NYHETER

2017-09-16

Brink Motorsport trea i STCC 2017

Finalhelgen på Mantorp bjöd på allt från varierande kvalresultat, pallplats och grymma uppkörningar. Teamet visade att man lyckats förbättra både bil och förare under senare delen av säsongen och hade i helgen kontinuerligt fart för topp fem. Höjdpunkten var Tobias uppkörning från femtonde ruta till pallplats i race 2.

- Tyvärr missade jag kvalet helt och fick starta på femtonde plats i alla racen, men jag tror jag bjöd på bra show och är nöjd med utkomsten med tanke på det dåliga utgångsläget, summerar Tobias.

Micke gjorde sitt bästa kval för året och var ytterst nära att ta sig till Q3.
- Två misstag gjorde att jag missade Q3 men jag är väldigt nöjd med farten och det resultatet. Under racen hade vi farten för att slåss om pallplatserna men resultaten uteblev tyvärr av olika anledningar, kommenterar Micke.

Totalt slutade Brink Motorsport på en tredjeplats i teammästerskapet under sitt debutår i klassen. I förarmästerskapet blev Tobias sjua och därmed bästa Audi, Micke slutade på en tiondeplats.

- Vi är redan taggade för att starta nästa säsong och då med en betydligt mer välfylld erfarenhetsbank än för fem månader sen då vi tog våra första varv i en STCC-bil, är en stolt teamchefs kommentar efter finalen.

Vi återkommer med mer reflektioner kring säsongen när teamet tagit in och smält helgens resultat.

Missade ni dagens sändningar kan ni se dem på SVT Play: https://www.svtplay.se/motorsport-stcc


2017-09-03

Gott och blandat på Anderstorp

Det blev ett gott och blandat resultat för Brink Motorsport då sjätte och näst sista deltävling i STCC avgjordes på Anderstorp Raceway under söndagen. Micke Ohlsson gjorde en stark insats och plockade hem flest poäng av teamets två förare med en 6:e, 5:e respektive 9:e plats i de tre racen. Tobias hade en tyngre dag bakom ratten där han blev påkörd i första racet och fick nöja sig med 9:e plats, blev stående i startkurvan i andra racet och avslutade dagen med en stark femteplats.
 
Tobias Brink, förare #71:
- Både jag och Micke kände att vi hade fart att slå oss in i topp 5 men marginalerna var inte på vår sida under kvalet. Därefter fick vi kämpa för varje poäng i racen. Snöpligt att bli påkörd i första racet och få stå sidan om i andra men skönt att få visa styrketecken tredje racet

Micke Ohlsson, förare #36:
- Jag gillar banan, den är snabbare och mer internationell i sin karaktär vilket jag är mer van vid. Farten fanns där för att följa upp med ännu ett starkt resultat i tredje racet men jag föll tillbaka efter närkontakt vid kampen om femteplatsen. En kul racehelg med många friska poäng.

Det är slutspurt i STCC och finalen körs redan om två veckor på Mantorp Park den 15-16 september. Teamet tar sig i skrivande stund hem till Skåne för att se över bilarna och vässa formen inför finalen – stay tuned!


2017-08-13

Meckigt värre i Karlskoga

Meckigt väder och meckiga race följt av mycket meckande, så kan man sammanfatta årets tyngsta helg. En sjätteplats för Tobias är vad teamet fick med sig hem i poängväg från Karlskoga där resten kantades av tekniska problem och avåkningar m.m.

- Vi hade fart för att va med i topp fem under alla tre racen men detta var inte min helg, kommenterar Tobias dystert på vägen hem.

Micke tog sig i mål på en 12:e-plats i tredje racet med en bil som inte var riktigt sammarbetsvillig.

- Detta var en av mina tyngsta helger i karriären, vi hade farten i början av racen men det höll aldrig hela vägen till poäng tyvärr. Med lite stolpe in så kunde vi fått med oss topp 6 placeringar i alla racen men tekniska problem blandat med förarmisstag satte stopp. Jag ser redan väldigt mycket fram emot Anderstorp! är Mickes sammanfattning av helgen.

Teamet var på just Anderstorps-banan och testade i veckan som gick och känner sig förväntansfulla inför årets nästsista tävling.

I mästerskapet ligger Tobias kvar på en sjätteplats och Micke ligger 13:e med bara några poäng upp till tiondeplats.

Se racen live här:
https://www.svtplay.se/video/14682176/motorsport-stcc/motor-stcc-gellerasen?start=auto&tab=senaste

Och resultat från helgen här:
https://www.stcc.se/resultat/


2017-07-09

Årsbästa för Micke Ohlsson i Falkenberg

Micke Ohlsson avslutade årets fjärde tävlingshelg med sin bästa placering för året. Efter en otrolig start och hårt krigande klättrade han från en tionde startruta till 4:a i mål! Tobias som startade just fyra fick problem med bromsarna och var nere och vände på en tiondeplats men kom i mål som 5:a.
 
 – Äntligen. Det här har vi sökt efter sedan premiären på Ring Knutstorp, jublade Micke.
 
Tobias som slog till med ett drömvarv i kvalen startade 7:a, 5:a och 4:a medan Micke inte riktigt fick allt att stämma och var 9:a i Q1 och 10:a i Q2.
 
 – När jag lyckades sätta mitt varv perfekt samtidigt som däcken var som bäst sa jag direkt på radion att jag går in i depå för det här kommer jag inte lyckas med igen, var Tobias kommentar efter kvalet.
 
I första heatet skrapades det också samman en hel del poäng med Tobias P6 och Micke P8 men i andra heatet gick det tyngre. Tobias fick tidigt problem med motorn och utan turbotryck vissa varv var han 9:a i mål. Micke blev avkörd från banan vilket resulterade i punktering och en 16:e plats i mål.
 
I sammandraget håller Tobias sin sjätteplats, nu med större marginal neråt medan Micke ligger elva.
 
Nu väntar några veckors välbehövlig vila innan andra delen av säsongen drar i gång i Karlskoga den 13 augusti.

Se racen live här:
https://www.svtplay.se/video/14232332/motorsport-stcc/motor-stcc-falkenberg-1

Och resultat från helgen här:
https://www.stcc.se/resultat/

2017-06-17

Bra avslutning i huvudstaden för Brink Motorsport

Tobias krigade till sig en sjundeplats i både race två och tre från startruta elva och bjöd den stora publiken på en bra show. Efter att ha varit nere på en 14:e plats efter en påkörning så var race två helgens stora uppkörning.

  - Att hamna på en sjundeplats på en bana där vi ska ha svårt att leverera med våra bilar känns väldigt bra. Fanns några missar från andra som påverkade men även någon miss från mig som gjorde att vi inte nådde högre placering, när vi hade bra fart.

Teamet har tidigare väldigt trevliga minnen från Solvalla med två SM-guld (Camaro, 2012 och RallyX, 2015). Tyvärr stod det dock klart redan på förhand att de inte skulle kunna kriga om tätpositionerna denna helg.

Brink och Ohlsson kom till start med hela 45 kg tyngre bilar och 10 mm högre än tävlingens vinnare. Detta på grund av internationella organisations kompensationssystem för betydligt snabbare banor än de i Sverige. På en så långsam bana som Solvalla är detta en tydlig prestationsänkning.

  - Solvalla är överlag inte någon Audi-bana till skillnad från Falkenberg som vi kör på om tre veckor. Det är min första runda på Solvalla och fredagens insats kändes bra, men något har hänt mellan fredag och lördag, farten försvann för mig helt enkelt, är Micke Ohlssons kommentar efter helgen..

Micke fick nöja sig med en elfte placering som bäst den här helgen och ligger på en elfte plats totalt med Tobbe på en sjätte.


2017-05-22

Brink Motorsport lämnar Finland med revanschlust

När röken lagt sig efter STCC deltävling två på Alastaro Circuit så är det ett team fyllt med revanschlust. Brink Motorsport hade en tuff inledning på tävlingshelgen och hade svårt att hitta farten på banan under de fria träningarna, en bana som var helt ny för teamet. Micke Ohlsson var den av förarna som var starkast och lyckades kvala in till startposition 7, 8 och 8 i de tre olika heaten. Tobias fick nöja sig med startposition 12 i samtliga tre heat.

Micke Ohlsson, förare #36:
- Helgen blev bättre och bättre och jag såg verkligen fram emot att kunna utmana täten under race 2 och 3. Tyvärr blev det ett snöpligt slut då motorn gick upp i rök under race 2 efter att kylaren gått sönder. Det fanns ingen tid att byta motor inför race 3 och vi kom tyvärr inte till start. Vi tar med oss vår femteplats från första racet och beviset på att vi kan leverera även om vi har en tyngre inledning på helgen.

Tobias Brink, förare #71:
- Vi hittade farten för sent den här helgen och startposition 12 var en tuff utmaning. Det var ett grymt kul race 1 och var uppe och krigade om femteplatsen och race 2 kunde slutat lika väl om det inte vore för en överilad satsning från en finsk deltager som placerade mig i sandlådan. Det finns flertalet punkter som man kan använda för att skylla ifrån sig det dåliga resultatet på men i slutändan så hade vi undvikit dessa om vi varit snabbare helt enkelt.

Ted Brink, Teamchef:
- En helg där vi fått kämpa väldigt hårt för att hitta farten. Micke visade bra fart och hade mer att ge i racen, väldigt synd att helgen avslutades som den gjorde för hans del. Med startpositionerna som vi hade tog vi tillfället i akt och experimenterade med set-uperna under racen. Vi lärde oss mer om våra bilar och revanschlusten är inget man tar miste på inom teamet. We will be back!

Nästa tävling går av stapeln den 17 juni, detta på den spektakulära bana som skapas på travbana Solvalla i Stockholm. Ett fantastiskt event man inte vill missa!
Missade ni helgens sändningar i SVT2 kan ni se dem på SVT Play: https://www.svtplay.se/motorsport-stcc

2017-05-08

Pallplats för Brink i STCC-debuten

I lördags gick startskottet för årets STCC-säsong på Brink Motorsports hemmabana Ring Knutstorp, en bana som både Micke Ohlsson och Tobias Brink känner väldigt väl. Med familjär men blöt asfalt under hjulen kvalade både Micke och Tobias sig till bra startplatser inför lördagens tre race. Tobias träffade timingen bra och fick med sig som bäst en 2a plats i Q2 medan Micke hade lite oflyt med trafik och blötare banan när han satte sina bästa varv. Därmed tog det stopp i Q2 på en åttonde plats.

Helgens utropstecken var Tobias pallplats  i andra racet. Ett halvår med noggranna förberedelser från väldigt många inblandade har gett resultat och lyckan i hela teamet gick nästa att ta på.

För Mickes del var det hårt slit racen igenom och tyvärr gav en stötdämpare vika i andra racet som tog bort poängmöjligheter. I tredje racet krigade han sig upp till en sjätteplats precis bakom Tobias som hade startat fyra.

- Vi har den tyngsta bilen i startfältet så på en så här knixig bana ska vi egentligen inte va med och kriga i täten. Att kunna prestera så här bra så här tidigt på säsongen på denna bana kunde vi inte drömma om i förväg, är Tobias kommentar efter race 2.


Tobias ligger nu fyra i mästerskapet och Micke åtta.
Under gårdagen sprang både Micke och Tobias ett välgörenhetslopp i Kalmar, Wings for Life, iklädda racingoveraller. Efter detta väntar ett par dagars intensivt vilande innan det blir full fart inför nästa deltävling på Alastaro Ring i Finland den 20 maj.2016-12-21

Brink Motorsport tar steget in i STCC (Scandinavian Touring Car Championship), Sveriges främsta racingmästerskap, och kommer att mönstra två stycken Audi RS3 LMS TCR-bilar under 2017 års säsong.

Satsningen genomförs med en genomgående skånsk prägel. Teamet är baserat i Eslöv, inte långt från Ring Knutstorp där STCC-premiären också avgörs den 4-6 maj, och för körningen kommer två lokala förare att stå: Tobias Brink och Micke Ohlsson.

STCC står under 2017 inför stora organisatoriska förändringar, när det nya TCR-reglementet träder i kraft och fasar ut den gamla bilmodell som tidigare använts. Dessutom går man från två till tre race per tävlingshelg för att förstärka upplevelsen för publiken på plats.

- Det känns otroligt roligt att lyfta Brink Motorsport till en ny nivå, och vi känner oss redo att utmana de större teamen i STCC nästa säsong, säger Ted Brink, teamchef. Vi har jobbat hårt för att ta detta i mål under vintern, och vi är mycket glada att kunna offentliggöra den här satsningen idag. Vi tror på det nya TCR-reglementet och STCC-konceptet och ser fram emot att bli en del av ett förväntat uppsving i svensk racing 2017.

Tobias Brink, 27 år, debuterar i STCC efter en framgångsrik treårssejour i rallycross där han bland annat vann RallyX Lites-titeln och utropades till svensk mästare i samma kategori 2015. Brink är emellertid knappast någon nykomling i banracingsammanhang, med guld i såväl Volvo S60 Challenge (2007) som i Camaro Cup (2012) på meritlistan.

- För min del blir det här en inspirerande uppgift på flera plan, säger Tobias Brink. Jag har inte tävlat i racing på fyra år, och senast jag körde framhjulsdrivet var 2007. Vi tar oss an det här med ödmjukhet, men samtidigt är vi inte här bara för att fylla ut startfältet. Ambitionen är att vara med och utmana i toppen av resultatlistan.

För Micke Ohlsson markerar det nya samarbetet med Brink Motorsport en comeback till STCC. 31-åringen från Östra Ljungby tävlade i mästerskapet redan säsongen 2009, och har sedan dess delat sin tid mellan arbete i egna eventfirman MOM Events och ett riktat racingprogram främst kretsande kring det berömda 24-timmarsloppet på tyska Nürburgring (där han kommit till start både 2015 och 2016).

- Jag har på senare tid känt ett allt starkare sug efter racingen igen, och det här samarbetet med Brink Motorsport är sammanhanget jag väntat på, säger Micke Ohlsson. Ted, Tobias och jag trivs väldigt bra ihop och drar åt precis samma håll, och jag känner mig redo att gå in i det här helhjärtat. Vi vet att det blir tufft, men vi vill vara med och utmana de etablerade teamen så snart som möjligt. Framför allt ska det här bli otroligt kul!

STCC-säsongen 2017 inleds alltså på Ring Knutstorp den 4-6 maj. Totalt ska sju deltävlingar avgöras – en av dem i Finland – med final på Mantorp Park utanför Linköping den 14-16 september.


2016-10-10

SM-silver och brons i RallyX Nordic för Brink

Brink Motorsport gjorde en stark första halva av säsongen och när vi nådde tävling nummer tre så var det bäddat för en titelduell under andra halvan. Men där tog medvinden slut för teamet. Avslutningen i helgen i norska Skien var en tung sådan. Med en felaktig diskvalificering i andra kvalrundan så var det svårt ut att nå prispallen den här tävlingen och möjligheten att ta igen avståndet från ledaren i tabellen låg ännu längre bort. Efter en final med dålig startposition och tufft race får Tobias Brink och teamet nöja sig med en tredjeplats i RallyX Nordic bakom norske Thomas Bryntesson och Simon Olofsson.

Tobias Brink:
Jag är väldigt besviken över avslutningen på säsongen där motvinden inte vänder. Ska man kommentera finalen för sig var vi med i topp under testen men kvalet blev förstört efter en uteslutning; jag fortsatte att köra med förardörren öppen som öppnades efter en smäll från en annan förare. Vi gjorde en bra semifinal, tog oss i mål på andraplats från startruta fem. I finalen tog upphämtningen snabbt slut, var extremt nära på att rulla runt med bilen efter att ha blivit uttryckta i starten. Med skadad hjulupphängning fanns det ingen chans att vara med i leken om pallplatserna tyvärr.
Finalen som körde i norska Skien bjöd i övrigt på en spännande och utmanande väder.

Ted Brink:
Vi har varit med i motorsporten länge och möt både med- och motvind. Andra halvleken av säsongen har varit full av motvind och hela teamet har fått kriga hårt för poängen. Tråkigt att vi inte kunna bjuda upp till en titelduell men sådan är motorsporten. Givetvis är vi besvikna över totalställningen men vi har levererat väldigt bra varvtider utmed säsongen och gång på gång visat att vi är snabbast när allt stämmer.

Teamet avslutar nu säsongen och tar sikte på 2017. Teamet har redan arbetat en längre tid med nästa års säsong och det händer spännande saker bakom kulisserna – stay tuned!

Foto: Anders Helgesson

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam porttitor augue a turpis porttitor maximus. Nulla luctus elementum felis, sit amet condimentum lectus rutrum eget.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam porttitor augue a turpis porttitor maximus. Nulla luctus elementum felis, sit amet condimentum lectus rutrum eget.