NYHETER


Brink mesta poängplockare x 3 i Skelleftå!

Brink Motorsport plockade mest poäng gånger tre i årets andra STCC-deltävling i Fällfors med toppnotering i förar-, team- och juniormästerskapet. Tobias Brink radade upp tre pallplatser under dagens tre race och junioren Hannes Morin säkrade sin första pallplats i STCC-karriären  

Ted Brink
- Tre tuffa race där Tobias och Hannes bjöd på bra underhållning och riktigt bra resultat. Tobias vänder hem som bästa poängplockare i förarmästerskapet och tog revansch sedan Karlskoga. Hannes fick äntligen utdelning för hans fart med sin första pallplats i STCC och var bäste poängplockare i juniormästerskapet. Härligt! 

Det var en intensiv lördag på Skellefteå Drive Center Arena då hela tävlingen avgjordes på en och samma dag. Det ställde höga kvar på hela teamet och Brink Motorsport lyckades bäst av alla på Sveriges längsta och nyaste racingbana som ligger en timme nordväst om Skellefteå. 

Tobias Brink:
 - Trea, tvåa, tvåa i dagens race är ett riktigt bra resultat. Vi hade en riktigt snabb racerbil under dagens race och jag njöt av varje varv där ute. Vi var nära vinsten i både andra och tredje racet. Givetvis vill jag vinna varje race jag kör men med detta facit så kan jag inte vara allt annat än nöjd när vi rullar våra 140 mil hem till Skåne. 

Hannes som varit ytterst nära en pallplats vid flertalet tillfällen fick äntligen stiga längst upp på STCC-prispodium.  

Hannes Morin:
 - Jag är så nöjd! Det kunde inte sluta bättre. Jag är dock lite missnöjd med första racet, men tycker att vi vägde upp det i de andra racen. Hela teamet har levererat och jag känner mig 100 gånger med redo inför Mantorp än vad jag gjorde inför helgen. 

Näst ut är officiellt STCC-test på Mantorp Park den 11 september som uppladdning inför tredje STCC-deltävling som avgörs den 3 oktober på just Mantorp Park. 

Om ni missat racet kan ni se det på STCC+ - plus.stcc.se


Banrekord men poängmiss i STCC-premiären

STCC-säsongen är äntligen igång! Gelleråsen Arena stod under helgen värd för de tre första racen i årets upplaga av STCC, en helg som började starkt för Brink Motorsport. Hannes Morin såg till att sätta inofficiellt banrekord under de inledande testerna med sin dundertid: 1:05,89. Tobias Brink tog över stafettpinnen i kvalet och var snabbast av alla och noterade officiellt banrekord med sina 1:05,92.
 

Ted Brink, teamchef:
-       Vi har ett starkt paket still årets säsong. Med Tobias som kvaletta och Hannes som sexa visar vi att vi på allvar utmanar om titeln i år.
 

Med strålande sol och 26 grader i luften blev söndagens tre race en utmaning för förarna. Tobias ledde länge det första racet men framdäcken tog slut och han fick nöja sig med en andraplats i mål. Hannes hade en härlig fight med regerande mästaren Robert Dahlgren och var sexa över mållinjen.
 

Under andra racet hände det som inte fick hända, Tobias tjuvstartar och får 20 sekunders tidstillägg. Tillägget delades ut i efterhand och Tobias korsade komfortabelt mållinjen som första förare med dryga två sekunders marginal.
 

Tobias Brink, förare #71:
 - Har extremt svår att acceptera att det hände. Otroligt besviken på mig själv. Tror det är karriärens första, svider när det tar mig från mästerskapsledning till en medioker poängskörd. 

Hannes hade ytterligare ett starkt race och slutade sjua. En viktig position då startuppställningen i tredje racet baseras på resultat från dagens andra race, fast med omvänd startordning för de åtta första. Detta innebar andra startruta för Hannes, medan Tobias snöpligt fick nöja sig med nionde startruta. Efter att domarna lagt till tidstillägget på 20 sekunder visade det sig att Tobias missade den åtråvärda åttondeplatsen med en sekunds marginal. 

Tredje racet blev stökigt där Hannes föll tillbaka efter mycket närkontakt med konkurrenterna och slutade på en åttondeplats medan Tobias kämpade sig upp till en sjätte.

Ted Brink, teamchef:
 - Med den fart vi visat under helgen så bådar det gott för fortsatta säsongen, men vi har haft en tung söndag och missat värdefulla poäng. Mästerskapsledning hade smakat gott, men vi väljer att lyfta blicken mot tävlingen i Skellefteå om två veckor. Vi kommer tillbaka!
 

Nästa tävling avgörs på Drive Center Arean i Fällfors, en timme nordväst om Skellefteå. För att se racen så gå in på plus.stcc.se och skapa ett konto!


Fredrik Blomstedt tvingas lämna sin styrning hos Brink Motorsport

Fredrik Blomstedt skulle ha gjort STCC-comeback för Brink Motorsport under årets säsong men tvingas på grund av ekonomiska svårigheter i coronapandemins spår lämna sin styrning.

– Vi såg verkligen fram emot att välkomna Fredrik till teamet, det är en förare vi tror stark på och vi tror att han har potential till att vara med och slåss om titeln i STCC 2020, säger Ted Brink, teamchef.

– Tyvärr blir inte detta möjligt vilket vi givetvis är ledsna över. Arbetet har pågått en kortare tid för att hitta en ersättare. Vi har redan nu tagit beslutet att vi kommer sätta större fokus på vår junior, Hannes Morin, som gjorde lovande resultat i fjol och vi ska göra vårt bästa för att han ska slå igenom i STCC 2020.

Brink Motorsport kommer att vara på plats med full styrka och tre Audi RS3 LMS-tävlingsbilar under det officiella STCC-försäsongstestet på Gelleråsen Arena på torsdag den här veckan.

Hannes Morin och Tobias Brink, som båda kör full STCC-säsong för teamet i år, kommer att köra varsin bil på Gelleråsen Arena och eventuellt en ny förare i den tredje bilen.

STCC-testet sänds delvis live på: plus.stcc.se. Stöd oss genom att markera någon av våra förare när du tecknar ditt abonnemang.


Tobias Brink fullbordar Brink Motorsports guldsatsning i STCC 2020

Tobias Brink fullbordar Brink Motorsports guldsatsning i STCC TCR Scandinavia 2020 och är revanschsugen efter fjolårets silvermedalj.

– Jag tänker inte sticka under stolen med att jag gärna ser mig själv överst på pallen när målflaggan faller i finalen och förutsättningarna finns definitivt där i år, säger Brink.

– Samtidigt så är jag delägare till teamet och min huvudsakliga uppgift är att säkra så att alla tre titlar hamnar hos Brink Motorsport. Hamnar Fredrik (Blomstedt) eller Hannes (Morin) i en bättre position än mig under säsongen är jag inte sen med att supporta dem till en titel. Som sagt, det viktigaste är att titlarna hamnar hos oss.


Brink startar sin fjärde säsong i kungaklassen STCC och var involverad i en tuff kamp om förartiteln förra året med huvudrivalen Robert Dahlgren.

Brink Motorsport är de regerande teammästarna och Tobias Brink menar att teamet har bättre förutsättningar än någonsin att ännu en gång utmana om guldet i såväl förarmästerskapet som teammästerskapet och juniormästerskapet.

Teamet kommer att tävla med tre Audi RS 3 LMS där Tobias Brink kör tillsammans med Fredrik Blomstedt och Hannes Morin.

– Vi har ett oerhört starkt team i år och det ska bli riktigt kul att tävla tillsammans med Fredrik och Hannes. Vi har siktet fast inställt på tre titlar, säger Brink.

– Vi har redan inlett tävlandet, vi har utmanat varandra i ett träningsprogram där vi främst fokuserar på löpning över en mil. Sista dagen varje månad är det upp till bevis då vi jämför våra tider och det har startat bra, för mig, avslutar Brink med ett leende.


STCC TCR Scandinavia startar i Skåne på Ring Knutstorp den 15-16 maj.

Fredrik Blomstedt gör STCC-comeback med Brink Motorsport

Fredrik Blomstedt är tillbaka i STCC 2020 och ansluter Brink Motorsport med siktet satt på totalseger.

– Jag ser verkligen fram emot att köra STCC igen och vi siktar högt, målet är att ta hem teammästerskapet och förarmästerskapet tillsammans, säger
Blomstedt.

28-åringen gjorde debut i STCC 2017 och imponerade direkt med tredje plats totalt, trots att han aldrig tidigare tävlat med framhjulsdrift eller på svenska banor.

– Vi har haft kontakt med Fredrik sedan hans starka debut i STCC 2017, en säsong där han fick många att höja på ögonbrynen, säger teamchef Ted Brink.

– Det ska bli riktigt kul att låta Fredrik fortsätta sin karriär i STCC och göra det tillsammans med oss. Vi delar samma passion och framförallt samma mål, det är guldpokalen vi siktat in oss på!

Blomstedt segrade i sista STCC-tävlingen han körde under finalen på Mantorp Park 2017 och han hoppas på att kunna starta i samma stil.

– Jag hoppas kunna starta säsongen starkt. Teamet har definitivt kapaciteten till att utmana om den absoluta toppen, något de speciellt bevisade förra året med teamtiteln. Jag har själv börjat med hårdträning och vi ska fortsätta förbereda oss så bra som möjligt inför säsongen, säger Blomstedt.

Blomstedt kommer att köra en av Brink Motorsports tre bilar i STCC 2020 tillsammans med Hannes Morin och en ännu ej avslöjad förare. Teamet kommer inom kort att avslöja vilket bilmärke ska tävla med i år.

STCC-säsongen 2020 startar på klassiska Ring Knutstorp i Skåne den 15-16 maj.


 Hannes Morin klar för STCC 2020 med Brink Motorsport

17-åriga racingtalangen Hannes Morin förlänger med Brink Motorsport och kommer fortsätta tävla med de regerande teammästarna som del i deras trebilssatsning i STCC 2020.

– Jag är bara 17 år och har många år framför mig, men med den fart vi visade under 2019 vill jag redan nu ta ett steg framåt och nå pallplatser i STCC 2020, säger Morin.

– Vi kommer att komma väl förberedda inför säsongen och börjar förberedelserna redan i helgen med att köra 24-timmarstävlingen i Dubai. Jag ser verkligen fram emot en ny säsong i STCC med Brink Motorsport.

Morin, som säkrade EM-titeln i gokart 2018, gjorde STCC-debut under förra säsongen med Brink Motorsport och slutade på åttonde plats totalt med en lovande topp fem-placering i finalen på Mantorp Park.

– Vi är mycket glada över att kunna fortsätta arbeta med Hannes i STCC 2020, säger Ted Brink, teamchef för Brink Motorsport.

– Hannes körde sina första varv i en STCC-bil för bara nio månader sedan och har redan visat prov på sin kapacitet, trots sin ringa ålder. Vi ser Hannes som en framtida mästerskapsvinnare i STCC och vi ska göra allt vi kan för att ge honom de förutsättningar han behöver.

Morin kommer att stå på startlinjen i STCC-premiären som körs den 15-16 maj på Ring Knutstorp i Skåne.


TEAMMÄSTARE 2019

Genom vinst för Andreas Wernersson i årets sista race säkrade Brink Motorsport titeln i teammästerskapet i TCR Scandinavia framför VM-teamet PWR Racing.

-       Jag är jätteglad för att få avsluta på topp och extremt stolt för att kunna ta hem teammästerskapet för Brink Motorsport samt såklart tredjeplatsen i förarmästerskapet, säger en samlad och glad Andreas Wernersson.

Tobias som åkte till finalen med möjlighet att vinna förarmästerskapet och gjorde allt rätt genom att vara snabbast på kvalet och leda första racet tills hemmaföraren tryckte sig bryskt förbi i sista sväng. Hoppet levde dock till andra racet där VM-föraren Haglöf körde av Tobias så att racet slutade i muren för Tobias och med svartflagg för Haglöf.

-       Väldigt bittert att falla på andras misstag i racen när så mycket står på spel. Dock är jag väldigt glad över teamets framgång där titeln är ett kvitto för alla som slitit otroligt hårt året igenom. Mixade känslor just nu men i morgon så är det stoltheten som kommer väga tyngst, säger Tobias som alltså slutade tvåa i förarmästerskapet bakom Robert Dahlgren.

Teamets junior avslutade med årsbästa genom en femteplats i mål efter en otrolig utveckling sen i April då han körde sina första varv i racingbil efter makalös kartingkarriär.

Grattis till Robert Dahlgren som är en värdig vinnare av förarmästerskapet.


Guldjakten närmar sig sitt avgörande för Brink

20 poäng är marginalen Brink Motorsport har ner till VM-teamet PWR Racing i teammästerskapet när finalen av årets racingsäsong avgörs på Mantorp Park till helgen. 21 poäng är marginalen fast i andra riktningen i förarmästerskapet där Robert Dahlgren leder framför Tobias Brink. Andreas Wernersson har också en teoretisk vinstchans på en fjärdeplats och teamets junior Hannes Morin återfinns på en åttonde plats.

Tobias Brink:
Jag är extremt laddad för final, ser verkligen fram emot slutspelsdramatik. Det är precis som det ska vara, ett läge jag gillar skarpt. Robert Dahlgren har en vana av att åka till final med vinstpotential och landa som tvåa i mästerskapet så vi ska göra allt vi kan för att han ska känna sig hemma även denna final, hälsar Tobias Brink.

Ted Brink:
Vi har haft en otroligt bra säsong så här långt och är riktigt taggade för att ta hem åtminstone en titel den kommande helgen. Bara att vi kan utmana PWR om båda titlarna inför sista helgen är något vi är mycket stolta över. Vi måste komma ihåg att detta bara är vårt tredje år i elitracing.

Test och kval avgörs på fredag och racen på lördag eftermiddag. Mer info via länkarna nedan:

Länk till livetiming

Länk till livestreaming fredag och lördag 

Länk till tidsschema

Brink Motorsport i utökad mästerskapsledning efter Jyllandsringen

Brink Motorsport är i fortsatt mästerskapsledning efter näst sista deltävlingen som avgjordes på danska Jyllandsringen. Höjdpunkter för teamet var Tobias Brinks två andraplatser samt den starka insatsen av Brink Motorsports junior Hannes Morin.

 

Hannes Morin, förare #51:

-       Vi var med från start denna helgen och gjorde ett stabilt kval. Bra fart i första racet, något som gav lovord inför andra racet där jag hade pole position. Det blev dock ett upptorkande race där mitt startspår var blötare än det andra och jag var fyra efter starten. Jag visade därefter att jag hade fart för att vinna racet. Tog mig upp på tredjeplats för att därefter bli avknuffad av danska racinglegenden Casper Elgaard. Han ko m som en torped. Hade verkligen sett fram emot min första pallplats, surt!

 

Tobias Brink, förare 71#:

-       Dubbla andraplatser känns givetvis riktigt bra, bra med poäng! Samtidigt hade jag väldigt gärna velat vinna ett race i helgen. Vi vill vinna mästerskapet, allt är öppet men Robert har ett tydligt försprång inför finalen. Han var dock för stark idag, hatten av. Vi får helt enkelt nöjda oss som näst bästa poängplockare denna helgen.

 

Andreas Wernersson hade motvind, farten fanns där men efter lätt kontakt med muren och havererad hjulupphängning fick han nöja sig med en sjätteplats i andra racet, detta efter att ha kammat hem en tredjeplats i första.

 

Ted Brink, teamchef Brink Motorsport:

-       Vi drygade ut i teammästerkapet – härligt! Bra insats av Tobias, motigt för Andreas och väldigt Imponerad av Hannes. Han kommer rakt från gokarten, i april hade han aldrig suttit i bilen och nu visar han i att han har fart för att vinna ett race – imponerande.


Seger för Brink i Kanonloppet

Deltävling nummer fem i TCR Scandinavia 2019 avslutades på bästa sätt för Brink Motorsport genom en seger i andra heatet för Tobias Brink.

-       Otroligt skönt att få avsluta helgen på topp och ta med en massa väldigt värdefulla poäng hem, säger Tobias som avancerar till andra plats i mästerskapet efter segern och en femteplats i första racet.

Andreas Wernersson hade ett motigt kval och fick starta sjua i helgens båda race. I första blev det en tionde plats efter tuffa fajter med tidstillägg som följd och i andra blev det en fjärdeplats vilket placerar honom precis bakom Tobias i mästerskapsställningen.

-       Vi hade det tufft med Audin under regnet på kvalet igår men idag funkar både bilen och körningen bättre vilket räddade några poäng. Jag ser redan framåt emot Jylland vilket jag tror blir en tävling som kommer passa mig bra, är Andreas summering av helgen.

Teamets utvecklingsförare, Hannes Morin, tog sig framåt i båda racen från sin nionde startposition och säkrade två sjundeplatser samt en massa värdefulla erfarenheter.

-       Vi har haft ett enormt stöd från alla gäster som varit på plats under helgen från Team Ramudden med flera av våra sponsorer, utan all denna positiva energi är jag övertygad om att vi inte presterat på samma nivå, inflikar teamchef Ted Brink.

Nästa tävling avgörs på Danska Jyllandsringen den 7-8 september.


Dubbla segrar för Brink Motorsport i Falkenberg

Tobias tog sin första seger för året i helgens första race vilket följdes av seger från pole position av Andreas Wernersson i andra racet.
 
En väldigt bra start av Tobias från ruta två gav slagläge ner i kurva ett vilket tyvärr grusades efter närkontakt av Robert Dahlgren som blev först över mållinjen. Dock dömde domarna tre sekunders tidstillägg till Dahlgren för incidenten vilket gav Tobias segern i efterhand.

- Skönt med seger tillslut och många viktiga poäng till mästerskapen, säger Tobias efter en händelserik dag.

I andra racet var det ledning från start till mål där Andreas hade byggt upp en marginal på hela 10 sekunder.
- Underbart, jag fick en bra start och hade en riktigt bra bil och därmed en bekväm resa genom racet, konstaterar Andreas efter målgång.

Talangen Hannes Morin som aldrig tidigare satt sin fot på Falkenbergs Motorbana tog en åttonde och en nionde plats med sig hem tillsammans med en massa erfareheter.

Tobias blir helgens bästa poängplockare och avancerar till tredjeplats i SM bakom Andreas. Teamet utökar ledningen i teammästerskapet.


Wernersson första segrare på Skellefteå Drivecenter Arena

Brink Motorsport och Andreas Wernersson vann det första racet i Midnattsolsloppet och blev historiska som de första segrarna på nybyggda Skellefteå Drivecenter Arena. Detta genom det mest dramatiska sistavarvet i svensk elitracing på ett många år; vinstmarginalen bestod av 22 tusendelar! Midnattsolsloppet bjöd på ett fantastiskt event med 17 000 åskådare på plats med en härlig atmosfär på banan.  

Ted Brink, teamchef Brink Motorsport:
-       För att summera så har vi haft en bra helg med Andreas Wernersson med ett megavarv på kvalet och vinst i första racet! Vi hade tyvärr inte samma medgång med Tobias, en motig helg med blandade utmaningar. Hannes fortsätter att visa potential och var blixtrande snabb stundtals under helgen men fick inte med sig poängen efter kännbara missar. Han är ung, han kommer göra fler misstag i karriären, men han kommer snart att få ihop helheten och få belöning för hans talang. 

Kvalet var en riktig rysare där Andreas satte ihop ett underverk till varv under kvalets sista minut och slog värsta konkurrenten Robert Dahlgren med tre tiondelars marginal. Tobias blev snabbt uträknad, en liten touch i betongmuren krökte ett stag i bakvagnen och han hade därefter inget med toppen att göra och fick nöja sig med startruta fes. Hannes landade på ruta fyra. 

Andreas Wernersson, förare #4:
-       En fantastisk känsla att få vinna första racet här på en ny bana och ny arean. Det var tuff racing med Robert Dahlgren; skönt att få sätta dit varvet på kvalet, starta i pole position och vinna loppet. Ny bil och nytt team inför den här säsongen och det känns som att vi börjar hitta rätt. Vi kommer bli ruskigt farliga för andra halvan av säsongen!  

För Hannes tog resan slut tidigt under racet med kontakt med samma mur som Tobias touchat under kvalet. Tobias led av igensatt kylare och hög motortemp och fick nöja sig med femteplats i mål. 

Helgens andra race blev tuff med många hårda tag. Hannes fick en tuff tryckare tidigt i loppet och föll tillbaka till en sjätteplats med ett gult kort till konkurrenten som resultat. Andreas stormade mot ytterligare ett bra resultat men problem med bromsarna gav honom en extra utmaning och han fick nöja sig med tredjeplats i mål. Tobias attackerade tidigt i racet för att ta sig upp och krökte ett hjulupphängningen fram i närkontakt med en konkurrent, även här utdelades ett gult kort till konkurrenten, och Tobias fick återigen nöja sig med femteplats i mål. 

Tobias Brink, förare #71:
-       En tuff helg. Jag sätter oss i en tuff sist från start med en miss i kvalet och en sämre startposition. Med hög motortemp i första racet kunde jag inte närma mig någon bil utan behövde ligga i fri luft, en mardröm för en racingförare. Andra racet försvann utsikterna redan på varv två, jag dyker in i hårnålen men det lämnades ingen plats på innern. Tung helg. Vi kommer tillbaka!


Brink Motorsport tog flest pallplatser i Anderstorp

Deltävling två är avklarad i TCR Scandinavia ocb Brink Motorsport var det team som bärgade hem flest pallplatser av alla. Efter ett dramatiskt kval stod det klart att Andreas Wernersson kvalade i som tvåa, Tobias Brink som femma, och teamets 16-åriga junior Hannes Morin som tionde förare. 

Tobias Brink, förare #71:
-       Vi gjorde ett bra Q1 och tog oss vidare till kvalets andra del, Q2. Dock med en brusten drivaxel. Mekanikerna gjorde ett megajobb och fick bilen klar så vi hann ut och sätta en tid i Q2. Inte mitt bästa varv, vi hade fart för att kunna matcha Andreas men med tanke på förutsättningarna var vi väldigt nöjda, bara att tacka teamet! 

Snabbast av alla i kvalet var PWRs Robert Dahlgren. Första racet genererade dubbla pallplatser för Brink Motorsport med Andreas på andraplats och Tobias precis bakom på en tredje. Hannes hade tyvärr utmaningar i starten vilket gjorde att han rykte lite för tidigt. En bestraffning och 13 i mål som resultat. 

Andreas Wernersson, förare #4:
-       Jag kom iväg bra och hade hugg på Robert under de första varven. Tobias gjorde en stark start och kom tidigt upp bakom mig efter sin startruta fem. Vi gjorde vad vi kunde för att jaga ifatt men Robert var helt enkelt för snabb idag. Eftersom jag var bäste poängplockare i Knutstorp hade jag 20 extra kilo i min bil, vi får vara nöjda med tanke på det avslutar Andreas 

Med omvänd startordning, vänder de åtta första förarna, i helgens andra race startade Tobias i ruta fyra, Andreas i ruta sju och Hannes i ruta 10. Tobias lyckades återigen med en stark inledning och passerade två bilar direkt under första varvet. Jakten på vinsten inledes men han fick nöja sig med en andraplats då Andreas Ahlberg blev för svår att komma ikapp. Andreas hade ett tuffare race och hamnade bakom bilar som körde ytterst defensivt och tog sig i mål som sjua. Hannes gjorde hade tuffa fighter racet igenom och tog sig i mål som tolfte bil. 

Hannes Morin, förare #51:
-       Min andra tävlingshelg någonsin i tävlingsbil och nya erfarenheter i ryggsäcken. Kanske inte min bästa helg, jag vill mer, men Anderstorp är en utmanande bana och jag har lärt mig mycket under helgen. Detta är ett läroår och vi kommer fortsätta samma på oss erfarenheter under året. Vi kommer tillbaka laddade till Skellefteå om två veckor! 

Tobias Brink, förare #71:
-       Dubbla podium för mig i helgen känns riktigt skönt. Givetvis skulle vi vilja vara överst i andra racet, farten fanns där gapet fram till Ahlberg var för stort. Jag gjorde vad jag kunde och tog mig förbi både Engström och Bäckman under första varvet men Ahlberg hade redan fått en lucka som var för tuff att stänga till. Stort tack till teamet som räddade vår helg under drivaxelbytet under kvalet! 

Nästa race går redan om två veckor, detta i Fällfors mellan Piteå och Skellefteå. En helt nybyggd bana som nu även är Sveriges längsta. En spännande utmaning för teamet. Vill ni se racen från Anderstorp finns de tillgängliga på sbfplay.se. Spola fram till 3:40:40 för första racet. Andra racet hittar ni på 6:36:15.


Brink Motorsport i dubbel mästerskapsledning efter premiären

Efter en omtumlande premiärtävling i TCR Scandinavia på Ring Knutstorp leder Brink Motorsport både teammästerskapet och förarmästerskapet, det senare via Andreas Wernersson.

Helgen bjöd på växlande väder där teamet mötes av två upptorkande race där förutsättningarna förändrades kraftigt under racens gång. Även kvalet bjöd på spänning från vädergudarna med torr bana under första delen av kvalet, Q1, där samtliga Brink Motorsports förare tog sig vidare till kvalets andra del, Q2. Väl i Q2 öppnade himlen sig där Tobias Brink, Andreas Wernersson och Hannes Morin kvalade in som P3, P5 och P6.
 
Hannes Morin, förare #51:

  • Första kvalet någonsin i bil och första gången jag kör denna bilen på regn. En stor utmaning för mig och jag är väldigt nöjd med att kvala in som sjätte förare i mitt först kval i Sveriges kungaklass. En viktig position som ger mig första startruta och pole position under dagens andra race via omvänd startordning då de sex första förarna vänds jämfört med startuppställningen i race 1.

Racen bjöd på mängder med underhållning. Tobias lyckades bäst av Brink Motorsport förarna under första racet med en tredjeplats med Andreas på P5 och Hannes på P7, ett race som vanns av PWR föraren Mikaela Åhlin-Kottulinsky.
 
Tobias Brink, förare #71:

  • Gjorde en bra start och var direkt uppe på P2. Vi hade ingen fart första varven och jag var tvungen att släppa Robban (Dahlgren). När banan torkade upp fick vi genast ett övertag och kunde gå ikapp. Robban hade inte en lugn stund under andra halvan av racet vilket hans bakstötfångare fick känna på. Är givetvis en besvikelse att jag inte lyckas ta mig förbi. När jag är snabbast på banan under större delen av racet så vill jag såklart komma hem med en vinst.


Under tävlingens andra race kom teamets första seger för året med Andreas överst på pallen. Tobias landade på P4 med en demolerad bil och Hannes tog sig i mål som P7.
 

Andreas Wernersson, förare #4:

  • Väldigt glad att åka hem med en seger och mästerskapsledning. En omväxlande helg där vi önskat mer i kvalet och första racet men väldigt glada över att kunna studsa tillbaka och ta en seger med ledning från start till mål under helgens andra race.

Ted Brink, teamchef:

  • Utmanande helg där vi landar väldigt väl. Glad och stolt över teamets   prestationer. Stort tack till alla som är med i teamet, alla partners och människor runt omkring som gör detta möjligt.

Teamet laddar om för seriens andra deltävling i Anderstorp den 2 juni! Missa inte det!

Vill ni se TV-sändningen hittar ni den på sbfplay.se som sände live hela dagen. Ni hittar första racet 4h 1 min in i sändningen och andra racet hittar ni 6h 25 min in i sändningen.Brink Motorsport i trebilssatsning på TCR Scandinavia – 16-årige Hannes Morin ansluter direkt från karting
Hannes Morin från norrländska Umeå kommer att ta ett oöverträffat karriärsteg när han vid blott 16 års ålder går direkt från karting till TCR Scandinavia, före detta STCC, tillsammans med Brink Motorsport under 2019.
Det nya samarbetet förenar två landsändar, där Morins västerbottniska rötter möter Brink Motorsports skånska DNA inom ramarna för nybildade Brink Motorsport Junior Team.

Brink Motorsport expanderar därmed från tidigare två bekräftade Audi RS 3 LMS TCR-bilar till tre. Identiteten på teamets två andra förare kommer att presenteras inom kort.

Hannes Morin är kusin till den tidigare STCC-föraren Philip Morin, som samtidigt ansluter till Brink Motorsport i rollen som Hannes förarcoach.
- Att få möjligheten att starta upp en juniorverksamhet och stötta en så lovande talang som Hannes har varit en långvarig ambition för oss, säger teamchef Ted Brink. Tack vare våra trogna partners har vi nu vuxit till en nivå där vi anser att detta äntligen är möjligt. Det här är ett enormt steg för Hannes, men vi ligger långt fram med vår satsning och tror att han har goda möjligheter att utvecklas på ett bra sätt tillsammans med oss. Vi vill hälsa både Hannes och Philip varmt välkomna till Brink Motorsport!

Hannes Morin kommer från en stor motorsportfamilj som förutom namnkunnige kusinen Philip också inkluderar pappa Martin och farbror Henrik, båda med en historia i bland annat rally och långloppsracing. Hannes Morin är yngst i en skara på fyra bröder som alla tävlat internationellt i karting, och till viss del i bilracing.
På CV:t finns en rad meriterande segrar, där Hannes under sina åtta år i kartingsporten bland annat blivit den yngste någonsin att 2018 vinna Europamästerskapen klassen Rotax Max Senior – där han senare också blev VM-fyra i Brasilien med ett startfält bestående av över 70 förare. Han är dessutom ensam om att ha vunnit Rotax Max Challenge Riksmästerskap tre år i rad (2016, 2017, 2018) i två olika klasser.  

- Att gå direkt från karting till TCR Scandinavia kommer att vara något av det svåraste och största jag gör i mitt liv, men jag är grymt glad och redo att ge allt, säger Hannes Morin. Jag har ett stort förtroende för Brink Motorsport och utan deras professionella inställning hade vi inte vågat göra det här. Det känns också väldigt bra att ha Philip vid min sida som förarcoach. Han tävlade själv på den här nivån så sent som förra året och vet vad som krävs. Jag är säker på att vi alla tillsammans kommer att få ett fantastiskt år!
Hannes Morin kommer att genomföra sitt första test i Brink Motorsports Audi RS 3 LMS TCR, som utvecklar runt 340 hästkrafter, på Ljungbyhed Park i Skåne i början av april.


Brink Motorsport klara för STCC 2019 med två Audi RS 3 LMS

Brink Motorsport klara för STCC 2019 med två Audi RS 3 LMS  

Brink Motorsport kommer att stå på startlinjen i STCC 2019 med två Audi RS 3 LMS-tävlingsbilar och en högt satt målsättning i samarbete med huvudpartners Ramudden och ProMeister. 

– Efter en stärkande säsong 2018 med såväl utmaningar som riktigt lovande framgångar är vi oerhört glada att kunna bekräfta en fortsatt och starkare satsning i STCC 2019 tillsammans med våra partners där vi nu med stolthet kommer ingå i Ramuddens idrottsteam Team Ramudden, säger teamchef Ted Brink. 

Teamet säkrade två segrar under 2018 års upplaga av STCC och fick ett kvitto på att teamet närmar sig toppen av STCC. Med nyrenoverade lokaler och en stärkt organisation står teamet redo och välkomnar tillskotten i kalendern med tävlingar i både Skellefteå och i Danmark. 

– Vi tog viktiga steg framåt under fjolåret och i år ska vi vara med i topp tre av mästerskapet. Vi kommer väl förberedda med ombyggda lokaler som är anpassade för STCC och stärkt organisation som ger oss kraft att vara konkurrenskraftiga redan från premiären. Vi ser positivt på att STCC tar sig norrut och gör det möjligt för oss att bjuda på bra racing i en än större del av vårt avlånga land, säger Ted Brink.
 

Identiteten på teamets båda förare kommer att avslöjas inom kort.