Nyheter

TEAMMÄSTARE 2019

Genom vinst för Andreas Wernersson i årets sista race säkrade Brink Motorsport titeln i teammästerskapet i TCR Scandinavia framför VM-teamet PWR Racing.

-       Jag är jätteglad för att få avsluta på topp och extremt stolt för att kunna ta hem teammästerskapet för Brink Motorsport samt såklart tredjeplatsen i förarmästerskapet, säger en samlad och glad Andreas Wernersson.

Tobias som åkte till finalen med möjlighet att vinna förarmästerskapet och gjorde allt rätt genom att vara snabbast på kvalet och leda första racet tills hemmaföraren tryckte sig bryskt förbi i sista sväng. Hoppet levde dock till andra racet där VM-föraren Haglöf körde av Tobias så att racet slutade i muren för Tobias och med svartflagg för Haglöf.

-       Väldigt bittert att falla på andras misstag i racen när så mycket står på spel. Dock är jag väldigt glad över teamets framgång där titeln är ett kvitto för alla som slitit otroligt hårt året igenom. Mixade känslor just nu men i morgon så är det stoltheten som kommer väga tyngst, säger Tobias som alltså slutade tvåa i förarmästerskapet bakom Robert Dahlgren.

Teamets junior avslutade med årsbästa genom en femteplats i mål efter en otrolig utveckling sen i April då han körde sina första varv i racingbil efter makalös kartingkarriär.

Grattis till Robert Dahlgren som är en värdig vinnare av förarmästerskapet.


Guldjakten närmar sig sitt avgörande för Brink

20 poäng är marginalen Brink Motorsport har ner till VM-teamet PWR Racing i teammästerskapet när finalen av årets racingsäsong avgörs på Mantorp Park till helgen. 21 poäng är marginalen fast i andra riktningen i förarmästerskapet där Robert Dahlgren leder framför Tobias Brink. Andreas Wernersson har också en teoretisk vinstchans på en fjärdeplats och teamets junior Hannes Morin återfinns på en åttonde plats.

Tobias Brink:
Jag är extremt laddad för final, ser verkligen fram emot slutspelsdramatik. Det är precis som det ska vara, ett läge jag gillar skarpt. Robert Dahlgren har en vana av att åka till final med vinstpotential och landa som tvåa i mästerskapet så vi ska göra allt vi kan för att han ska känna sig hemma även denna final, hälsar Tobias Brink.

Ted Brink:
Vi har haft en otroligt bra säsong så här långt och är riktigt taggade för att ta hem åtminstone en titel den kommande helgen. Bara att vi kan utmana PWR om båda titlarna inför sista helgen är något vi är mycket stolta över. Vi måste komma ihåg att detta bara är vårt tredje år i elitracing.

Test och kval avgörs på fredag och racen på lördag eftermiddag. Mer info via länkarna nedan:

Länk till livetiming

Länk till livestreaming fredag och lördag 

Länk till tidsschema

Brink Motorsport i utökad mästerskapsledning efter Jyllandsringen

Brink Motorsport är i fortsatt mästerskapsledning efter näst sista deltävlingen som avgjordes på danska Jyllandsringen. Höjdpunkter för teamet var Tobias Brinks två andraplatser samt den starka insatsen av Brink Motorsports junior Hannes Morin.

 

Hannes Morin, förare #51:

-       Vi var med från start denna helgen och gjorde ett stabilt kval. Bra fart i första racet, något som gav lovord inför andra racet där jag hade pole position. Det blev dock ett upptorkande race där mitt startspår var blötare än det andra och jag var fyra efter starten. Jag visade därefter att jag hade fart för att vinna racet. Tog mig upp på tredjeplats för att därefter bli avknuffad av danska racinglegenden Casper Elgaard. Han ko m som en torped. Hade verkligen sett fram emot min första pallplats, surt!

 

Tobias Brink, förare 71#:

-       Dubbla andraplatser känns givetvis riktigt bra, bra med poäng! Samtidigt hade jag väldigt gärna velat vinna ett race i helgen. Vi vill vinna mästerskapet, allt är öppet men Robert har ett tydligt försprång inför finalen. Han var dock för stark idag, hatten av. Vi får helt enkelt nöjda oss som näst bästa poängplockare denna helgen.

 

Andreas Wernersson hade motvind, farten fanns där men efter lätt kontakt med muren och havererad hjulupphängning fick han nöja sig med en sjätteplats i andra racet, detta efter att ha kammat hem en tredjeplats i första.

 

Ted Brink, teamchef Brink Motorsport:

-       Vi drygade ut i teammästerkapet – härligt! Bra insats av Tobias, motigt för Andreas och väldigt Imponerad av Hannes. Han kommer rakt från gokarten, i april hade han aldrig suttit i bilen och nu visar han i att han har fart för att vinna ett race – imponerande.


Seger för Brink i Kanonloppet

Deltävling nummer fem i TCR Scandinavia 2019 avslutades på bästa sätt för Brink Motorsport genom en seger i andra heatet för Tobias Brink.

-       Otroligt skönt att få avsluta helgen på topp och ta med en massa väldigt värdefulla poäng hem, säger Tobias som avancerar till andra plats i mästerskapet efter segern och en femteplats i första racet.

Andreas Wernersson hade ett motigt kval och fick starta sjua i helgens båda race. I första blev det en tionde plats efter tuffa fajter med tidstillägg som följd och i andra blev det en fjärdeplats vilket placerar honom precis bakom Tobias i mästerskapsställningen.

-       Vi hade det tufft med Audin under regnet på kvalet igår men idag funkar både bilen och körningen bättre vilket räddade några poäng. Jag ser redan framåt emot Jylland vilket jag tror blir en tävling som kommer passa mig bra, är Andreas summering av helgen.

Teamets utvecklingsförare, Hannes Morin, tog sig framåt i båda racen från sin nionde startposition och säkrade två sjundeplatser samt en massa värdefulla erfarenheter.

-       Vi har haft ett enormt stöd från alla gäster som varit på plats under helgen från Team Ramudden med flera av våra sponsorer, utan all denna positiva energi är jag övertygad om att vi inte presterat på samma nivå, inflikar teamchef Ted Brink.

Nästa tävling avgörs på Danska Jyllandsringen den 7-8 september.


Dubbla segrar för Brink Motorsport i Falkenberg

Tobias tog sin första seger för året i helgens första race vilket följdes av seger från pole position av Andreas Wernersson i andra racet.
 
En väldigt bra start av Tobias från ruta två gav slagläge ner i kurva ett vilket tyvärr grusades efter närkontakt av Robert Dahlgren som blev först över mållinjen. Dock dömde domarna tre sekunders tidstillägg till Dahlgren för incidenten vilket gav Tobias segern i efterhand.

- Skönt med seger tillslut och många viktiga poäng till mästerskapen, säger Tobias efter en händelserik dag.

I andra racet var det ledning från start till mål där Andreas hade byggt upp en marginal på hela 10 sekunder.
- Underbart, jag fick en bra start och hade en riktigt bra bil och därmed en bekväm resa genom racet, konstaterar Andreas efter målgång.

Talangen Hannes Morin som aldrig tidigare satt sin fot på Falkenbergs Motorbana tog en åttonde och en nionde plats med sig hem tillsammans med en massa erfareheter.

Tobias blir helgens bästa poängplockare och avancerar till tredjeplats i SM bakom Andreas. Teamet utökar ledningen i teammästerskapet.


Wernersson första segrare på Skellefteå Drivecenter Arena

Brink Motorsport och Andreas Wernersson vann det första racet i Midnattsolsloppet och blev historiska som de första segrarna på nybyggda Skellefteå Drivecenter Arena. Detta genom det mest dramatiska sistavarvet i svensk elitracing på ett många år; vinstmarginalen bestod av 22 tusendelar! Midnattsolsloppet bjöd på ett fantastiskt event med 17 000 åskådare på plats med en härlig atmosfär på banan.

 

Ted Brink, teamchef Brink Motorsport:

-       För att summera så har vi haft en bra helg med Andreas Wernersson med ett megavarv på kvalet och vinst i första racet! Vi hade tyvärr inte samma medgång med Tobias, en motig helg med blandade utmaningar. Hannes fortsätter att visa potential och var blixtrande snabb stundtals under helgen men fick inte med sig poängen efter kännbara missar. Han är ung, han kommer göra fler misstag i karriären, men han kommer snart att få ihop helheten och få belöning för hans talang.

 

Kvalet var en riktig rysare där Andreas satte ihop ett underverk till varv under kvalets sista minut och slog värsta konkurrenten Robert Dahlgren med tre tiondelars marginal. Tobias blev snabbt uträknad, en liten touch i betongmuren krökte ett stag i bakvagnen och han hade därefter inget med toppen att göra och fick nöja sig med startruta fes. Hannes landade på ruta fyra.

 

Andreas Wernersson, förare #4:

-       En fantastisk känsla att få vinna första racet här på en ny bana och ny arean. Det var tuff racing med Robert Dahlgren; skönt att få sätta dit varvet på kvalet, starta i pole position och vinna loppet. Ny bil och nytt team inför den här säsongen och det känns som att vi börjar hitta rätt. Vi kommer bli ruskigt farliga för andra halvan av säsongen!

 

För Hannes tog resan slut tidigt under racet med kontakt med samma mur som Tobias touchat under kvalet. Tobias led av igensatt kylare och hög motortemp och fick nöja sig med femteplats i mål.

 

Helgens andra race blev tuff med många hårda tag. Hannes fick en tuff tryckare tidigt i loppet och föll tillbaka till en sjätteplats med ett gult kort till konkurrenten som resultat. Andreas stormade mot ytterligare ett bra resultat men problem med bromsarna gav honom en extra utmaning och han fick nöja sig med tredjeplats i mål. Tobias attackerade tidigt i racet för att ta sig upp och krökte ett hjulupphängningen fram i närkontakt med en konkurrent, även här utdelades ett gult kort till konkurrenten, och Tobias fick återigen nöja sig med femteplats i mål.

 

Tobias Brink, förare #71:

-       En tuff helg. Jag sätter oss i en tuff sist från start med en miss i kvalet och en sämre startposition. Med hög motortemp i första racet kunde jag inte närma mig någon bil utan behövde ligga i fri luft, en mardröm för en racingförare. Andra racet försvann utsikterna redan på varv två, jag dyker in i hårnålen men det lämnades ingen plats på innern. Tung helg. Vi kommer tillbaka!


Brink Motorsport tog flest pallplatser i Anderstorp

Deltävling två är avklarad i TCR Scandinavia ocb Brink Motorsport var det team som bärgade hem flest pallplatser av alla. Efter ett dramatiskt kval stod det klart att Andreas Wernersson kvalade i som tvåa, Tobias Brink som femma, och teamets 16-åriga junior Hannes Morin som tionde förare.

 

Tobias Brink, förare #71:

-       Vi gjorde ett bra Q1 och tog oss vidare till kvalets andra del, Q2. Dock med en brusten drivaxel. Mekanikerna gjorde ett megajobb och fick bilen klar så vi hann ut och sätta en tid i Q2. Inte mitt bästa varv, vi hade fart för att kunna matcha Andreas men med tanke på förutsättningarna var vi väldigt nöjda, bara att tacka teamet!

 

Snabbast av alla i kvalet var PWRs Robert Dahlgren. Första racet genererade dubbla pallplatser för Brink Motorsport med Andreas på andraplats och Tobias precis bakom på en tredje. Hannes hade tyvärr utmaningar i starten vilket gjorde att han rykte lite för tidigt. En bestraffning och 13 i mål som resultat.

 

Andreas Wernersson, förare #4:

-       Jag kom iväg bra och hade hugg på Robert under de första varven. Tobias gjorde en stark start och kom tidigt upp bakom mig efter sin startruta fem. Vi gjorde vad vi kunde för att jaga ifatt men Robert var helt enkelt för snabb idag. Eftersom jag var bäste poängplockare i Knutstorp hade jag 20 extra kilo i min bil, vi får vara nöjda med tanke på det avslutar Andreas

 

Med omvänd startordning, vänder de åtta första förarna, i helgens andra race startade Tobias i ruta fyra, Andreas i ruta sju och Hannes i ruta 10. Tobias lyckades återigen med en stark inledning och passerade två bilar direkt under första varvet. Jakten på vinsten inledes men han fick nöja sig med en andraplats då Andreas Ahlberg blev för svår att komma ikapp. Andreas hade ett tuffare race och hamnade bakom bilar som körde ytterst defensivt och tog sig i mål som sjua. Hannes gjorde hade tuffa fighter racet igenom och tog sig i mål som tolfte bil.

 

Hannes Morin, förare #51:

-       Min andra tävlingshelg någonsin i tävlingsbil och nya erfarenheter i ryggsäcken. Kanske inte min bästa helg, jag vill mer, men Anderstorp är en utmanande bana och jag har lärt mig mycket under helgen. Detta är ett läroår och vi kommer fortsätta samma på oss erfarenheter under året. Vi kommer tillbaka laddade till Skellefteå om två veckor!

 

Tobias Brink, förare #71:

-       Dubbla podium för mig i helgen känns riktigt skönt. Givetvis skulle vi vilja vara överst i andra racet, farten fanns där gapet fram till Ahlberg var för stort. Jag gjorde vad jag kunde och tog mig förbi både Engström och Bäckman under första varvet men Ahlberg hade redan fått en lucka som var för tuff att stänga till. Stort tack till teamet som räddade vår helg under drivaxelbytet under kvalet!

 

Nästa race går redan om två veckor, detta i Fällfors mellan Piteå och Skellefteå. En helt nybyggd bana som nu även är Sveriges längsta. En spännande utmaning för teamet. Vill ni se racen från Anderstorp finns de tillgängliga på sbfplay.se. Spola fram till 3:40:40 för första racet. Andra racet hittar ni på 6:36:15.


Brink Motorsport i dubbel mästerskapsledning efter premiären

Efter en omtumlande premiärtävling i TCR Scandinavia på Ring Knutstorp leder Brink Motorsport både teammästerskapet och förarmästerskapet, det senare via Andreas Wernersson.

Helgen bjöd på växlande väder där teamet mötes av två upptorkande race där förutsättningarna förändrades kraftigt under racens gång. Även kvalet bjöd på spänning från vädergudarna med torr bana under första delen av kvalet, Q1, där samtliga Brink Motorsports förare tog sig vidare till kvalets andra del, Q2. Väl i Q2 öppnade himlen sig där Tobias Brink, Andreas Wernersson och Hannes Morin kvalade in som P3, P5 och P6.
 
Hannes Morin, förare #51:

  • Första kvalet någonsin i bil och första gången jag kör denna bilen på regn. En stor utmaning för mig och jag är väldigt nöjd med att kvala in som sjätte förare i mitt först kval i Sveriges kungaklass. En viktig position som ger mig första startruta och pole position under dagens andra race via omvänd startordning då de sex första förarna vänds jämfört med startuppställningen i race 1.

Racen bjöd på mängder med underhållning. Tobias lyckades bäst av Brink Motorsport förarna under första racet med en tredjeplats med Andreas på P5 och Hannes på P7, ett race som vanns av PWR föraren Mikaela Åhlin-Kottulinsky.
 
Tobias Brink, förare #71:

  • Gjorde en bra start och var direkt uppe på P2. Vi hade ingen fart första varven och jag var tvungen att släppa Robban (Dahlgren). När banan torkade upp fick vi genast ett övertag och kunde gå ikapp. Robban hade inte en lugn stund under andra halvan av racet vilket hans bakstötfångare fick känna på. Är givetvis en besvikelse att jag inte lyckas ta mig förbi. När jag är snabbast på banan under större delen av racet så vill jag såklart komma hem med en vinst.


Under tävlingens andra race kom teamets första seger för året med Andreas överst på pallen. Tobias landade på P4 med en demolerad bil och Hannes tog sig i mål som P7.
 

Andreas Wernersson, förare #4:

  • Väldigt glad att åka hem med en seger och mästerskapsledning. En omväxlande helg där vi önskat mer i kvalet och första racet men väldigt glada över att kunna studsa tillbaka och ta en seger med ledning från start till mål under helgens andra race.

Ted Brink, teamchef:

  • Utmanande helg där vi landar väldigt väl. Glad och stolt över teamets   prestationer. Stort tack till alla som är med i teamet, alla partners och människor runt omkring som gör detta möjligt.

Teamet laddar om för seriens andra deltävling i Anderstorp den 2 juni! Missa inte det!

Vill ni se TV-sändningen hittar ni den på sbfplay.se som sände live hela dagen. Ni hittar första racet 4h 1 min in i sändningen och andra racet hittar ni 6h 25 min in i sändningen.Brink Motorsport i trebilssatsning på TCR Scandinavia – 16-årige Hannes Morin ansluter direkt från karting
Hannes Morin från norrländska Umeå kommer att ta ett oöverträffat karriärsteg när han vid blott 16 års ålder går direkt från karting till TCR Scandinavia, före detta STCC, tillsammans med Brink Motorsport under 2019.
Det nya samarbetet förenar två landsändar, där Morins västerbottniska rötter möter Brink Motorsports skånska DNA inom ramarna för nybildade Brink Motorsport Junior Team.

Brink Motorsport expanderar därmed från tidigare två bekräftade Audi RS 3 LMS TCR-bilar till tre. Identiteten på teamets två andra förare kommer att presenteras inom kort.

Hannes Morin är kusin till den tidigare STCC-föraren Philip Morin, som samtidigt ansluter till Brink Motorsport i rollen som Hannes förarcoach.
- Att få möjligheten att starta upp en juniorverksamhet och stötta en så lovande talang som Hannes har varit en långvarig ambition för oss, säger teamchef Ted Brink. Tack vare våra trogna partners har vi nu vuxit till en nivå där vi anser att detta äntligen är möjligt. Det här är ett enormt steg för Hannes, men vi ligger långt fram med vår satsning och tror att han har goda möjligheter att utvecklas på ett bra sätt tillsammans med oss. Vi vill hälsa både Hannes och Philip varmt välkomna till Brink Motorsport!

Hannes Morin kommer från en stor motorsportfamilj som förutom namnkunnige kusinen Philip också inkluderar pappa Martin och farbror Henrik, båda med en historia i bland annat rally och långloppsracing. Hannes Morin är yngst i en skara på fyra bröder som alla tävlat internationellt i karting, och till viss del i bilracing.
På CV:t finns en rad meriterande segrar, där Hannes under sina åtta år i kartingsporten bland annat blivit den yngste någonsin att 2018 vinna Europamästerskapen klassen Rotax Max Senior – där han senare också blev VM-fyra i Brasilien med ett startfält bestående av över 70 förare. Han är dessutom ensam om att ha vunnit Rotax Max Challenge Riksmästerskap tre år i rad (2016, 2017, 2018) i två olika klasser.  

- Att gå direkt från karting till TCR Scandinavia kommer att vara något av det svåraste och största jag gör i mitt liv, men jag är grymt glad och redo att ge allt, säger Hannes Morin. Jag har ett stort förtroende för Brink Motorsport och utan deras professionella inställning hade vi inte vågat göra det här. Det känns också väldigt bra att ha Philip vid min sida som förarcoach. Han tävlade själv på den här nivån så sent som förra året och vet vad som krävs. Jag är säker på att vi alla tillsammans kommer att få ett fantastiskt år!
Hannes Morin kommer att genomföra sitt första test i Brink Motorsports Audi RS 3 LMS TCR, som utvecklar runt 340 hästkrafter, på Ljungbyhed Park i Skåne i början av april.


Brink Motorsport klara för STCC 2019 med två Audi RS 3 LMS

Brink Motorsport klara för STCC 2019 med två Audi RS 3 LMS  

Brink Motorsport kommer att stå på startlinjen i STCC 2019 med två Audi RS 3 LMS-tävlingsbilar och en högt satt målsättning i samarbete med huvudpartners Ramudden och ProMeister. 

– Efter en stärkande säsong 2018 med såväl utmaningar som riktigt lovande framgångar är vi oerhört glada att kunna bekräfta en fortsatt och starkare satsning i STCC 2019 tillsammans med våra partners där vi nu med stolthet kommer ingå i Ramuddens idrottsteam Team Ramudden, säger teamchef Ted Brink. 

Teamet säkrade två segrar under 2018 års upplaga av STCC och fick ett kvitto på att teamet närmar sig toppen av STCC. Med nyrenoverade lokaler och en stärkt organisation står teamet redo och välkomnar tillskotten i kalendern med tävlingar i både Skellefteå och i Danmark. 

– Vi tog viktiga steg framåt under fjolåret och i år ska vi vara med i topp tre av mästerskapet. Vi kommer väl förberedda med ombyggda lokaler som är anpassade för STCC och stärkt organisation som ger oss kraft att vara konkurrenskraftiga redan från premiären. Vi ser positivt på att STCC tar sig norrut och gör det möjligt för oss att bjuda på bra racing i en än större del av vårt avlånga land, säger Ted Brink.
 

Identiteten på teamets båda förare kommer att avslöjas inom kort.


STCC Grande Finale på Mantorp Park:

Brink Motorsport avslutar säsongen med ytterligare en seger


Teamet avslutade säsongens sista race med ett guld. Det var Tobias Brink som stod för pallplaceringen efter att ha gjort ett felfritt race där han höll sin förstaplacering från start till mål - med 5 sekunders marginal ner till tvåan.

 - Jag visste redan från första racet att jag hade väldigt bra fart så när jag kom iväg och höll min placering så var det bara att köra på och öka avståndet neråt till tvåan. Riktigt skönt sätt att avsluta säsongen på och visa vilken kapacitet vi har, säger Tobias Brink.

Finalhelgen på Mantorp Park var minst sagt händelserik – både på banan och utanför banan. Fredagens kvalomgång fick avbrytas i slutet av Q1 efter att ösregnet och vinden kom. Båda förarna hade då bara hunnit sätta ett par tider var som resulterade i att Tobias slutade som P10 och Micke som P14. Det dåliga vädret gjorde att Q2 blev inställt och placeringarna från Q1 blev gällande för lördagens race. Men placeringarna räckte för att enkelt säkra ett guld, samt klättra ett antal placeringar i fältet. Micke Ohlsson som startade som P14 i båda racen nöjde sig klart inte med den platsen utan klättrade snabbt och effektivt framåt under racen och i andra race körde han över mållinjen som P7.

 - Det är trist att jag inte hann sätta fler tider under Q1 så att startpositionen hade varit bättre, men jag lyckas ändå ta mig långt fram i fältet under racen och visa vad jag och bilen går för under den typen av förutsättning, säger Micke Ohlsson.
 
 - Det har varit en väldigt lärorik säsong för oss där vi emellanåt också fått belöning i form av pallplatser och bra kvalresultat som visar att vi är på rätt väg. Teamet är väldigt sammansvetsat och vi har riktigt kul tillsammans vilket gör det kul att se framåt vad 2019 har att erbjuda, kommenterar Ted Brink

 
Matte Karlsson gjorde ett bra kval med en femte respektive sjätte startruta som resultat. Hans race var alltifrån vad han tänkt sig med en femtondelplats i första racet och andra racet fick han tyvärr bryta.


STCC-deltävling 5 på Rudskogen: Uppförsbacke i Norge

Inte ens vädret var bra, konstaterar teamet efter en blöt tävling på Rudskogen i Norge.

Utropstecknet i helgen var Tobias sjundeplats på kvalet efter väldigt få varv i de struliga testpassen. Endast 0,07 sekunder till en fjärdeplats får räknas som godkänt med tanke på förberedelserna.

Micke hade ett tungt kval (P14) men gjorde desto bättre ifrån sig i söndagens regniga race där han körde upp sig till åtta och tia och tog teamets enda poäng med sig hem. Detta lyfter honom till en tiondeplats i mästerskapet

Tobias hittade inte alls farten mellan vattenpölarna utan lämnar helgen bakom sig poänglös och siktar vidare från en åttondeplats i det jämna mästerskapet.

- Jag blickar framåt och räknar dagarna inför finalen på Mantorp. Vi var en förarmiss ifrån P3 i kvalet, farten finns där och på Mantorp ska vi visa att det även genererar poäng, avslutar Tobias Brink.

Matte Karlsson skötte sig betydligt bättre i Porsche Carrera Cup och bemästrade regnet ypperligt till en femteplats i vardera race. ”Snickaren” ligger nu sexa i mästerskapet inför finalen där en femteplats finns inom räckhåll.

Team Brink Motorsport


STCC-deltävling 4 på Karlskoga: Ny pallplaceringen för Brink Motorsport

Det var en stabil insats av Brink Motorsport på Karlskoga då STCC-serien gjorde en omstart efter sommaruppehållet. Redan under första fria träningen stod det klart att andra halvlek av STCC kommer bli väldigt tight och det blev än mindre marginaler i kvalet. I första kvalomgången, Q1, var det hela sexton bilar inom sju tiondelars sekund när respektive förares snabbaste varvtid var listade.

Ted Brink:

  • Riktigt kul att ha ett så pass tufft STCC med många bra team och förare. Micke hade verkligen stolpe ut och missade Q2 med 1 hundradels marginal, tungt. Samtidigt lyckades Tobias utmana och tog en femteplats i kvalet, endast 4 hundradelar från mästerskapsledande Robert Dahlgren som kvalade trea. 

Brink Motorsport hade en stabil söndag då helgens två tävlingsheaten kördes. Micke bjöd på show med snygga omkörningar och tog sig upp till nionde plats i båda heaten, detta från startruta 13:e startruta. Tobias förvaltade sin femte respektive sjätte startruta med dubbla sjätteplatser i de två racen.
 
Micke Ohlsson:

  • En söndag med härliga dueller och schyssta omkörningar. Det var kul att sitta bakom ratten idag och det fanns verkligen fart i både mig och bilen. Det hade varit intressant att se vad detta hade resulterat i om jag startat längre fram. En riktigt stabil insats och jag ser fram emot nästa drabbning på Rudskogen om tre veckor.

Efter den tekniska efterkontrollen blev Tobias och Micke uppflyttade till trea respektive sexa i första racet och 5 respektive 8 i andra racet.
 
Tobias Brink:

  • Kanske inte det sättet man vill kamma hem en pallplats på men det har varit en stabil helg för oss och vi har både stärkt vårt självförtroende samtidigt som vi fått med oss många poäng från helgen. Konkurrensen sporrar oss bara att arbeta ännu hårdare och vi är inte långt från den absoluta toppen, riktigt kul.

Matte Karlsson hade en händelserik dag där han från startruta sex i båda racen föll ner i fältet efter avåkning och ihopstötningen men lyckades i båda racen ta sig tillbaka och plockade hem två sjätteplatser – stabil insats.
 
Nästa deltävlingen avgörs den 8-9 september och utspelar sig på norska Rudskogen som ligger strax sydost om Oslo.

 

Team Brink Motorsport


STCC-deltävling 3 på Falkenberg: Ny pallplaceringen för Brink Motorsport

Deltävling 3 i STCC gav resultat! Micke Ohlsson och Tobias Brink hade snabba tider på testerna, med topp 3 och topp 5-resultat. Även i först kvalet hade båda bra fart och kvalade P5 och P6. Andra kvalet slutade Micke som P9 och Tobias som P10.

Race 1 var ett stabilt race men utan några större omkörningar. Tobias och Micke klättrade båda två vars en placering och slutade med poängplatserna P9 och P8. I race 2 såg förutsättningarna annorlunda ut. Brink Motorsports två Audis stod i främsta startledet och med de snabba tiderna som många visat upp under helgen så väntade ett intensivt sista race. Trots omkörning under första varvet höll de sig båda kvar uppe i täten. Tobias höll länge kvar i sin andraplacering innan han fick backa tillbaka till en tredjeplats. Farten som uppvisats tidigare fanns inte med hela vägen på grund utav bilstrul, men det räckte till att köra över mållinjen som tredje bil och ta hem en pallplacering till hela teamet.
 

  • Vi startade i ruta ett och två, men det kom en flygande Honda i starten. Vi krigade från andra och tredje plats med mycket tryck bakifrån. Tredjeplats är bra i det här startfältet där det är ruskigt tight, så jag är ändå nöjd. Även om en förstaplacering igen hade suttit fint, säger Tobias Brink.
 
Micke, som startade som tvåa, hade visat sig snabb och stabil hela helgen och höll sig länge uppe i täten. Men trots en bra förarinsats så fick Micke bryta halvvägs igenom race 2 med en bil som gått sönder och inte kunde köra mer. Ett tråkigt resultat när insatsen och genomförande håller hög kvalitet.
 
  • Jag hade ett drivaxelbrott så det är inte så mycket att säga om det. Det blev en DNF idag, så vi får gå hem och jobba i verkstaden med att ta reda på var problemet med drivaxlarna ligger. En bra insats av meckarna, trist när materialet inte håller som det borde. Hela teamet har gjort ett fantastiskt jobb hela helgen så det känns grymt bra annars, säger Micke Ohlsson.

 

Team Brink Motorsport

Fotograf: Anders Helgesson


STCC-deltävling 2 på Anderstorp: Brink Motorsports första STCC-seger

Det blev inte bara en, utan två pallplatser för Brink Motorsport under helgen. Matte Karlsson tog P2 i Porsche Carrera Cup och Tobias Brink tog första plats i STCC. Micke Ohlsson var nära pallplats även han då Tobias och Micke låg 1a och 2a under större delen av race 2. Med tre varv kvar till målflagg fick Ohlsson tekniska problem med bilen och halkade ner till en sjätte plats. Tobias, som startade 3a, kom hastigt upp till P1 och låg sedan ohotad på den placeringen ända in i mål.

  • Att komma härifrån med en första placering är långt mer än vad vi trott från början. Det visar hur långt vi har kommit på kort tid i den här serien. Speeden fanns där och den här gången satt allt, säger Tobias Brink.


Helgen i Anderstorp gav resultat både gällande Audi-bilarna och förarnas hastighet på banan. Både Micke och Tobias låg högt upp när det kom till varvtid under både kval och tester, men det var små marginaler på banan. I race 1 startade förarna som 8a och 9a, men Micke fick bestraffning för tjuvstart och Tobias blev avkörd i kurva två och därmed var poängchansen över i det racet.

 
Matte körde ett stabilt race 1 och klättrade sig upp från startruta 4 till andra placering. Han levererade snygga omkörningar och låg stabilt på andra placeringen förbi mållinjen, trots ett i övrigt tufft race när himlen öppnade sig och regnet öste ner.

Nästa tävling äger rum i Falkenberg om tre veckor, den 7-8 juli. Teamet njuter av segerns sötma och laddar om för nästa race!

Team Brink Motorsport

Fotograf: Anders Helgesson


STCC-premiären på Knutstorp: Bra fart men grus i maskineriet

Efter ett bra kval med Tobias femma och Micke sexa med 21 bilar på gridden var förväntningarna på STCC premiären högt ställda. Tyvärr grusades poängchanserna när BÅDA bilarna plötsligt bröt på grund av drivaxelproblem.

Andra racet bjöd på tuffa tag och spännande racing samt poäng till båda bilarna med Micke på sjätte plats och Tobbe på sjunde.

En tuff lördag där resultatet inte matchar vår speed. Givetvis vill vi mer, men detta är en del av motorsporten och det handlar bara om att ta med allt bra vi   gjorde i helgen och komma tillbaka till Anderstorp, starkare och snabbare säger Tobias Brink.

Matte Karlsson gjorde tvärtom och hade lite problem med trafiken i Porsche Carrera Cup kvalet och körde upp sig från en tionde startruta till en sjunde- och en nionde plats i sina två race.

Vi vill rikta ett stort tack till våra gäster och våra fans som stöttat oss under vår hemmatävling och var en stor del i att Brink Motorsport fick hederspris av STCC för sin prestation i helgen.

Fotograf: Anders Helgesson

2018-03-20

”Snickar-Matte” klar för Brink Motorsport och nionde raka säsongen i Porsche Carrera Cup Scandinavia

Mats Karlsson är klar för sin nionde raka säsong i Porsche Carrera Cup Scandinavia.

Men det blir inte i eget team publiken får se TV-profilen i år. Med sin nya Porsche 911 GT3 Cup (991 II) ska ”Snickar-Matte” tävla för STCC-teamet Brink Motorsport med vilket Karlsson delar samarbetspartnern Ramudden.

 

Säsongen 2010 gjorde ”Snickar-Matte” Karlsson entré i Porsche Carrera Cup Scandinavia. 4-5 maj inleder han sin nionde raka säsong i mästerskapet. En obruten svit han är helt ensam om i det skandinaviska mästerskapets 15-åriga historia.

– Egentligen ska jag väl inte gå händelserna i förväg, men nu måste jag nog köra den här och nästa säsong och nå tvåsiffrigt – tio raka, säger Karlsson med ett leende.

Under sina första tre säsonger i Porsche Carrera Cup tävlade snickaren från populära TV4-programmet Bygglov för Flash Engineering.

– Med sedan dess har jag drivit eget team. Det har varit fantastiskt kul och givande, men också tids- och resurskrävande, säger Matte och medger att han ser fram emot att helt kunna fokusera på körningen i år.

– Det ska bli riktigt skönt och med Brink Motorsport känns det som om vi hittat ett optimalt upplägg. Vi kommer att tävla för ett välorganiserat och välskött team som jobbar på samma sätt som vi gjort i Cirkus Karlsson Racing – med en öppen approach till gästerna.

 

Det är gemensamma partnern Ramudden som ”är pappa” till samarbetet mellan Brink Motorsport och ”Snickar-Matte” Karlsson.

– Ramudden är en stor partner till Brink Motorsport och eftersom jag jobbat med dem på ett annat plan så försökte vi knyta ihop det till ett utökat samarbete. Genom Ramudden lärde vi känna varandra lite bättre under 2017 och i slutet på säsongen började vi diskutera en gemensam satsning, säger ”Snickar-Matte”, som också kommer att samarbeta med Steber Racing och sitt tidigare mekanikerteam.

– Steber Racing tar han om bilen mellan tävlingarna medan mitt team kommer att sköta den under race, förklarar Karlson.

Brink Motorsport drivs av bröderna Ted och Tobias Brink. De välkomnar sin nya kollega.

– Vi är glada över att kunna presentera den här satsningen tillsammans med Matte. Detta är en naturlig utveckling för Brink Motorsport. Vi vill bredda vår verksamhet och då ser vi Porsche Carrera Cup Scandinavia som en bra serie att göra det i. Vi välkomnar Matte till teamet och vi ser fram emot säsongen som nalkas. Vi kommer att bistå med god struktur och en stabil grund där Matte ska få möjlighet att fokusera mer på tävlandet och mindre på allt runt omkring, säger Ted.

 

Efter fjolårets säsong, där Karlsson inte körde alla deltävlingar i mästerskapet, fanns det ett litet frågetecken om han skulle fortsätta eller inte. Karlssons beslut att köpa ny bil kom också sent.

– Is i magen, säger han och skrattar.

– Saker och ting måste på plats och hade jag valt att åka vidare i samma bil som förra året hade det kanske varit lättare att komma till beslut, men nu skulle det investeras i ny bil och vi skulle hitta ett bra upplägg med Brink Motorsport, förklarar han.

”Snickar-Matte” har tagit medalj en gång i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Det var 2014 då han slutade trea bakom Oscar Palm och Lars-Bertil Rantzow. I år vill han upp på samma nivå igen. Minst.

– Jag siktar högt. Etta såklart! säger han.

– Klart att man måste vara realist, men samtidigt kan man inte sikta på att bli fyra, då kan jag lika gärna stanna hemma. Jag kör alltid för att vinna, slår han fast.

 

”Snickar-Matte” kommer att göra full säsong i Porsche Carrera Cup Scandinavia, som avgörs under sju tävlingshelger varav fem körs tillsammans med STCC. Men han kommer även att lufta sin nya Porsche 911 GT3 Cup (991 II) i Swedish GT.

– Vi kommer att köra Swedish GT med Johan Carlström och ytterligare en förare. Kanske kommer även jag att alternera lite i GT, berättar han.

 

Porsche Carrera Cup Scandinavia 2018

4-5 maj: Ring Knutstorp
19 maj: Rudskogen, Norge
16-17 juni: Anderstorp
4-5 augusti: Nürburgring, Tyskland
18-19 augusti: Karlskoga
8-9 september: Rudskogen, Norge
21-22 september: Mantorp Park

 

 


2018-02-22

Brink Motorsport ger tummen upp för STCC 2018

Det Skåne-baserade teamet ställer två Audi RS3 LMS bilar på 2018 års startlinje och detta med siktet högt inställt. Brink Motorsport hade ett bra debutår i STCC 2017 med ett brons i teammästerskapet som resultat, något teamet nu vill överträffa:

Ted Brink:

-       Vi har tävlat inom motorsporten länge och vi har lyckats erövra flertalet mästerskapstitlar på vägen. Inför 2017 tog vi på oss en stor kostym när vi debuterade i STCC men nu är debutåret över. Vi har hunnit växa i den större kostymen och är hungriga på att vara med i toppen av STCC 2018. Det händer spännande saker inom teamet och vi kommer tillsammans med våra partners komma med en riktigt stark satsning inför 2018. Vi kommer ha alla förutsättningar att ta upp kampen på allvar med de etablerade teamen, hälsar teamchef Ted Brink

Teamet mönstrar återigen Micke Ohlsson (33, Östra Ljungby) och Tobias Brink (29, Malmö) bakom ratten på varsin Audi RS3 LMS. Teamet väljer att behålla sin Audi RS3-bilar som väntas bli konkurrenskraftiga till 2018 års säsong.

Ted Brink:

-       Vi hittade en god harmoni i teamet under 2017 och samarbetet mellan förarna sinsemellan och teamet fungerade väldigt bra. Det föll därför väldigt naturligt att fortsätta bygga vidare på det som vi startat, vi trivs bra tillsammans. Vi har fullt förtroende för Micke och även om det kan låta löjligt så har Tobias inget direktkort in som förare, jag ser efter teamets bästa och ska Tobias sitta bakom ratten måste han svara upp till förväntningarna, avslutar Ted Brink.

Förberedelserna är i full gång och teamet håller i skrivande stund på att uppgradera sina lokaler. Testschemat är nästintill spikat och suget från Tobias och Micke går inte att ta miste på:

Micke Ohlsson:

-       Jag ser verkligen fram emot 2018 och det känns riktigt bra med en fortsättning i teamet. Vi har samma ambitioner och har samma tankar på hur vi når dem. Det är inget snack om att jag vill vara med i toppen av STCC 2018 och det enda jag vill är att försäsongen ska dra igång så vi kan fortsätta utvecklas och ta oss närmre toppen! Premiär på hemmaplan på Ring Knutstorp den 5 maj – blir inte mycket bättre, klart jag är taggad!

 

Tobias Brink:

-       Det kittlar i fingrarna och jag vill bara sätta igång med försäsongen! Under 2017 visade vi att när vi får allt att stämma så är vi med i toppen och krigar och jag är övertygad om att vi tog starka steg med utvecklingsarbetet under sista delen av säsongen. Höjer jag min lägstanivå får de gamla rävarna se upp!

Teamet står klara med två bilar på STCC:s startgrid 2018 men det väntas komma fler smällkarameller från teamet inom kort – stay tuned!

Följ teamet på Instagram, @brinkmotorsport för att ta del av upptakten av 2018 års upplaga av STCC. Tävlingskalendern ser du här:

                  Ring Knutstorp, 4-5 maj
                  Anderstorp, 16-17 juni
                  Falkenbergs Motorbana, 7-8 juli
                  Karlskoga Motorstadion, 18-19 augusti
                  Rudskogen, Norge, 8-9 september
                  Mantorp Park, 21-22 september

2017-09-16

Brink Motorsport trea i STCC 2017

Finalhelgen på Mantorp bjöd på allt från varierande kvalresultat, pallplats och grymma uppkörningar. Teamet visade att man lyckats förbättra både bil och förare under senare delen av säsongen och hade i helgen kontinuerligt fart för topp fem. Höjdpunkten var Tobias uppkörning från femtonde ruta till pallplats i race 2.

- Tyvärr missade jag kvalet helt och fick starta på femtonde plats i alla racen, men jag tror jag bjöd på bra show och är nöjd med utkomsten med tanke på det dåliga utgångsläget, summerar Tobias.

Micke gjorde sitt bästa kval för året och var ytterst nära att ta sig till Q3.
- Två misstag gjorde att jag missade Q3 men jag är väldigt nöjd med farten och det resultatet. Under racen hade vi farten för att slåss om pallplatserna men resultaten uteblev tyvärr av olika anledningar, kommenterar Micke.

Totalt slutade Brink Motorsport på en tredjeplats i teammästerskapet under sitt debutår i klassen. I förarmästerskapet blev Tobias sjua och därmed bästa Audi, Micke slutade på en tiondeplats.

- Vi är redan taggade för att starta nästa säsong och då med en betydligt mer välfylld erfarenhetsbank än för fem månader sen då vi tog våra första varv i en STCC-bil, är en stolt teamchefs kommentar efter finalen.

Vi återkommer med mer reflektioner kring säsongen när teamet tagit in och smält helgens resultat.

Missade ni dagens sändningar kan ni se dem på SVT Play: https://www.svtplay.se/motorsport-stcc

Fotograf: Anders Helgesson


2017-09-03

Gott och blandat på Anderstorp

Det blev ett gott och blandat resultat för Brink Motorsport då sjätte och näst sista deltävling i STCC avgjordes på Anderstorp Raceway under söndagen. Micke Ohlsson gjorde en stark insats och plockade hem flest poäng av teamets två förare med en 6:e, 5:e respektive 9:e plats i de tre racen. Tobias hade en tyngre dag bakom ratten där han blev påkörd i första racet och fick nöja sig med 9:e plats, blev stående i startkurvan i andra racet och avslutade dagen med en stark femteplats.
 
Tobias Brink, förare #71:
- Både jag och Micke kände att vi hade fart att slå oss in i topp 5 men marginalerna var inte på vår sida under kvalet. Därefter fick vi kämpa för varje poäng i racen. Snöpligt att bli påkörd i första racet och få stå sidan om i andra men skönt att få visa styrketecken tredje racet

Micke Ohlsson, förare #36:
- Jag gillar banan, den är snabbare och mer internationell i sin karaktär vilket jag är mer van vid. Farten fanns där för att följa upp med ännu ett starkt resultat i tredje racet men jag föll tillbaka efter närkontakt vid kampen om femteplatsen. En kul racehelg med många friska poäng.

Det är slutspurt i STCC och finalen körs redan om två veckor på Mantorp Park den 15-16 september. Teamet tar sig i skrivande stund hem till Skåne för att se över bilarna och vässa formen inför finalen – stay tuned!

Fotograf: Anders Helgesson


2017-08-13

Meckigt värre i Karlskoga

Meckigt väder och meckiga race följt av mycket meckande, så kan man sammanfatta årets tyngsta helg. En sjätteplats för Tobias är vad teamet fick med sig hem i poängväg från Karlskoga där resten kantades av tekniska problem och avåkningar m.m.

- Vi hade fart för att va med i topp fem under alla tre racen men detta var inte min helg, kommenterar Tobias dystert på vägen hem.

Micke tog sig i mål på en 12:e-plats i tredje racet med en bil som inte var riktigt sammarbetsvillig.

- Detta var en av mina tyngsta helger i karriären, vi hade farten i början av racen men det höll aldrig hela vägen till poäng tyvärr. Med lite stolpe in så kunde vi fått med oss topp 6 placeringar i alla racen men tekniska problem blandat med förarmisstag satte stopp. Jag ser redan väldigt mycket fram emot Anderstorp! är Mickes sammanfattning av helgen.

Teamet var på just Anderstorps-banan och testade i veckan som gick och känner sig förväntansfulla inför årets nästsista tävling.

I mästerskapet ligger Tobias kvar på en sjätteplats och Micke ligger 13:e med bara några poäng upp till tiondeplats.

Se racen live här:
https://www.svtplay.se/video/14682176/motorsport-stcc/motor-stcc-gellerasen?start=auto&tab=senaste

Och resultat från helgen här:
https://www.stcc.se/resultat/

Fotograf: Anders Helgesson


2017-07-09

Årsbästa för Micke Ohlsson i Falkenberg

Micke Ohlsson avslutade årets fjärde tävlingshelg med sin bästa placering för året. Efter en otrolig start och hårt krigande klättrade han från en tionde startruta till 4:a i mål! Tobias som startade just fyra fick problem med bromsarna och var nere och vände på en tiondeplats men kom i mål som 5:a.
 
 – Äntligen. Det här har vi sökt efter sedan premiären på Ring Knutstorp, jublade Micke.
 
Tobias som slog till med ett drömvarv i kvalen startade 7:a, 5:a och 4:a medan Micke inte riktigt fick allt att stämma och var 9:a i Q1 och 10:a i Q2.
 
 – När jag lyckades sätta mitt varv perfekt samtidigt som däcken var som bäst sa jag direkt på radion att jag går in i depå för det här kommer jag inte lyckas med igen, var Tobias kommentar efter kvalet.
 
I första heatet skrapades det också samman en hel del poäng med Tobias P6 och Micke P8 men i andra heatet gick det tyngre. Tobias fick tidigt problem med motorn och utan turbotryck vissa varv var han 9:a i mål. Micke blev avkörd från banan vilket resulterade i punktering och en 16:e plats i mål.
 
I sammandraget håller Tobias sin sjätteplats, nu med större marginal neråt medan Micke ligger elva.
 
Nu väntar några veckors välbehövlig vila innan andra delen av säsongen drar i gång i Karlskoga den 13 augusti.

Se racen live här:
https://www.svtplay.se/video/14232332/motorsport-stcc/motor-stcc-falkenberg-1

Och resultat från helgen här:
https://www.stcc.se/resultat/

Fotograf: Anders Helgesson


2017-06-17

Bra avslutning i huvudstaden för Brink Motorsport

Tobias krigade till sig en sjundeplats i både race två och tre från startruta elva och bjöd den stora publiken på en bra show. Efter att ha varit nere på en 14:e plats efter en påkörning så var race två helgens stora uppkörning.

  - Att hamna på en sjundeplats på en bana där vi ska ha svårt att leverera med våra bilar känns väldigt bra. Fanns några missar från andra som påverkade men även någon miss från mig som gjorde att vi inte nådde högre placering, när vi hade bra fart.

Teamet har tidigare väldigt trevliga minnen från Solvalla med två SM-guld (Camaro, 2012 och RallyX, 2015). Tyvärr stod det dock klart redan på förhand att de inte skulle kunna kriga om tätpositionerna denna helg.

Brink och Ohlsson kom till start med hela 45 kg tyngre bilar och 10 mm högre än tävlingens vinnare. Detta på grund av internationella organisations kompensationssystem för betydligt snabbare banor än de i Sverige. På en så långsam bana som Solvalla är detta en tydlig prestationsänkning.

  - Solvalla är överlag inte någon Audi-bana till skillnad från Falkenberg som vi kör på om tre veckor. Det är min första runda på Solvalla och fredagens insats kändes bra, men något har hänt mellan fredag och lördag, farten försvann för mig helt enkelt, är Micke Ohlssons kommentar efter helgen..

Micke fick nöja sig med en elfte placering som bäst den här helgen och ligger på en elfte plats totalt med Tobbe på en sjätte.

Fotograf: Anders Helgesson


2017-05-22

Brink Motorsport lämnar Finland med revanschlust

När röken lagt sig efter STCC deltävling två på Alastaro Circuit så är det ett team fyllt med revanschlust. Brink Motorsport hade en tuff inledning på tävlingshelgen och hade svårt att hitta farten på banan under de fria träningarna, en bana som var helt ny för teamet. Micke Ohlsson var den av förarna som var starkast och lyckades kvala in till startposition 7, 8 och 8 i de tre olika heaten. Tobias fick nöja sig med startposition 12 i samtliga tre heat.

Micke Ohlsson, förare #36:
- Helgen blev bättre och bättre och jag såg verkligen fram emot att kunna utmana täten under race 2 och 3. Tyvärr blev det ett snöpligt slut då motorn gick upp i rök under race 2 efter att kylaren gått sönder. Det fanns ingen tid att byta motor inför race 3 och vi kom tyvärr inte till start. Vi tar med oss vår femteplats från första racet och beviset på att vi kan leverera även om vi har en tyngre inledning på helgen.

Tobias Brink, förare #71:
- Vi hittade farten för sent den här helgen och startposition 12 var en tuff utmaning. Det var ett grymt kul race 1 och var uppe och krigade om femteplatsen och race 2 kunde slutat lika väl om det inte vore för en överilad satsning från en finsk deltager som placerade mig i sandlådan. Det finns flertalet punkter som man kan använda för att skylla ifrån sig det dåliga resultatet på men i slutändan så hade vi undvikit dessa om vi varit snabbare helt enkelt.

Ted Brink, Teamchef:
- En helg där vi fått kämpa väldigt hårt för att hitta farten. Micke visade bra fart och hade mer att ge i racen, väldigt synd att helgen avslutades som den gjorde för hans del. Med startpositionerna som vi hade tog vi tillfället i akt och experimenterade med set-uperna under racen. Vi lärde oss mer om våra bilar och revanschlusten är inget man tar miste på inom teamet. We will be back!

Nästa tävling går av stapeln den 17 juni, detta på den spektakulära bana som skapas på travbana Solvalla i Stockholm. Ett fantastiskt event man inte vill missa!
Missade ni helgens sändningar i SVT2 kan ni se dem på SVT Play: https://www.svtplay.se/motorsport-stcc

Fotograf: Anders Helgesson


2017-05-08

Pallplats för Brink i STCC-debuten

I lördags gick startskottet för årets STCC-säsong på Brink Motorsports hemmabana Ring Knutstorp, en bana som både Micke Ohlsson och Tobias Brink känner väldigt väl. Med familjär men blöt asfalt under hjulen kvalade både Micke och Tobias sig till bra startplatser inför lördagens tre race. Tobias träffade timingen bra och fick med sig som bäst en 2a plats i Q2 medan Micke hade lite oflyt med trafik och blötare banan när han satte sina bästa varv. Därmed tog det stopp i Q2 på en åttonde plats.

Helgens utropstecken var Tobias pallplats  i andra racet. Ett halvår med noggranna förberedelser från väldigt många inblandade har gett resultat och lyckan i hela teamet gick nästa att ta på.

För Mickes del var det hårt slit racen igenom och tyvärr gav en stötdämpare vika i andra racet som tog bort poängmöjligheter. I tredje racet krigade han sig upp till en sjätteplats precis bakom Tobias som hade startat fyra.

- Vi har den tyngsta bilen i startfältet så på en så här knixig bana ska vi egentligen inte va med och kriga i täten. Att kunna prestera så här bra så här tidigt på säsongen på denna bana kunde vi inte drömma om i förväg, är Tobias kommentar efter race 2.


Tobias ligger nu fyra i mästerskapet och Micke åtta.
Under gårdagen sprang både Micke och Tobias ett välgörenhetslopp i Kalmar, Wings for Life, iklädda racingoveraller. Efter detta väntar ett par dagars intensivt vilande innan det blir full fart inför nästa deltävling på Alastaro Ring i Finland den 20 maj.


Fotograf: Anders Helgesson


2016-12-21

Brink Motorsport tar steget in i STCC (Scandinavian Touring Car Championship), Sveriges främsta racingmästerskap, och kommer att mönstra två stycken Audi RS3 LMS TCR-bilar under 2017 års säsong.

Satsningen genomförs med en genomgående skånsk prägel. Teamet är baserat i Eslöv, inte långt från Ring Knutstorp där STCC-premiären också avgörs den 4-6 maj, och för körningen kommer två lokala förare att stå: Tobias Brink och Micke Ohlsson.

STCC står under 2017 inför stora organisatoriska förändringar, när det nya TCR-reglementet träder i kraft och fasar ut den gamla bilmodell som tidigare använts. Dessutom går man från två till tre race per tävlingshelg för att förstärka upplevelsen för publiken på plats.

- Det känns otroligt roligt att lyfta Brink Motorsport till en ny nivå, och vi känner oss redo att utmana de större teamen i STCC nästa säsong, säger Ted Brink, teamchef. Vi har jobbat hårt för att ta detta i mål under vintern, och vi är mycket glada att kunna offentliggöra den här satsningen idag. Vi tror på det nya TCR-reglementet och STCC-konceptet och ser fram emot att bli en del av ett förväntat uppsving i svensk racing 2017.

Tobias Brink, 27 år, debuterar i STCC efter en framgångsrik treårssejour i rallycross där han bland annat vann RallyX Lites-titeln och utropades till svensk mästare i samma kategori 2015. Brink är emellertid knappast någon nykomling i banracingsammanhang, med guld i såväl Volvo S60 Challenge (2007) som i Camaro Cup (2012) på meritlistan.

- För min del blir det här en inspirerande uppgift på flera plan, säger Tobias Brink. Jag har inte tävlat i racing på fyra år, och senast jag körde framhjulsdrivet var 2007. Vi tar oss an det här med ödmjukhet, men samtidigt är vi inte här bara för att fylla ut startfältet. Ambitionen är att vara med och utmana i toppen av resultatlistan.

För Micke Ohlsson markerar det nya samarbetet med Brink Motorsport en comeback till STCC. 31-åringen från Östra Ljungby tävlade i mästerskapet redan säsongen 2009, och har sedan dess delat sin tid mellan arbete i egna eventfirman MOM Events och ett riktat racingprogram främst kretsande kring det berömda 24-timmarsloppet på tyska Nürburgring (där han kommit till start både 2015 och 2016).

- Jag har på senare tid känt ett allt starkare sug efter racingen igen, och det här samarbetet med Brink Motorsport är sammanhanget jag väntat på, säger Micke Ohlsson. Ted, Tobias och jag trivs väldigt bra ihop och drar åt precis samma håll, och jag känner mig redo att gå in i det här helhjärtat. Vi vet att det blir tufft, men vi vill vara med och utmana de etablerade teamen så snart som möjligt. Framför allt ska det här bli otroligt kul!

STCC-säsongen 2017 inleds alltså på Ring Knutstorp den 4-6 maj. Totalt ska sju deltävlingar avgöras – en av dem i Finland – med final på Mantorp Park utanför Linköping den 14-16 september.


2016-10-10

SM-silver och brons i RallyX Nordic för Brink

Brink Motorsport gjorde en stark första halva av säsongen och när vi nådde tävling nummer tre så var det bäddat för en titelduell under andra halvan. Men där tog medvinden slut för teamet. Avslutningen i helgen i norska Skien var en tung sådan. Med en felaktig diskvalificering i andra kvalrundan så var det svårt ut att nå prispallen den här tävlingen och möjligheten att ta igen avståndet från ledaren i tabellen låg ännu längre bort. Efter en final med dålig startposition och tufft race får Tobias Brink och teamet nöja sig med en tredjeplats i RallyX Nordic bakom norske Thomas Bryntesson och Simon Olofsson.

Tobias Brink:
Jag är väldigt besviken över avslutningen på säsongen där motvinden inte vänder. Ska man kommentera finalen för sig var vi med i topp under testen men kvalet blev förstört efter en uteslutning; jag fortsatte att köra med förardörren öppen som öppnades efter en smäll från en annan förare. Vi gjorde en bra semifinal, tog oss i mål på andraplats från startruta fem. I finalen tog upphämtningen snabbt slut, var extremt nära på att rulla runt med bilen efter att ha blivit uttryckta i starten. Med skadad hjulupphängning fanns det ingen chans att vara med i leken om pallplatserna tyvärr.
Finalen som körde i norska Skien bjöd i övrigt på en spännande och utmanande väder.

Ted Brink:
Vi har varit med i motorsporten länge och möt både med- och motvind. Andra halvleken av säsongen har varit full av motvind och hela teamet har fått kriga hårt för poängen. Tråkigt att vi inte kunna bjuda upp till en titelduell men sådan är motorsporten. Givetvis är vi besvikna över totalställningen men vi har levererat väldigt bra varvtider utmed säsongen och gång på gång visat att vi är snabbast när allt stämmer.

Teamet avslutar nu säsongen och tar sikte på 2017. Teamet har redan arbetat en längre tid med nästa års säsong och det händer spännande saker bakom kulisserna – stay tuned!

Foto: Anders Helgesson

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam porttitor augue a turpis porttitor maximus. Nulla luctus elementum felis, sit amet condimentum lectus rutrum eget.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam porttitor augue a turpis porttitor maximus. Nulla luctus elementum felis, sit amet condimentum lectus rutrum eget.


RUBRIK 1