ARKIV - NYHETER


STCC Grande Finale på Mantorp Park:

Brink Motorsport avslutar säsongen med ytterligare en seger


Teamet avslutade säsongens sista race med ett guld. Det var Tobias Brink som stod för pallplaceringen efter att ha gjort ett felfritt race där han höll sin förstaplacering från start till mål - med 5 sekunders marginal ner till tvåan.

 - Jag visste redan från första racet att jag hade väldigt bra fart så när jag kom iväg och höll min placering så var det bara att köra på och öka avståndet neråt till tvåan. Riktigt skönt sätt att avsluta säsongen på och visa vilken kapacitet vi har, säger Tobias Brink.

Finalhelgen på Mantorp Park var minst sagt händelserik – både på banan och utanför banan. Fredagens kvalomgång fick avbrytas i slutet av Q1 efter att ösregnet och vinden kom. Båda förarna hade då bara hunnit sätta ett par tider var som resulterade i att Tobias slutade som P10 och Micke som P14. Det dåliga vädret gjorde att Q2 blev inställt och placeringarna från Q1 blev gällande för lördagens race. Men placeringarna räckte för att enkelt säkra ett guld, samt klättra ett antal placeringar i fältet. Micke Ohlsson som startade som P14 i båda racen nöjde sig klart inte med den platsen utan klättrade snabbt och effektivt framåt under racen och i andra race körde han över mållinjen som P7.

 - Det är trist att jag inte hann sätta fler tider under Q1 så att startpositionen hade varit bättre, men jag lyckas ändå ta mig långt fram i fältet under racen och visa vad jag och bilen går för under den typen av förutsättning, säger Micke Ohlsson.
 
 - Det har varit en väldigt lärorik säsong för oss där vi emellanåt också fått belöning i form av pallplatser och bra kvalresultat som visar att vi är på rätt väg. Teamet är väldigt sammansvetsat och vi har riktigt kul tillsammans vilket gör det kul att se framåt vad 2019 har att erbjuda, kommenterar Ted Brink

 
Matte Karlsson gjorde ett bra kval med en femte respektive sjätte startruta som resultat. Hans race var alltifrån vad han tänkt sig med en femtondelplats i första racet och andra racet fick han tyvärr bryta.


STCC-deltävling 5 på Rudskogen: Uppförsbacke i Norge

Inte ens vädret var bra, konstaterar teamet efter en blöt tävling på Rudskogen i Norge.

Utropstecknet i helgen var Tobias sjundeplats på kvalet efter väldigt få varv i de struliga testpassen. Endast 0,07 sekunder till en fjärdeplats får räknas som godkänt med tanke på förberedelserna.

Micke hade ett tungt kval (P14) men gjorde desto bättre ifrån sig i söndagens regniga race där han körde upp sig till åtta och tia och tog teamets enda poäng med sig hem. Detta lyfter honom till en tiondeplats i mästerskapet

Tobias hittade inte alls farten mellan vattenpölarna utan lämnar helgen bakom sig poänglös och siktar vidare från en åttondeplats i det jämna mästerskapet.

- Jag blickar framåt och räknar dagarna inför finalen på Mantorp. Vi var en förarmiss ifrån P3 i kvalet, farten finns där och på Mantorp ska vi visa att det även genererar poäng, avslutar Tobias Brink.

Matte Karlsson skötte sig betydligt bättre i Porsche Carrera Cup och bemästrade regnet ypperligt till en femteplats i vardera race. ”Snickaren” ligger nu sexa i mästerskapet inför finalen där en femteplats finns inom räckhåll.

Team Brink Motorsport


STCC-deltävling 4 på Karlskoga: Ny pallplaceringen för Brink Motorsport

Det var en stabil insats av Brink Motorsport på Karlskoga då STCC-serien gjorde en omstart efter sommaruppehållet. Redan under första fria träningen stod det klart att andra halvlek av STCC kommer bli väldigt tight och det blev än mindre marginaler i kvalet. I första kvalomgången, Q1, var det hela sexton bilar inom sju tiondelars sekund när respektive förares snabbaste varvtid var listade.

Ted Brink:

  • Riktigt kul att ha ett så pass tufft STCC med många bra team och förare. Micke hade verkligen stolpe ut och missade Q2 med 1 hundradels marginal, tungt. Samtidigt lyckades Tobias utmana och tog en femteplats i kvalet, endast 4 hundradelar från mästerskapsledande Robert Dahlgren som kvalade trea. 

Brink Motorsport hade en stabil söndag då helgens två tävlingsheaten kördes. Micke bjöd på show med snygga omkörningar och tog sig upp till nionde plats i båda heaten, detta från startruta 13:e startruta. Tobias förvaltade sin femte respektive sjätte startruta med dubbla sjätteplatser i de två racen.
 
Micke Ohlsson:

  • En söndag med härliga dueller och schyssta omkörningar. Det var kul att sitta bakom ratten idag och det fanns verkligen fart i både mig och bilen. Det hade varit intressant att se vad detta hade resulterat i om jag startat längre fram. En riktigt stabil insats och jag ser fram emot nästa drabbning på Rudskogen om tre veckor.

Efter den tekniska efterkontrollen blev Tobias och Micke uppflyttade till trea respektive sexa i första racet och 5 respektive 8 i andra racet.
 
Tobias Brink:

  • Kanske inte det sättet man vill kamma hem en pallplats på men det har varit en stabil helg för oss och vi har både stärkt vårt självförtroende samtidigt som vi fått med oss många poäng från helgen. Konkurrensen sporrar oss bara att arbeta ännu hårdare och vi är inte långt från den absoluta toppen, riktigt kul.

Matte Karlsson hade en händelserik dag där han från startruta sex i båda racen föll ner i fältet efter avåkning och ihopstötningen men lyckades i båda racen ta sig tillbaka och plockade hem två sjätteplatser – stabil insats.
 
Nästa deltävlingen avgörs den 8-9 september och utspelar sig på norska Rudskogen som ligger strax sydost om Oslo.

 

Team Brink Motorsport


STCC-deltävling 3 på Falkenberg: Ny pallplaceringen för Brink Motorsport

Deltävling 3 i STCC gav resultat! Micke Ohlsson och Tobias Brink hade snabba tider på testerna, med topp 3 och topp 5-resultat. Även i först kvalet hade båda bra fart och kvalade P5 och P6. Andra kvalet slutade Micke som P9 och Tobias som P10.

Race 1 var ett stabilt race men utan några större omkörningar. Tobias och Micke klättrade båda två vars en placering och slutade med poängplatserna P9 och P8. I race 2 såg förutsättningarna annorlunda ut. Brink Motorsports två Audis stod i främsta startledet och med de snabba tiderna som många visat upp under helgen så väntade ett intensivt sista race. Trots omkörning under första varvet höll de sig båda kvar uppe i täten. Tobias höll länge kvar i sin andraplacering innan han fick backa tillbaka till en tredjeplats. Farten som uppvisats tidigare fanns inte med hela vägen på grund utav bilstrul, men det räckte till att köra över mållinjen som tredje bil och ta hem en pallplacering till hela teamet.
 

  • Vi startade i ruta ett och två, men det kom en flygande Honda i starten. Vi krigade från andra och tredje plats med mycket tryck bakifrån. Tredjeplats är bra i det här startfältet där det är ruskigt tight, så jag är ändå nöjd. Även om en förstaplacering igen hade suttit fint, säger Tobias Brink.
 
Micke, som startade som tvåa, hade visat sig snabb och stabil hela helgen och höll sig länge uppe i täten. Men trots en bra förarinsats så fick Micke bryta halvvägs igenom race 2 med en bil som gått sönder och inte kunde köra mer. Ett tråkigt resultat när insatsen och genomförande håller hög kvalitet.
 
  • Jag hade ett drivaxelbrott så det är inte så mycket att säga om det. Det blev en DNF idag, så vi får gå hem och jobba i verkstaden med att ta reda på var problemet med drivaxlarna ligger. En bra insats av meckarna, trist när materialet inte håller som det borde. Hela teamet har gjort ett fantastiskt jobb hela helgen så det känns grymt bra annars, säger Micke Ohlsson.

 

Team Brink Motorsport

Fotograf: Anders Helgesson


STCC-deltävling 2 på Anderstorp: Brink Motorsports första STCC-seger

Det blev inte bara en, utan två pallplatser för Brink Motorsport under helgen. Matte Karlsson tog P2 i Porsche Carrera Cup och Tobias Brink tog första plats i STCC. Micke Ohlsson var nära pallplats även han då Tobias och Micke låg 1a och 2a under större delen av race 2. Med tre varv kvar till målflagg fick Ohlsson tekniska problem med bilen och halkade ner till en sjätte plats. Tobias, som startade 3a, kom hastigt upp till P1 och låg sedan ohotad på den placeringen ända in i mål.

  • Att komma härifrån med en första placering är långt mer än vad vi trott från början. Det visar hur långt vi har kommit på kort tid i den här serien. Speeden fanns där och den här gången satt allt, säger Tobias Brink.


Helgen i Anderstorp gav resultat både gällande Audi-bilarna och förarnas hastighet på banan. Både Micke och Tobias låg högt upp när det kom till varvtid under både kval och tester, men det var små marginaler på banan. I race 1 startade förarna som 8a och 9a, men Micke fick bestraffning för tjuvstart och Tobias blev avkörd i kurva två och därmed var poängchansen över i det racet.

 
Matte körde ett stabilt race 1 och klättrade sig upp från startruta 4 till andra placering. Han levererade snygga omkörningar och låg stabilt på andra placeringen förbi mållinjen, trots ett i övrigt tufft race när himlen öppnade sig och regnet öste ner.

Nästa tävling äger rum i Falkenberg om tre veckor, den 7-8 juli. Teamet njuter av segerns sötma och laddar om för nästa race!

Team Brink Motorsport

Fotograf: Anders Helgesson


STCC-premiären på Knutstorp: Bra fart men grus i maskineriet

Efter ett bra kval med Tobias femma och Micke sexa med 21 bilar på gridden var förväntningarna på STCC premiären högt ställda. Tyvärr grusades poängchanserna när BÅDA bilarna plötsligt bröt på grund av drivaxelproblem.

Andra racet bjöd på tuffa tag och spännande racing samt poäng till båda bilarna med Micke på sjätte plats och Tobbe på sjunde.

En tuff lördag där resultatet inte matchar vår speed. Givetvis vill vi mer, men detta är en del av motorsporten och det handlar bara om att ta med allt bra vi   gjorde i helgen och komma tillbaka till Anderstorp, starkare och snabbare säger Tobias Brink.

Matte Karlsson gjorde tvärtom och hade lite problem med trafiken i Porsche Carrera Cup kvalet och körde upp sig från en tionde startruta till en sjunde- och en nionde plats i sina två race.

Vi vill rikta ett stort tack till våra gäster och våra fans som stöttat oss under vår hemmatävling och var en stor del i att Brink Motorsport fick hederspris av STCC för sin prestation i helgen.

Fotograf: Anders Helgesson

2018-03-20

”Snickar-Matte” klar för Brink Motorsport och nionde raka säsongen i Porsche Carrera Cup Scandinavia

Mats Karlsson är klar för sin nionde raka säsong i Porsche Carrera Cup Scandinavia.

Men det blir inte i eget team publiken får se TV-profilen i år. Med sin nya Porsche 911 GT3 Cup (991 II) ska ”Snickar-Matte” tävla för STCC-teamet Brink Motorsport med vilket Karlsson delar samarbetspartnern Ramudden.

 

Säsongen 2010 gjorde ”Snickar-Matte” Karlsson entré i Porsche Carrera Cup Scandinavia. 4-5 maj inleder han sin nionde raka säsong i mästerskapet. En obruten svit han är helt ensam om i det skandinaviska mästerskapets 15-åriga historia.

– Egentligen ska jag väl inte gå händelserna i förväg, men nu måste jag nog köra den här och nästa säsong och nå tvåsiffrigt – tio raka, säger Karlsson med ett leende.

Under sina första tre säsonger i Porsche Carrera Cup tävlade snickaren från populära TV4-programmet Bygglov för Flash Engineering.

– Med sedan dess har jag drivit eget team. Det har varit fantastiskt kul och givande, men också tids- och resurskrävande, säger Matte och medger att han ser fram emot att helt kunna fokusera på körningen i år.

– Det ska bli riktigt skönt och med Brink Motorsport känns det som om vi hittat ett optimalt upplägg. Vi kommer att tävla för ett välorganiserat och välskött team som jobbar på samma sätt som vi gjort i Cirkus Karlsson Racing – med en öppen approach till gästerna.

 

Det är gemensamma partnern Ramudden som ”är pappa” till samarbetet mellan Brink Motorsport och ”Snickar-Matte” Karlsson.

– Ramudden är en stor partner till Brink Motorsport och eftersom jag jobbat med dem på ett annat plan så försökte vi knyta ihop det till ett utökat samarbete. Genom Ramudden lärde vi känna varandra lite bättre under 2017 och i slutet på säsongen började vi diskutera en gemensam satsning, säger ”Snickar-Matte”, som också kommer att samarbeta med Steber Racing och sitt tidigare mekanikerteam.

– Steber Racing tar han om bilen mellan tävlingarna medan mitt team kommer att sköta den under race, förklarar Karlson.

Brink Motorsport drivs av bröderna Ted och Tobias Brink. De välkomnar sin nya kollega.

– Vi är glada över att kunna presentera den här satsningen tillsammans med Matte. Detta är en naturlig utveckling för Brink Motorsport. Vi vill bredda vår verksamhet och då ser vi Porsche Carrera Cup Scandinavia som en bra serie att göra det i. Vi välkomnar Matte till teamet och vi ser fram emot säsongen som nalkas. Vi kommer att bistå med god struktur och en stabil grund där Matte ska få möjlighet att fokusera mer på tävlandet och mindre på allt runt omkring, säger Ted.

 

Efter fjolårets säsong, där Karlsson inte körde alla deltävlingar i mästerskapet, fanns det ett litet frågetecken om han skulle fortsätta eller inte. Karlssons beslut att köpa ny bil kom också sent.

– Is i magen, säger han och skrattar.

– Saker och ting måste på plats och hade jag valt att åka vidare i samma bil som förra året hade det kanske varit lättare att komma till beslut, men nu skulle det investeras i ny bil och vi skulle hitta ett bra upplägg med Brink Motorsport, förklarar han.

”Snickar-Matte” har tagit medalj en gång i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Det var 2014 då han slutade trea bakom Oscar Palm och Lars-Bertil Rantzow. I år vill han upp på samma nivå igen. Minst.

– Jag siktar högt. Etta såklart! säger han.

– Klart att man måste vara realist, men samtidigt kan man inte sikta på att bli fyra, då kan jag lika gärna stanna hemma. Jag kör alltid för att vinna, slår han fast.

 

”Snickar-Matte” kommer att göra full säsong i Porsche Carrera Cup Scandinavia, som avgörs under sju tävlingshelger varav fem körs tillsammans med STCC. Men han kommer även att lufta sin nya Porsche 911 GT3 Cup (991 II) i Swedish GT.

– Vi kommer att köra Swedish GT med Johan Carlström och ytterligare en förare. Kanske kommer även jag att alternera lite i GT, berättar han.

 

Porsche Carrera Cup Scandinavia 2018

4-5 maj: Ring Knutstorp
19 maj: Rudskogen, Norge
16-17 juni: Anderstorp
4-5 augusti: Nürburgring, Tyskland
18-19 augusti: Karlskoga
8-9 september: Rudskogen, Norge
21-22 september: Mantorp Park

 

 


2018-02-22

Brink Motorsport ger tummen upp för STCC 2018

Det Skåne-baserade teamet ställer två Audi RS3 LMS bilar på 2018 års startlinje och detta med siktet högt inställt. Brink Motorsport hade ett bra debutår i STCC 2017 med ett brons i teammästerskapet som resultat, något teamet nu vill överträffa:

Ted Brink:

-       Vi har tävlat inom motorsporten länge och vi har lyckats erövra flertalet mästerskapstitlar på vägen. Inför 2017 tog vi på oss en stor kostym när vi debuterade i STCC men nu är debutåret över. Vi har hunnit växa i den större kostymen och är hungriga på att vara med i toppen av STCC 2018. Det händer spännande saker inom teamet och vi kommer tillsammans med våra partners komma med en riktigt stark satsning inför 2018. Vi kommer ha alla förutsättningar att ta upp kampen på allvar med de etablerade teamen, hälsar teamchef Ted Brink

Teamet mönstrar återigen Micke Ohlsson (33, Östra Ljungby) och Tobias Brink (29, Malmö) bakom ratten på varsin Audi RS3 LMS. Teamet väljer att behålla sin Audi RS3-bilar som väntas bli konkurrenskraftiga till 2018 års säsong.

Ted Brink:

-       Vi hittade en god harmoni i teamet under 2017 och samarbetet mellan förarna sinsemellan och teamet fungerade väldigt bra. Det föll därför väldigt naturligt att fortsätta bygga vidare på det som vi startat, vi trivs bra tillsammans. Vi har fullt förtroende för Micke och även om det kan låta löjligt så har Tobias inget direktkort in som förare, jag ser efter teamets bästa och ska Tobias sitta bakom ratten måste han svara upp till förväntningarna, avslutar Ted Brink.

Förberedelserna är i full gång och teamet håller i skrivande stund på att uppgradera sina lokaler. Testschemat är nästintill spikat och suget från Tobias och Micke går inte att ta miste på:

Micke Ohlsson:

-       Jag ser verkligen fram emot 2018 och det känns riktigt bra med en fortsättning i teamet. Vi har samma ambitioner och har samma tankar på hur vi når dem. Det är inget snack om att jag vill vara med i toppen av STCC 2018 och det enda jag vill är att försäsongen ska dra igång så vi kan fortsätta utvecklas och ta oss närmre toppen! Premiär på hemmaplan på Ring Knutstorp den 5 maj – blir inte mycket bättre, klart jag är taggad!

 

Tobias Brink:

-       Det kittlar i fingrarna och jag vill bara sätta igång med försäsongen! Under 2017 visade vi att när vi får allt att stämma så är vi med i toppen och krigar och jag är övertygad om att vi tog starka steg med utvecklingsarbetet under sista delen av säsongen. Höjer jag min lägstanivå får de gamla rävarna se upp!

Teamet står klara med två bilar på STCC:s startgrid 2018 men det väntas komma fler smällkarameller från teamet inom kort – stay tuned!

Följ teamet på Instagram, @brinkmotorsport för att ta del av upptakten av 2018 års upplaga av STCC. Tävlingskalendern ser du här:

                  Ring Knutstorp, 4-5 maj
                  Anderstorp, 16-17 juni
                  Falkenbergs Motorbana, 7-8 juli
                  Karlskoga Motorstadion, 18-19 augusti
                  Rudskogen, Norge, 8-9 september
                  Mantorp Park, 21-22 september

2017-09-16

Brink Motorsport trea i STCC 2017

Finalhelgen på Mantorp bjöd på allt från varierande kvalresultat, pallplats och grymma uppkörningar. Teamet visade att man lyckats förbättra både bil och förare under senare delen av säsongen och hade i helgen kontinuerligt fart för topp fem. Höjdpunkten var Tobias uppkörning från femtonde ruta till pallplats i race 2.

- Tyvärr missade jag kvalet helt och fick starta på femtonde plats i alla racen, men jag tror jag bjöd på bra show och är nöjd med utkomsten med tanke på det dåliga utgångsläget, summerar Tobias.

Micke gjorde sitt bästa kval för året och var ytterst nära att ta sig till Q3.
- Två misstag gjorde att jag missade Q3 men jag är väldigt nöjd med farten och det resultatet. Under racen hade vi farten för att slåss om pallplatserna men resultaten uteblev tyvärr av olika anledningar, kommenterar Micke.

Totalt slutade Brink Motorsport på en tredjeplats i teammästerskapet under sitt debutår i klassen. I förarmästerskapet blev Tobias sjua och därmed bästa Audi, Micke slutade på en tiondeplats.

- Vi är redan taggade för att starta nästa säsong och då med en betydligt mer välfylld erfarenhetsbank än för fem månader sen då vi tog våra första varv i en STCC-bil, är en stolt teamchefs kommentar efter finalen.

Vi återkommer med mer reflektioner kring säsongen när teamet tagit in och smält helgens resultat.

Missade ni dagens sändningar kan ni se dem på SVT Play: https://www.svtplay.se/motorsport-stcc

Fotograf: Anders Helgesson


2017-09-03

Gott och blandat på Anderstorp

Det blev ett gott och blandat resultat för Brink Motorsport då sjätte och näst sista deltävling i STCC avgjordes på Anderstorp Raceway under söndagen. Micke Ohlsson gjorde en stark insats och plockade hem flest poäng av teamets två förare med en 6:e, 5:e respektive 9:e plats i de tre racen. Tobias hade en tyngre dag bakom ratten där han blev påkörd i första racet och fick nöja sig med 9:e plats, blev stående i startkurvan i andra racet och avslutade dagen med en stark femteplats.
 
Tobias Brink, förare #71:
- Både jag och Micke kände att vi hade fart att slå oss in i topp 5 men marginalerna var inte på vår sida under kvalet. Därefter fick vi kämpa för varje poäng i racen. Snöpligt att bli påkörd i första racet och få stå sidan om i andra men skönt att få visa styrketecken tredje racet

Micke Ohlsson, förare #36:
- Jag gillar banan, den är snabbare och mer internationell i sin karaktär vilket jag är mer van vid. Farten fanns där för att följa upp med ännu ett starkt resultat i tredje racet men jag föll tillbaka efter närkontakt vid kampen om femteplatsen. En kul racehelg med många friska poäng.

Det är slutspurt i STCC och finalen körs redan om två veckor på Mantorp Park den 15-16 september. Teamet tar sig i skrivande stund hem till Skåne för att se över bilarna och vässa formen inför finalen – stay tuned!

Fotograf: Anders Helgesson


2017-08-13

Meckigt värre i Karlskoga

Meckigt väder och meckiga race följt av mycket meckande, så kan man sammanfatta årets tyngsta helg. En sjätteplats för Tobias är vad teamet fick med sig hem i poängväg från Karlskoga där resten kantades av tekniska problem och avåkningar m.m.

- Vi hade fart för att va med i topp fem under alla tre racen men detta var inte min helg, kommenterar Tobias dystert på vägen hem.

Micke tog sig i mål på en 12:e-plats i tredje racet med en bil som inte var riktigt sammarbetsvillig.

- Detta var en av mina tyngsta helger i karriären, vi hade farten i början av racen men det höll aldrig hela vägen till poäng tyvärr. Med lite stolpe in så kunde vi fått med oss topp 6 placeringar i alla racen men tekniska problem blandat med förarmisstag satte stopp. Jag ser redan väldigt mycket fram emot Anderstorp! är Mickes sammanfattning av helgen.

Teamet var på just Anderstorps-banan och testade i veckan som gick och känner sig förväntansfulla inför årets nästsista tävling.

I mästerskapet ligger Tobias kvar på en sjätteplats och Micke ligger 13:e med bara några poäng upp till tiondeplats.

Se racen live här:
https://www.svtplay.se/video/14682176/motorsport-stcc/motor-stcc-gellerasen?start=auto&tab=senaste

Och resultat från helgen här:
https://www.stcc.se/resultat/

Fotograf: Anders Helgesson


2017-07-09

Årsbästa för Micke Ohlsson i Falkenberg

Micke Ohlsson avslutade årets fjärde tävlingshelg med sin bästa placering för året. Efter en otrolig start och hårt krigande klättrade han från en tionde startruta till 4:a i mål! Tobias som startade just fyra fick problem med bromsarna och var nere och vände på en tiondeplats men kom i mål som 5:a.
 
 – Äntligen. Det här har vi sökt efter sedan premiären på Ring Knutstorp, jublade Micke.
 
Tobias som slog till med ett drömvarv i kvalen startade 7:a, 5:a och 4:a medan Micke inte riktigt fick allt att stämma och var 9:a i Q1 och 10:a i Q2.
 
 – När jag lyckades sätta mitt varv perfekt samtidigt som däcken var som bäst sa jag direkt på radion att jag går in i depå för det här kommer jag inte lyckas med igen, var Tobias kommentar efter kvalet.
 
I första heatet skrapades det också samman en hel del poäng med Tobias P6 och Micke P8 men i andra heatet gick det tyngre. Tobias fick tidigt problem med motorn och utan turbotryck vissa varv var han 9:a i mål. Micke blev avkörd från banan vilket resulterade i punktering och en 16:e plats i mål.
 
I sammandraget håller Tobias sin sjätteplats, nu med större marginal neråt medan Micke ligger elva.
 
Nu väntar några veckors välbehövlig vila innan andra delen av säsongen drar i gång i Karlskoga den 13 augusti.

Se racen live här:
https://www.svtplay.se/video/14232332/motorsport-stcc/motor-stcc-falkenberg-1

Och resultat från helgen här:
https://www.stcc.se/resultat/

Fotograf: Anders Helgesson


2017-06-17

Bra avslutning i huvudstaden för Brink Motorsport

Tobias krigade till sig en sjundeplats i både race två och tre från startruta elva och bjöd den stora publiken på en bra show. Efter att ha varit nere på en 14:e plats efter en påkörning så var race två helgens stora uppkörning.

  - Att hamna på en sjundeplats på en bana där vi ska ha svårt att leverera med våra bilar känns väldigt bra. Fanns några missar från andra som påverkade men även någon miss från mig som gjorde att vi inte nådde högre placering, när vi hade bra fart.

Teamet har tidigare väldigt trevliga minnen från Solvalla med två SM-guld (Camaro, 2012 och RallyX, 2015). Tyvärr stod det dock klart redan på förhand att de inte skulle kunna kriga om tätpositionerna denna helg.

Brink och Ohlsson kom till start med hela 45 kg tyngre bilar och 10 mm högre än tävlingens vinnare. Detta på grund av internationella organisations kompensationssystem för betydligt snabbare banor än de i Sverige. På en så långsam bana som Solvalla är detta en tydlig prestationsänkning.

  - Solvalla är överlag inte någon Audi-bana till skillnad från Falkenberg som vi kör på om tre veckor. Det är min första runda på Solvalla och fredagens insats kändes bra, men något har hänt mellan fredag och lördag, farten försvann för mig helt enkelt, är Micke Ohlssons kommentar efter helgen..

Micke fick nöja sig med en elfte placering som bäst den här helgen och ligger på en elfte plats totalt med Tobbe på en sjätte.

Fotograf: Anders Helgesson


2017-05-22

Brink Motorsport lämnar Finland med revanschlust

När röken lagt sig efter STCC deltävling två på Alastaro Circuit så är det ett team fyllt med revanschlust. Brink Motorsport hade en tuff inledning på tävlingshelgen och hade svårt att hitta farten på banan under de fria träningarna, en bana som var helt ny för teamet. Micke Ohlsson var den av förarna som var starkast och lyckades kvala in till startposition 7, 8 och 8 i de tre olika heaten. Tobias fick nöja sig med startposition 12 i samtliga tre heat.

Micke Ohlsson, förare #36:
- Helgen blev bättre och bättre och jag såg verkligen fram emot att kunna utmana täten under race 2 och 3. Tyvärr blev det ett snöpligt slut då motorn gick upp i rök under race 2 efter att kylaren gått sönder. Det fanns ingen tid att byta motor inför race 3 och vi kom tyvärr inte till start. Vi tar med oss vår femteplats från första racet och beviset på att vi kan leverera även om vi har en tyngre inledning på helgen.

Tobias Brink, förare #71:
- Vi hittade farten för sent den här helgen och startposition 12 var en tuff utmaning. Det var ett grymt kul race 1 och var uppe och krigade om femteplatsen och race 2 kunde slutat lika väl om det inte vore för en överilad satsning från en finsk deltager som placerade mig i sandlådan. Det finns flertalet punkter som man kan använda för att skylla ifrån sig det dåliga resultatet på men i slutändan så hade vi undvikit dessa om vi varit snabbare helt enkelt.

Ted Brink, Teamchef:
- En helg där vi fått kämpa väldigt hårt för att hitta farten. Micke visade bra fart och hade mer att ge i racen, väldigt synd att helgen avslutades som den gjorde för hans del. Med startpositionerna som vi hade tog vi tillfället i akt och experimenterade med set-uperna under racen. Vi lärde oss mer om våra bilar och revanschlusten är inget man tar miste på inom teamet. We will be back!

Nästa tävling går av stapeln den 17 juni, detta på den spektakulära bana som skapas på travbana Solvalla i Stockholm. Ett fantastiskt event man inte vill missa!
Missade ni helgens sändningar i SVT2 kan ni se dem på SVT Play: https://www.svtplay.se/motorsport-stcc

Fotograf: Anders Helgesson


2017-05-08

Pallplats för Brink i STCC-debuten

I lördags gick startskottet för årets STCC-säsong på Brink Motorsports hemmabana Ring Knutstorp, en bana som både Micke Ohlsson och Tobias Brink känner väldigt väl. Med familjär men blöt asfalt under hjulen kvalade både Micke och Tobias sig till bra startplatser inför lördagens tre race. Tobias träffade timingen bra och fick med sig som bäst en 2a plats i Q2 medan Micke hade lite oflyt med trafik och blötare banan när han satte sina bästa varv. Därmed tog det stopp i Q2 på en åttonde plats.

Helgens utropstecken var Tobias pallplats  i andra racet. Ett halvår med noggranna förberedelser från väldigt många inblandade har gett resultat och lyckan i hela teamet gick nästa att ta på.

För Mickes del var det hårt slit racen igenom och tyvärr gav en stötdämpare vika i andra racet som tog bort poängmöjligheter. I tredje racet krigade han sig upp till en sjätteplats precis bakom Tobias som hade startat fyra.

- Vi har den tyngsta bilen i startfältet så på en så här knixig bana ska vi egentligen inte va med och kriga i täten. Att kunna prestera så här bra så här tidigt på säsongen på denna bana kunde vi inte drömma om i förväg, är Tobias kommentar efter race 2.


Tobias ligger nu fyra i mästerskapet och Micke åtta.
Under gårdagen sprang både Micke och Tobias ett välgörenhetslopp i Kalmar, Wings for Life, iklädda racingoveraller. Efter detta väntar ett par dagars intensivt vilande innan det blir full fart inför nästa deltävling på Alastaro Ring i Finland den 20 maj.


Fotograf: Anders Helgesson


2016-12-21

Brink Motorsport tar steget in i STCC (Scandinavian Touring Car Championship), Sveriges främsta racingmästerskap, och kommer att mönstra två stycken Audi RS3 LMS TCR-bilar under 2017 års säsong.

Satsningen genomförs med en genomgående skånsk prägel. Teamet är baserat i Eslöv, inte långt från Ring Knutstorp där STCC-premiären också avgörs den 4-6 maj, och för körningen kommer två lokala förare att stå: Tobias Brink och Micke Ohlsson.

STCC står under 2017 inför stora organisatoriska förändringar, när det nya TCR-reglementet träder i kraft och fasar ut den gamla bilmodell som tidigare använts. Dessutom går man från två till tre race per tävlingshelg för att förstärka upplevelsen för publiken på plats.

- Det känns otroligt roligt att lyfta Brink Motorsport till en ny nivå, och vi känner oss redo att utmana de större teamen i STCC nästa säsong, säger Ted Brink, teamchef. Vi har jobbat hårt för att ta detta i mål under vintern, och vi är mycket glada att kunna offentliggöra den här satsningen idag. Vi tror på det nya TCR-reglementet och STCC-konceptet och ser fram emot att bli en del av ett förväntat uppsving i svensk racing 2017.

Tobias Brink, 27 år, debuterar i STCC efter en framgångsrik treårssejour i rallycross där han bland annat vann RallyX Lites-titeln och utropades till svensk mästare i samma kategori 2015. Brink är emellertid knappast någon nykomling i banracingsammanhang, med guld i såväl Volvo S60 Challenge (2007) som i Camaro Cup (2012) på meritlistan.

- För min del blir det här en inspirerande uppgift på flera plan, säger Tobias Brink. Jag har inte tävlat i racing på fyra år, och senast jag körde framhjulsdrivet var 2007. Vi tar oss an det här med ödmjukhet, men samtidigt är vi inte här bara för att fylla ut startfältet. Ambitionen är att vara med och utmana i toppen av resultatlistan.

För Micke Ohlsson markerar det nya samarbetet med Brink Motorsport en comeback till STCC. 31-åringen från Östra Ljungby tävlade i mästerskapet redan säsongen 2009, och har sedan dess delat sin tid mellan arbete i egna eventfirman MOM Events och ett riktat racingprogram främst kretsande kring det berömda 24-timmarsloppet på tyska Nürburgring (där han kommit till start både 2015 och 2016).

- Jag har på senare tid känt ett allt starkare sug efter racingen igen, och det här samarbetet med Brink Motorsport är sammanhanget jag väntat på, säger Micke Ohlsson. Ted, Tobias och jag trivs väldigt bra ihop och drar åt precis samma håll, och jag känner mig redo att gå in i det här helhjärtat. Vi vet att det blir tufft, men vi vill vara med och utmana de etablerade teamen så snart som möjligt. Framför allt ska det här bli otroligt kul!

STCC-säsongen 2017 inleds alltså på Ring Knutstorp den 4-6 maj. Totalt ska sju deltävlingar avgöras – en av dem i Finland – med final på Mantorp Park utanför Linköping den 14-16 september.


2016-10-10

SM-silver och brons i RallyX Nordic för Brink

Brink Motorsport gjorde en stark första halva av säsongen och när vi nådde tävling nummer tre så var det bäddat för en titelduell under andra halvan. Men där tog medvinden slut för teamet. Avslutningen i helgen i norska Skien var en tung sådan. Med en felaktig diskvalificering i andra kvalrundan så var det svårt ut att nå prispallen den här tävlingen och möjligheten att ta igen avståndet från ledaren i tabellen låg ännu längre bort. Efter en final med dålig startposition och tufft race får Tobias Brink och teamet nöja sig med en tredjeplats i RallyX Nordic bakom norske Thomas Bryntesson och Simon Olofsson.

Tobias Brink:
Jag är väldigt besviken över avslutningen på säsongen där motvinden inte vänder. Ska man kommentera finalen för sig var vi med i topp under testen men kvalet blev förstört efter en uteslutning; jag fortsatte att köra med förardörren öppen som öppnades efter en smäll från en annan förare. Vi gjorde en bra semifinal, tog oss i mål på andraplats från startruta fem. I finalen tog upphämtningen snabbt slut, var extremt nära på att rulla runt med bilen efter att ha blivit uttryckta i starten. Med skadad hjulupphängning fanns det ingen chans att vara med i leken om pallplatserna tyvärr.
Finalen som körde i norska Skien bjöd i övrigt på en spännande och utmanande väder.

Ted Brink:
Vi har varit med i motorsporten länge och möt både med- och motvind. Andra halvleken av säsongen har varit full av motvind och hela teamet har fått kriga hårt för poängen. Tråkigt att vi inte kunna bjuda upp till en titelduell men sådan är motorsporten. Givetvis är vi besvikna över totalställningen men vi har levererat väldigt bra varvtider utmed säsongen och gång på gång visat att vi är snabbast när allt stämmer.

Teamet avslutar nu säsongen och tar sikte på 2017. Teamet har redan arbetat en längre tid med nästa års säsong och det händer spännande saker bakom kulisserna – stay tuned!

Foto: Anders Helgesson

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam porttitor augue a turpis porttitor maximus. Nulla luctus elementum felis, sit amet condimentum lectus rutrum eget.


RUBRIK 1