-timmarstävlingen i Dubai. Jag ser verkligen fram emot en ny säsong i STCC med Brink Motorsport.

Morin, som säkrade EM-titeln i gokart 2018, gjorde STCC-debut under förra säsongen med Brink Motorsport och slutade på åttonde plats totalt med en lovande topp fem-placering i finalen på Mantorp Park.

– Vi är mycket glada över att kunna fortsätta arbeta med Hannes i STCC 2020, säger Ted Brink, teamchef för Brink Motorsport.

– Hannes körde sina första varv i en STCC-bil för bara nio månader sedan och har redan visat prov på sin kapacitet, trots sin ringa ålder. Vi ser Hannes som en framtida mästerskapsvinnare i STCC och vi ska göra allt vi kan för att ge honom de förutsättningar han behöver.

Morin kommer att stå på startlinjen i STCC-premiären som körs den 15-16 maj på Ring Knutstorp i Skåne.


TEAMMÄSTARE 2019

Genom vinst för Andreas Wernersson i årets sista race säkrade Brink Motorsport titeln i teammästerskapet i TCR Scandinavia framför VM-teamet PWR Racing.

-       Jag är jätteglad för att få avsluta på topp och extremt stolt för att kunna ta hem teammästerskapet för Brink Motorsport samt såklart tredjeplatsen i förarmästerskapet, säger en samlad och glad Andreas Wernersson.

Tobias som åkte till finalen med möjlighet att vinna förarmästerskapet och gjorde allt rätt genom att vara snabbast på kvalet och leda första racet tills hemmaföraren tryckte sig bryskt förbi i sista sväng. Hoppet levde dock till andra racet där VM-föraren Haglöf körde av Tobias så att racet slutade i muren för Tobias och med svartflagg för Haglöf.

-       Väldigt bittert att falla på andras misstag i racen när så mycket står på spel. Dock är jag väldigt glad över teamets framgång där titeln är ett kvitto för alla som slitit otroligt hårt året igenom. Mixade känslor just nu men i morgon så är det stoltheten som kommer väga tyngst, säger Tobias som alltså slutade tvåa i förarmästerskapet bakom Robert Dahlgren.

Teamets junior avslutade med årsbästa genom en femteplats i mål efter en otrolig utveckling sen i April då han körde sina första varv i racingbil efter makalös kartingkarriär.

Grattis till Robert Dahlgren som är en värdig vinnare av förarmästerskapet.


Guldjakten närmar sig sitt avgörande för Brink

20 poäng är marginalen Brink Motorsport har ner till VM-teamet PWR Racing i teammästerskapet när finalen av årets racingsäsong avgörs på Mantorp Park till helgen. 21 poäng är marginalen fast i andra riktningen i förarmästerskapet där Robert Dahlgren leder framför Tobias Brink. Andreas Wernersson har också en teoretisk vinstchans på en fjärdeplats och teamets junior Hannes Morin återfinns på en åttonde plats.

Tobias Brink:
Jag är extremt laddad för final, ser verkligen fram emot slutspelsdramatik. Det är precis som det ska vara, ett läge jag gillar skarpt. Robert Dahlgren har en vana av att åka till final med vinstpotential och landa som tvåa i mästerskapet så vi ska göra allt vi kan för att han ska känna sig hemma även denna final, hälsar Tobias Brink.

Ted Brink:
Vi har haft en otroligt bra säsong så här långt och är riktigt taggade för att ta hem åtminstone en titel den kommande helgen. Bara att vi kan utmana PWR om båda titlarna inför sista helgen är något vi är mycket stolta över. Vi måste komma ihåg att detta bara är vårt tredje år i elitracing.

Test och kval avgörs på fredag och racen på lördag eftermiddag. Mer info via länkarna nedan:

Länk till livetiming

Länk till livestreaming fredag och lördag 

Länk till tidsschema

Brink Motorsport i utökad mästerskapsledning efter Jyllandsringen

Brink Motorsport är i fortsatt mästerskapsledning efter näst sista deltävlingen som avgjordes på danska Jyllandsringen. Höjdpunkter för teamet var Tobias Brinks två andraplatser samt den starka insatsen av Brink Motorsports junior Hannes Morin.

 

Hannes Morin, förare #51:

-       Vi var med från start denna helgen och gjorde ett stabilt kval. Bra fart i första racet, något som gav lovord inför andra racet där jag hade pole position. Det blev dock ett upptorkande race där mitt startspår var blötare än det andra och jag var fyra efter starten. Jag visade därefter att jag hade fart för att vinna racet. Tog mig upp på tredjeplats för att därefter bli avknuffad av danska racinglegenden Casper Elgaard. Han ko m som en torped. Hade verkligen sett fram emot min första pallplats, surt!

 

Tobias Brink, förare 71#:

-       Dubbla andraplatser känns givetvis riktigt bra, bra med poäng! Samtidigt hade jag väldigt gärna velat vinna ett race i helgen. Vi vill vinna mästerskapet, allt är öppet men Robert har ett tydligt försprång inför finalen. Han var dock för stark idag, hatten av. Vi får helt enkelt nöjda oss som näst bästa poängplockare denna helgen.

 

Andreas Wernersson hade motvind, farten fanns där men efter lätt kontakt med muren och havererad hjulupphängning fick han nöja sig med en sjätteplats i andra racet, detta efter att ha kammat hem en tredjeplats i första.

 

Ted Brink, teamchef Brink Motorsport:

-       Vi drygade ut i teammästerkapet – härligt! Bra insats av Tobias, motigt för Andreas och väldigt Imponerad av Hannes. Han kommer rakt från gokarten, i april hade han aldrig suttit i bilen och nu visar han i att han har fart för att vinna ett race – imponerande.


Seger för Brink i Kanonloppet

Deltävling nummer fem i TCR Scandinavia 2019 avslutades på bästa sätt för Brink Motorsport genom en seger i andra heatet för Tobias Brink.

-       Otroligt skönt att få avsluta helgen på topp och ta med en massa väldigt värdefulla poäng hem, säger Tobias som avancerar till andra plats i mästerskapet efter segern och en femteplats i första racet.

Andreas Wernersson hade ett motigt kval och fick starta sjua i helgens båda race. I första blev det en tionde plats efter tuffa fajter med tidstillägg som följd och i andra blev det en fjärdeplats vilket placerar honom precis bakom Tobias i mästerskapsställningen.

-       Vi hade det tufft med Audin under regnet på kvalet igår men idag funkar både bilen och körningen bättre vilket räddade några poäng. Jag ser redan framåt emot Jylland vilket jag tror blir en tävling som kommer passa mig bra, är Andreas summering av helgen.

Teamets utvecklingsförare, Hannes Morin, tog sig framåt i båda racen från sin nionde startposition och säkrade två sjundeplatser samt en massa värdefulla erfarenheter.

-       Vi har haft ett enormt stöd från alla gäster som varit på plats under helgen från Team Ramudden med flera av våra sponsorer, utan all denna positiva energi är jag övertygad om att vi inte presterat på samma nivå, inflikar teamchef Ted Brink.

Nästa tävling avgörs på Danska Jyllandsringen den 7-8 september.


Dubbla segrar för Brink Motorsport i Falkenberg

Tobias tog sin första seger för året i helgens första race vilket följdes av seger från pole position av Andreas Wernersson i andra racet.
 
En väldigt bra start av Tobias från ruta två gav slagläge ner i kurva ett vilket tyvärr grusades efter närkontakt av Robert Dahlgren som blev först över mållinjen. Dock dömde domarna tre sekunders tidstillägg till Dahlgren för incidenten vilket gav Tobias segern i efterhand.

- Skönt med seger tillslut och många viktiga poäng till mästerskapen, säger Tobias efter en händelserik dag.

I andra racet var det ledning från start till mål där Andreas hade byggt upp en marginal på hela 10 sekunder.
- Underbart, jag fick en bra start och hade en riktigt bra bil och därmed en bekväm resa genom racet, konstaterar Andreas efter målgång.

Talangen Hannes Morin som aldrig tidigare satt sin fot på Falkenbergs Motorbana tog en åttonde och en nionde plats med sig hem tillsammans med en massa erfareheter.

Tobias blir helgens bästa poängplockare och avancerar till tredjeplats i SM bakom Andreas. Teamet utökar ledningen i teammästerskapet.


Wernersson första segrare på Skellefteå Drivecenter Arena

Brink Motorsport och Andreas Wernersson vann det första racet i Midnattsolsloppet och blev historiska som de första segrarna på nybyggda Skellefteå Drivecenter Arena. Detta genom det mest dramatiska sistavarvet i svensk elitracing på ett många år; vinstmarginalen bestod av 22 tusendelar! Midnattsolsloppet bjöd på ett fantastiskt event med 17 000 åskådare på plats med en härlig atmosfär på banan.  

Ted Brink, teamchef Brink Motorsport:
-       För att summera så har vi haft en bra helg med Andreas Wernersson med ett megavarv på kvalet och vinst i första racet! Vi hade tyvärr inte samma medgång med Tobias, en motig helg med blandade utmaningar. Hannes fortsätter att visa potential och var blixtrande snabb stundtals under helgen men fick inte med sig poängen efter kännbara missar. Han är ung, han kommer göra fler misstag i karriären, men han kommer snart att få ihop helheten och få belöning för hans talang. 

Kvalet var en riktig rysare där Andreas satte ihop ett underverk till varv under kvalets sista minut och slog värsta konkurrenten Robert Dahlgren med tre tiondelars marginal. Tobias blev snabbt uträknad, en liten touch i betongmuren krökte ett stag i bakvagnen och han hade därefter inget med toppen att göra och fick nöja sig med startruta fes. Hannes landade på ruta fyra. 

Andreas Wernersson, förare #4:
-       En fantastisk känsla att få vinna första racet här på en ny bana och ny arean. Det var tuff racing med Robert Dahlgren; skönt att få sätta dit varvet på kvalet, starta i pole position och vinna loppet. Ny bil och nytt team inför den här säsongen och det känns som att vi börjar hitta rätt. Vi kommer bli ruskigt farliga för andra halvan av säsongen!  

För Hannes tog resan slut tidigt under racet med kontakt med samma mur som Tobias touchat under kvalet. Tobias led av igensatt kylare och hög motortemp och fick nöja sig med femteplats i mål. 

Helgens andra race blev tuff med många hårda tag. Hannes fick en tuff tryckare tidigt i loppet och föll tillbaka till en sjätteplats med ett gult kort till konkurrenten som resultat. Andreas stormade mot ytterligare ett bra resultat men problem med bromsarna gav honom en extra utmaning och han fick nöja sig med tredjeplats i mål. Tobias attackerade tidigt i racet för att ta sig upp och krökte ett hjulupphängningen fram i närkontakt med en konkurrent, även här utdelades ett gult kort till konkurrenten, och Tobias fick återigen nöja sig med femteplats i mål. 

Tobias Brink, förare #71:
-       En tuff helg. Jag sätter oss i en tuff sist från start med en miss i kvalet och en sämre startposition. Med hög motortemp i första racet kunde jag inte närma mig någon bil utan behövde ligga i fri luft, en mardröm för en racingförare. Andra racet försvann utsikterna redan på varv två, jag dyker in i hårnålen men det lämnades ingen plats på innern. Tung helg. Vi kommer tillbaka!


Brink Motorsport tog flest pallplatser i Anderstorp

Deltävling två är avklarad i TCR Scandinavia ocb Brink Motorsport var det team som bärgade hem flest pallplatser av alla. Efter ett dramatiskt kval stod det klart att Andreas Wernersson kvalade i som tvåa, Tobias Brink som femma, och teamets 16-åriga junior Hannes Morin som tionde förare. 

Tobias Brink, förare #71:
-       Vi gjorde ett bra Q1 och tog oss vidare till kvalets andra del, Q2. Dock med en brusten drivaxel. Mekanikerna gjorde ett megajobb och fick bilen klar så vi hann ut och sätta en tid i Q2. Inte mitt bästa varv, vi hade fart för att kunna matcha Andreas men med tanke på förutsättningarna var vi väldigt nöjda, bara att tacka teamet! 

Snabbast av alla i kvalet var PWRs Robert Dahlgren. Första racet genererade dubbla pallplatser för Brink Motorsport med Andreas på andraplats och Tobias precis bakom på en tredje. Hannes hade tyvärr utmaningar i starten vilket gjorde att han rykte lite för tidigt. En bestraffning och 13 i mål som resultat. 

Andreas Wernersson, förare #4:
-       Jag kom iväg bra och hade hugg på Robert under de första varven. Tobias gjorde en stark start och kom tidigt upp bakom mig efter sin startruta fem. Vi gjorde vad vi kunde för att jaga ifatt men Robert var helt enkelt för snabb idag. Eftersom jag var bäste poängplockare i Knutstorp hade jag 20 extra kilo i min bil, vi får vara nöjda med tanke på det avslutar Andreas 

Med omvänd startordning, vänder de åtta första förarna, i helgens andra race startade Tobias i ruta fyra, Andreas i ruta sju och Hannes i ruta 10. Tobias lyckades återigen med en stark inledning och passerade två bilar direkt under första varvet. Jakten på vinsten inledes men han fick nöja sig med en andraplats då Andreas Ahlberg blev för svår att komma ikapp. Andreas hade ett tuffare race och hamnade bakom bilar som körde ytterst defensivt och tog sig i mål som sjua. Hannes gjorde hade tuffa fighter racet igenom och tog sig i mål som tolfte bil. 

Hannes Morin, förare #51:
-       Min andra tävlingshelg någonsin i tävlingsbil och nya erfarenheter i ryggsäcken. Kanske inte min bästa helg, jag vill mer, men Anderstorp är en utmanande bana och jag har lärt mig mycket under helgen. Detta är ett läroår och vi kommer fortsätta samma på oss erfarenheter under året. Vi kommer tillbaka laddade till Skellefteå om två veckor! 

Tobias Brink, förare #71:
-       Dubbla podium för mig i helgen känns riktigt skönt. Givetvis skulle vi vilja vara överst i andra racet, farten fanns där gapet fram till Ahlberg var för stort. Jag gjorde vad jag kunde och tog mig förbi både Engström och Bäckman under första varvet men Ahlberg hade redan fått en lucka som var för tuff att stänga till. Stort tack till teamet som räddade vår helg under drivaxelbytet under kvalet! 

Nästa race går redan om två veckor, detta i Fällfors mellan Piteå och Skellefteå. En helt nybyggd bana som nu även är Sveriges längsta. En spännande utmaning för teamet. Vill ni se racen från Anderstorp finns de tillgängliga på sbfplay.se. Spola fram till 3:40:40 för första racet. Andra racet hittar ni på 6:36:15.


Brink Motorsport i dubbel mästerskapsledning efter premiären

Efter en omtumlande premiärtävling i TCR Scandinavia på Ring Knutstorp leder Brink Motorsport både teammästerskapet och förarmästerskapet, det senare via Andreas Wernersson.

Helgen bjöd på växlande väder där teamet mötes av två upptorkande race där förutsättningarna förändrades kraftigt under racens gång. Även kvalet bjöd på spänning från vädergudarna med torr bana under första delen av kvalet, Q1, där samtliga Brink Motorsports förare tog sig vidare till kvalets andra del, Q2. Väl i Q2 öppnade himlen sig där Tobias Brink, Andreas Wernersson och Hannes Morin kvalade in som P3, P5 och P6.
 
Hannes Morin, förare #51:

  • Första kvalet någonsin i bil och första gången jag kör denna bilen på regn. En stor utmaning för mig och jag är väldigt nöjd med att kvala in som sjätte förare i mitt först kval i Sveriges kungaklass. En viktig position som ger mig första startruta och pole position under dagens andra race via omvänd startordning då de sex första förarna vänds jämfört med startuppställningen i race 1.

Racen bjöd på mängder med underhållning. Tobias lyckades bäst av Brink Motorsport förarna under första racet med en tredjeplats med Andreas på P5 och Hannes på P7, ett race som vanns av PWR föraren Mikaela Åhlin-Kottulinsky.
 
Tobias Brink, förare #71:

  • Gjorde en bra start och var direkt uppe på P2. Vi hade ingen fart första varven och jag var tvungen att släppa Robban (Dahlgren). När banan torkade upp fick vi genast ett övertag och kunde gå ikapp. Robban hade inte en lugn stund under andra halvan av racet vilket hans bakstötfångare fick känna på. Är givetvis en besvikelse att jag inte lyckas ta mig förbi. När jag är snabbast på banan under större delen av racet så vill jag såklart komma hem med en vinst.


Under tävlingens andra race kom teamets första seger för året med Andreas överst på pallen. Tobias landade på P4 med en demolerad bil och Hannes tog sig i mål som P7.
 

Andreas Wernersson, förare #4:

  • Väldigt glad att åka hem med en seger och mästerskapsledning. En omväxlande helg där vi önskat mer i kvalet och första racet men väldigt glada över att kunna studsa tillbaka och ta en seger med ledning från start till mål under helgens andra race.

Ted Brink, teamchef:

  • Utmanande helg där vi landar väldigt väl. Glad och stolt över teamets   prestationer. Stort tack till alla som är med i teamet, alla partners och människor runt omkring som gör detta möjligt.

Teamet laddar om för seriens andra deltävling i Anderstorp den 2 juni! Missa inte det!

Vill ni se TV-sändningen hittar ni den på sbfplay.se som sände live hela dagen. Ni hittar första racet 4h 1 min in i sändningen och andra racet hittar ni 6h 25 min in i sändningen.Brink Motorsport i trebilssatsning på TCR Scandinavia – 16-årige Hannes Morin ansluter direkt från karting
Hannes Morin från norrländska Umeå kommer att ta ett oöverträffat karriärsteg när han vid blott 16 års ålder går direkt från karting till TCR Scandinavia, före detta STCC, tillsammans med Brink Motorsport under 2019.
Det nya samarbetet förenar två landsändar, där Morins västerbottniska rötter möter Brink Motorsports skånska DNA inom ramarna för nybildade Brink Motorsport Junior Team.

Brink Motorsport expanderar därmed från tidigare två bekräftade Audi RS 3 LMS TCR-bilar till tre. Identiteten på teamets två andra förare kommer att presenteras inom kort.

Hannes Morin är kusin till den tidigare STCC-föraren Philip Morin, som samtidigt ansluter till Brink Motorsport i rollen som Hannes förarcoach.
- Att få möjligheten att starta upp en juniorverksamhet och stötta en så lovande talang som Hannes har varit en långvarig ambition för oss, säger teamchef Ted Brink. Tack vare våra trogna partners har vi nu vuxit till en nivå där vi anser att detta äntligen är möjligt. Det här är ett enormt steg för Hannes, men vi ligger långt fram med vår satsning och tror att han har goda möjligheter att utvecklas på ett bra sätt tillsammans med oss. Vi vill hälsa både Hannes och Philip varmt välkomna till Brink Motorsport!

Hannes Morin kommer från en stor motorsportfamilj som förutom namnkunnige kusinen Philip också inkluderar pappa Martin och farbror Henrik, båda med en historia i bland annat rally och långloppsracing. Hannes Morin är yngst i en skara på fyra bröder som alla tävlat internationellt i karting, och till viss del i bilracing.
På CV:t finns en rad meriterande segrar, där Hannes under sina åtta år i kartingsporten bland annat blivit den yngste någonsin att 2018 vinna Europamästerskapen klassen Rotax Max Senior – där han senare också blev VM-fyra i Brasilien med ett startfält bestående av över 70 förare. Han är dessutom ensam om att ha vunnit Rotax Max Challenge Riksmästerskap tre år i rad (2016, 2017, 2018) i två olika klasser.  

- Att gå direkt från karting till TCR Scandinavia kommer att vara något av det svåraste och största jag gör i mitt liv, men jag är grymt glad och redo att ge allt, säger Hannes Morin. Jag har ett stort förtroende för Brink Motorsport och utan deras professionella inställning hade vi inte vågat göra det här. Det känns också väldigt bra att ha Philip vid min sida som förarcoach. Han tävlade själv på den här nivån så sent som förra året och vet vad som krävs. Jag är säker på att vi alla tillsammans kommer att få ett fantastiskt år!
Hannes Morin kommer att genomföra sitt första test i Brink Motorsports Audi RS 3 LMS TCR, som utvecklar runt 340 hästkrafter, på Ljungbyhed Park i Skåne i början av april.


Brink Motorsport klara för STCC 2019 med två Audi RS 3 LMS

Brink Motorsport klara för STCC 2019 med två Audi RS 3 LMS  

Brink Motorsport kommer att stå på startlinjen i STCC 2019 med två Audi RS 3 LMS-tävlingsbilar och en högt satt målsättning i samarbete med huvudpartners Ramudden och ProMeister. 

– Efter en stärkande säsong 2018 med såväl utmaningar som riktigt lovande framgångar är vi oerhört glada att kunna bekräfta en fortsatt och starkare satsning i STCC 2019 tillsammans med våra partners där vi nu med stolthet kommer ingå i Ramuddens idrottsteam Team Ramudden, säger teamchef Ted Brink. 

Teamet säkrade två segrar under 2018 års upplaga av STCC och fick ett kvitto på att teamet närmar sig toppen av STCC. Med nyrenoverade lokaler och en stärkt organisation står teamet redo och välkomnar tillskotten i kalendern med tävlingar i både Skellefteå och i Danmark. 

– Vi tog viktiga steg framåt under fjolåret och i år ska vi vara med i topp tre av mästerskapet. Vi kommer väl förberedda med ombyggda lokaler som är anpassade för STCC och stärkt organisation som ger oss kraft att vara konkurrenskraftiga redan från premiären. Vi ser positivt på att STCC tar sig norrut och gör det möjligt för oss att bjuda på bra racing i en än större del av vårt avlånga land, säger Ted Brink.
 

Identiteten på teamets båda förare kommer att avslöjas inom kort.